ایرانیان جهان - ایسنا / وزیر امور خارجه ایالات متحده از اقدام دونالد ترامپ در معلق کردن میلیاردها دلار کمک خارجی این کشور حمایت کرده و اظهار داشت: «دولت آمریکا یک موسسه خیریه نیست.»
«مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه آمریکا از فرمان جنجالی «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور این کشور به منظور معلق ساختن میلیاردها دلار کمک خارجی حمایت کرده و در این راستا گفت: «دولت آمریکا یک خیریه نیست.»
به نوشته پایگاه نیوزویک، این اظهار نظر روبیو خبر از تشدید سختگیریهای دولت دونالد ترامپ در قبال کمکهای بینالمللی ایالات متحده در ضمن تجدید نظر سیاستگذاران این دولت در تعهدات مالی خارجی واشنگتن میدهد.
نشریه نیوزویک در ادامه تحلیل درباره این رویکرد دولت ترامپ نوشته است: «این اقدام بازتاب دهنده تردید فزاینده محافظهکاران آمریکا نسبت کمکهای خارجی مهار نشده بوده و میتواند نقش آمریکا در صحنه جهانی را تغییر دهد.»
در حالی که میلیاردها دلار از پولهای ایالات متحده صرف این کمکها شده و متحدان و رقبای ایالات متحده از نزدیک تغییرات در این زمینه را رصد میکنند، این تصمیم ترامپ قرار است باعث تقویت دستور کار مشهور وی یعنی «اول آمریکا» شود اما در عین حال نگرانیهایی را در قبال آینده نفوذ آمریکا بر مناطق بحرانی در جهان به وجود میآورد.
رسانههای آمریکایی گزارش دادهاند تغییرات گسترده دولت ترامپ در برنامههای کمکهای خارجی ایالات متحده باعث آشوب در سازمانی که مسئول اصلی مدیریت این کمکها در دولت است یعنی آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده شده است. تصمیمات جنجالی ترامپ موجب شده دهها تن از مقامهای ارشد این سازمان به مرخصی فرستاده شده و هزاران نفر از کارمندان قراردادی تعدیل نیرو شوند و میلیاردها دلار از کمکهای خارجی نیز معلق شود.
سازمانهای امدادرسان هشدار میدهند سیاست ترامپ در معلق کردن کمکها باعث آشوب شده و آنها را در بی اطمینانی درباره اینکه کدام یک از برنامههای کمکی مدیریت شده با بودجه آمریکا باید متوقف شوند، قرار داده است.
آنها همچنین اظهار کردند این سردرگمی موجب به خطر افتادن برخی برنامههای امداد بشردوستانه مهم شامل تامین مداوم حمایتهای تغذیهای برای کودکان و نوزادان دارای سوتغذیه شدید شده است.
با این وجود برخی مقامهای کنونی و سابق در وزارت امور خارجه آمریکا و آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده گفتهاند این فرصت در اختیار کارمندان امدادرسان قرار گرفته تا درخواست برای معاف شدن برخی برنامههای کمکی خاص از دستور ترامپ به معلق شدن کمکهای خارجی را بدهند. ترامپ روز 20 ژانویه در جریان دهها فرمان اجرایی جنجالی که برای حوزههای مختلف امضا کرد این کمکها را نیز با صدور فرمانی معلق ساخت و وزارت امور خارجه آمریکا روز 24 ژانویه نیز رسما این دستور را ابلاغ کرد.
به نوشته نیوزویک سه روز بعد از آن، دست کم 56 تن از کارمندان ارشد کهنهکار آژانس توسعه بینالمللی آمریکا به ناگهان به مرخصی اداری فرستاده شدند.
روبیو روز سهشنبه یک معافیت کلی تر را صادر کرده و اجازه به معاف شدن کمکهای «نجات دهنده جان انسانها» شامل دارو، خدمات پزشکی، غذا و سرپناه از این دستور را داد. روبیو در مصاحبهای با تاکید بر موجود بودن این معافیتها تلاش کرد تا از نگرانیهای منتقدان پیرامون تاثیرات معلق شدن کمکهای خارجی آمریکا بکاهد.
او گفت: «ما نمی خواهیم شاهد مردن مردم و اتفاقاتی مشابه با آن باشیم.»
وزارت امور خارجه اعلام کرده از زمان اجرایی شدن معلق شدن کمکهای خارجی آمریکا با دهها مورد معافیت از این تعلیق موافقت کرده اما در عین حال درخواستهای زیادی را نیز به دلیل اینکه جزئیات کافی نداشتهاند برگردانده است. مقامهای تایید کردند که درخواستهای معافیتها را که مرتبط با «میلیارد ها دلار» از کمکها بوده، بررسی میکنند.
نیوزویک نوشت تاکنون روند معلق سازی کمکها باعث بلوکه شدن بیش از یک میلیارد دلار از بودجه برخی برنامههایی که از نظر دولت ترامپ با دستور کار «اول آمریکا» همراستا نبودهاند شده و اولویتهای آمریکا در حوزه کمکهای خارجی را تغییر داده ست.
روبیو بیان کرد روند بررسیها به صورت برنامه به برنامه خواهد بود تا مشخص شود کدام پروژهها «آمریکا را ایمنتر، قویتر و موفقتر میکنند.» وی افزود: تعطیل کردن برنامههای تامین بودجه شده با پول آمریکا در طول فرآیند 90 روزه بررسی به معنی همکاری خیلی بیشتر دریافت کنندگان کمکهای امنیتی، بشردوستانه و توسعهای آمریکا با این سیاست است. او اضافه کرد: «چون در غیر این صورت شما پولتان را دریافت نمیکنید.»
http://www.ilandnews.ir/fa/News/1348309/وزیر-خارجه-ایالات-متحده--دولت-آمریکا-موسسه-خیریه-نیست