ایرانیان جهان
نشریه آمریکایی: توافق ایران و آمریکا دور از ذهن نیست / با توافق، هزاران شغل برای آمریکایی‌ها ایجاد می‌شود
شنبه 13 بهمن 1403 - 17:27:33
ایرانیان جهان - به گزارش ، نشریه آمریکایی محافظه کار و دست راستی "آمریکن کانزرواتیو" در مقاله‌ای با طرح این پرسش که ترامپ چگونه می‌تواند معامله‌ای قوی با ایران انجام دهد"؟ می‌نویسد:" دونالد ترامپ شهرت خود را به‌عنوان معامله‌گر نهایی کسب کرد. فردی که هرج و مرج را به فرصت تبدیل می‌کند و در جایی که دیگران مرتکب قصور و کوتاهی می‌شوند می‌تواند نتایجی را ارائه دهد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اکنون با توجه به این که خاورمیانه کماکان در حال عبور از یک مرحله بحرانی در میانه درگیری‌های متوقف شده در غزه و لبنان و تنش آمریکا و ایران است، ترامپ در چنین شرایطی این شانس را دارد که با دستیابی به چیزی که هیچ رئیس‌جمهوری پیش از او نتوانسته بود به آن دست یابد، جایگاه خود را در تاریخ تثبیت کند: یک توافق متحول کننده با ایران".
توافق با ایران چه نفعی برای آمریکا خواهد داشت؟ این نشریه دست راستی که نزدیک به رویکرد جناح انزواطلب حزب جمهوری خواه آمریکاست درباره نفعی که توافق با ایران می‌تواند برای منافع آمریکا داشته باشد می‌نویسد:"چنین توافقی نه تنها وضعیت را در منطقه‌ای متلاطم تثبیت می‌کند، بلکه می‌تواند فرصت‌های اقتصادی را برای کارگران آمریکایی فراهم کند، امنیت ایالات متحده را تقویت کرده و توانایی منحصر بفرد ترامپ را برای پیشی گرفتن از نخبگان و هیئت حاکمه سنتی در واشنگتن و کسب یک پیروزی تاریخی به نمایش بگذارد. روسای جمهوری آمریکا برای دهه‌های متمادی در مورد ایران دچار لغزش شده‌اند. "جورج دابلیو بوش" با جنگ‌های فاجعه‌بار برای تغییر رژیم، خاورمیانه را در هرج و مرج فرو برد، جنگی که توسط مشاورانی مانند "دیک چینی" که پس از عراق بر روی ایران متمرکز شده بود، راه اندازی شد. توافق هسته‌ای سال 2015 میلادی توسط "باراک اوباما" گامی محدود بود که مسائل دیگر را برای حل و فصل در آینده باقی گذاشت در حالی که ساختار تحریم‌های چندلایه ایالات متحده کماکان کسب و کار‌های آمریکایی را به حاشیه برد و تا حد زیادی از استفاده از فرصت‌های اقتصادی در ایران بی بهره گذاشت. پس از خروج ترامپ از این توافق، "جو بایدن" عزم و اراده کمی از خود نشان داد و اجازه داد تنش‌ها بدون استراتژی منسجم برای کاهش تنش به نقطه جوش برسد. اکنون ترامپ این شانس را دارد که این چرخه مملو از اشتباه و همراه با اقدامات نصفه و نیمه را در هم بکشند". 
"آمریکن کانزرواتیو" در ادامه می‌نویسد:" چنین توافقی نه تنها هدف حیاتی ترامپ برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را محقق می‌سازد، بلکه آمریکا را از جنگ بی‌پایان و پرهزینه دیگری دور نگه می‌دارد و به وعده سخنرانی ترامپ در مراسم تحلیف برای اجتناب از درگیری‌های فاجعه‌بار خارجی دولت‌های گذشته جامه عمل خواهد پوشاند. با این وجود، نبوغ واقعی این فرصت در رفاهی است که می‌تواند به ارمغان بیاورد: توافق با ایران می‌تواند راه را به روی میلیارد‌ها دلار در بازار دست‌نخورده آن کشور باز کند و به کسب‌وکار‌های آمریکایی مزیت رقابتی بدهد و هزاران شغل برای آمریکایی‌های سخت‌کوش ایجاد کند. این فقط در مورد دیپلماسی نیست، بلکه در مورد ارائه منافع واقعی و ملموس برای اقتصاد آمریکا و استحکام بخشیدن به میراث ترامپ به عنوان معامله‌گری است که آمریکا را در اولویت قرار می‌دهد". 

ایرانیان جهان

چرا معامله ایران و آمریکا دور از ذهن نیست؟ این نشریه در ادامه به چرایی امکان پذیر بودن معامله ایران و آمریکا پرداخته و می‌نویسد:"این ممکن است شبیه یک رویای بلندپروازانه به نظر برسد، اما تاریخ نشان می‌دهد که دور از ذهن نیست. ایران در دهه 1990 میلادی قرارداد‌های نفتی بزرگی را به شرکت‌های آمریکایی پیشنهاد داد، پیش از آن که تحریم‌های دولت کلینتون با آن مخالفت کند. به طور مشابه، پس از توافق هسته‌ای 2015، بوئینگ قراردادی 20 میلیارد دلاری با ایران منعقد کرد که پیش‌بینی می‌شد از حدود 100000 شغل آمریکایی پشتیبانی کند. با این وجود، این فرصت با شکست توافق هسته‌ای از بین رفت، فروپاشی‌ای که تا حدی ناشی از نقص مهلک توافق بود: این توافق اکثر شرکت‌های آمریکایی را از تعامل مستقیم با ایران محروم کرد و در‌ها را برای رقبای اروپایی و آسیایی به منظور تسلط بر بازار ایران باز گذاشت. شخص ترامپ نیز در سال 2015 به این موضوع اشاره کرد و در توئیتی نوشته بود:"در حال حاضر همه درگیر این موضوع هستند که به ایران کالا می‌فروشند با این وجود، احتمالا قرار است ما تنها طرفی باشیم که چیزی به آنان نخواهیم فروخت". یک توافق تازه که با ذکاوت امضای ترامپ را پای خود داشته باشد می‌تواند این اشتباهات را برطرف سازد و در را برای سرمایه گذاری شرکت‌های آمریکایی در یکی از آخرین بازار‌های دست نخورده جهان باز کند. ایران با داشتن دومین ذخایر بزرگ گاز طبیعی جهان، چهارمین ذخایر بزرگ نفت و جمعیتی نزدیک به 90 میلیون نفر که مشتاق مشارکت جهانی است، بازار بزرگی برای سرمایه گذاری آمریکایی‌ها ارائه می‌دهد". 
تندرو‌های داخل ایران دیگر نمی‌توانند اوضاع را به هم بزنند "امریکن کانزرواتیو" با اشاره به فعال شدن نیرو‌های پراگماتیست (عملگرا) در داخل ایران برای معامله با آمریکا و توان آنان برای خنثی کردن بازی تندرو‌های مخالف معامله اشاره کرده و می‌نویسد:" منتقدان ممکن است استدلال کنند که عناصر تندرو در ایران از لحاظ تاریخی با هرگونه توافق با ایالات متحده مخالف بوده‌اند، و حتی تا آنجا پیش رفته‌اند که چنین فرصت‌هایی را خراب کرده‌اند. با این وجود، شتاب فزاینده‌ای در میان نیرو‌های عمل‌گرا در ایران وجود دارد که از رویکرد تعامل متقابل سودمندتر حمایت می‌کنند. هم چنین، سابقه‌ای برای این رویکرد وجود دارد. برای مثال، وزیر نفت ایران در سال 2016 میلادی آشکارا از سرمایه گذاری ایالات متحده در بخش انرژی ایران استقبال کرده بود. امروز نیز چهره‌هایی در دولت پزشکیان از جمله "علی عبدالعلی‌زاده" نماینده رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور اعلام کرده‌اند که در صورت لغو تحریم‌ها، شرکت‌های آمریکایی از سرمایه‌گذاری در ایران استقبال می‌کنند. این عمل گرایی نشان می‌دهد که با یک استراتژی خوب، می‌تواند بر موانع همکاری اقتصادی آمریکا و ایران غلبه کند". 
پرسش کلیدی: آیا مقام رهبری ایران نیز با معامله موافقت خواهند کرد؟ "آمریکن کانزرواتیو" در ادامه به گمانه زنی درباره نظر رهبر انقلاب درباره معامله احتمالی ایران با آمریکا پرداخته و می‌نویسد:"با این وجود، یک سوال طبیعی دیگر مطرح می‌شود: آیا رهبر انقلاب ایران که مدت‌ها به دلیل بی اعتمادی شان نسبت به ایالات متحده شناخته شده‌اند هرگز به تغییر تاریخی در روابط ایران و آمریکا رضایت خواهند داد؟ در حالی که شک و تردید در این باره قابل توجیه است، اما اظهارات اخیر ایشان و اظهارات نزدیک‌ترین مشاوران شان نشان می‌دهد که این احتمال بسیار واقعی است. در واقع، ایشان تمایل خود را برای حمایت از سرمایه گذاری خارجی که به طور مستقیم به زیرساخت‌ها و رشد اقتصادی ایران نفع می‌رساند، نشان داده‌اند. برای مثال، ایشان در یکی از سخنرانی‌های شان در سال 2016 میلادی اشاره کردند:" فایده بازدید این هیئت‌ها باید سرمایه‌گذاری، ایجاد تولید و ورود فناوری‌های جدید در مناطقی باشد که به آن نیاز داریم". مهم‌تر از همه آن که مشاوران ارشد ایشان نیز آمادگی خود را برای گشودن فصل تازه‌ای در روابط خارجی ایران اظهار داشته‌اند. برای مثال، "کمال خرازی" رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران و از افراد مورد اعتماد رهبر انقلاب اخیرا گفته بود:"تهران آماده مذاکره است" و در عین حال تصریح کرد که اقدامات ایران منوط به اتخاذ رویکردی سازنده از سوی آمریکا خواهد بود. "علی لاریجانی" یکی دیگر از مشاوران ارشد مقام رهبری و رئیس سابق مجلس، از این نیز فراتر رفت و در مصاحبه‌ای با سایت رسمی مقام رهبری اظهار داشت که ایران برای مذاکرات هسته‌ای آماده است و برای "توافق جدید" با آمریکا آمادگی دارد". 

ایرانیان جهان

این نشریه با اشاره موفقیت‌های اخیر پزشکیان در پیشبرد خواسته‌های دولتش می‌نویسد:" البته هم ایران و هم ایالات متحده با موانع سیاسی برای پیگیری مذاکرات رو‌به‌رو هستند، با این وجود، با رهبری جسورانه و قاطع می‌توان بر آن موانع فائق آمد. در ایران، پزشکیان یک مأموریت قوی برای دیپلماسی دارد و به طرز ماهرانه‌ای اجماع نظر بین مراکز قدرت کشور ایجاد کرده است. این استراتژی در حال حاضر نتیجه داده است: دولت پزشکیان با موفقیت لایحه بحث برانگیز حجاب را کنار گذاشت و برخی از محدودیت‌های اینترنتی را کاهش داد و توانایی خود را در جهت دهی به چشم انداز پیچیده سیاسی ایران به اثبات رساند. مهم‌تر از همه آن که پزشکیان خود را نزدیک به رهبر انقلاب نشان داده این موضوع باعث می‌شود تا تندرو‌ها نتواند در مسیر مذاکرات تیم او با آمریکا کارشکنی کنند". 
فرصتی برای آمریکا به منظور پایان دادن به جنگ‌های بی پایان این نشریه در ادامه با اشاره به این که ترامپ می‌تواند و باید جلوی جنگ طلبان در واشنگتن بایستد می‌نویسد:"ترامپ نشان داده که به طور مداوم از تشکیلات سنتی حاکم در واشنگتن سرپیچی کرده و براساس غرایز خود تصمیم گرفته است. آمریکایی‌ها به ترامپ رأی دادند تا جنگ‌های بی‌پایان را پایان دهد، جنگ‌های جدید را آغاز نکند، و صلح را از طریق انعقاد قرارداد‌های جسورانه و تاریخی حتی با دشمنانی مانند ایران به ارمغان آورد. عموم مردم آمریکا احتمالاً از او در این زمینه حمایت خواهند کرد و ترامپ توانایی منحصربفردی را برای فروش این قرارداد با تأکید بر منافع اقتصادی عظیمی که برای مشاغل و کارگران ایالات متحده ایجاد می‌کند، خواهد داشت. ترامپ اگر اراده داشته باشد می‌تواند از سر و صدا‌ها فراتر رفته از این لحظه استفاده کند و پیروزی را به ارمغان آورد تا میراث خود را به عنوان یک معامله‌گر و رهبری که منافع آمریکا را در اولویت قرار می‌دهد، تثبیت کند".

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1348273/نشریه-آمریکایی--توافق-ایران-و-آمریکا-دور-از-ذهن-نیست---با-توافق،-هزاران-شغل-برای-آمریکایی‌ها-ایجاد-می‌شود
بستن   چاپ