ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ یکی از دهها فرمان اجرایی روز اول ریاست جمهوری دونالد ترامپ، وعده آزادسازی انرژی آمریکا است که از جمله آنها میتوان به تعهد برای تسهیل استانداردهای بهرهوری برای لوازم خانگی و وسایل اشاره کرد.
این استانداردها به این منظور در نظر گرفته شدهاند که ماشین ظرفشویی، سر دوش، یخچال، ماشین لباسشویی، توالت و موارد مشابه انرژی و آب کمتری مصرف کنند.
این در حالی است که وسایل با راندمان بالاتر میتوانند هزینههای اولیه بالاتری داشته باشند، اما در مصرف آب و برق صرفهجویی میکنند.
فرمان اجرایی ترامپ چه میگوید؟ ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود متعهد شد که مصرف کنندگان مجبور به خرید یا استفاده از چنین اقلامی (وسایلی که با فشار بالای آب کار میکنند) نخواهند شد. دستور او از آزادی مردم آمریکا برای انتخاب از بین کالاها و وسایل مختلف از جمله لامپ، ماشین ظرفشویی، ماشین لباسشویی، اجاق گاز، آبگرمکن، توالت و سر دوش، اما نه محدود به آن، محافظت میکند.
البته نظر رئیس جمهور در مورد وسایل خانگی کاملا شخصی است. ترامپ مدتهاست که از جریان آب - یا کمبود آشکار آن - ناشی از سر دوشها مضطرب است و در اولین حضورش در کاخ سفید گفت که به اندازه کافی زیر دوش خیس نمیشود و موهایش از آن حالت «عالی» درآمده است.
ترامپ در این مورد از دیو بری، طنزپرداز مشهور آمریکایی، پیروی میکند که در سال 1997 گفت: ما باید در حمام کمین کنیم، چون به نظر میرسد چند نفر از مدیران دولتی در حال چک کردن میزان آب مصرفی ما هستند.
چه استانداردهایی در حال حاضر وجود دارد؟ برای بیش از سه دهه، قانون انرژی فدرال استانداردهای لوازم خانگی را مشخص کرده است که تعیین میکند سر دوشهای جدید نباید بیش از 2/5 گالن آب در دقیقه (9/5 لیتر) بریزند. دولت اوباما محدودیتها را اصلاح کرد و آن محدودیتها را برای آبی که از کل سر دوش خارج میشود، حتی آنهایی که چندین نازل دارند، اعمال کرد.
در طول اولین دولت ترامپ، رئیسجمهور این شرایط را کاهش داد تا به هر نازل یک سر دوش به اندازه 2/5 گالن آب بریزد. دولت بایدن اقدام ترامپ را در سال 2021 معکوس کرد.
دیگر لوازم و وسایلی که تحت خطر ترامپ قرار دارند ماشین ظرفشویی، ماشین لباسشویی و موارد دیگر هستند که کارایی آنها از طریق قوانین دولت قبلی و سایر موارد افزایش یافته است. به گفته کارشناسان، هدف از این استانداردها کاهش مصرف آب و صرفه جویی در پول آمریکاییها از طریق کاهش قبوض انرژی است.
مشکل ترامپ با سر دوش چیست؟ در سال 2020 با غر زدنهای پیاپی ترامپ، دولت او اعلام کرد که میخواهد تعریف سر دوش را تغییر دهد تا آب بیشتری جریان پیدا کند و به این شکل به حیوان خانگی رئیسجمهور که شکایت میکند به اندازه کافی خیس نمیشود، رسیدگی کند.
ترامپ بلافاصله بعد از اینکه روی راس کار آمد، افزایش جریان آب و شماره گیری استانداردهای حفاظت از لوازم خانگی قدیمی - از لامپ ها گرفته تا توالت ها و ماشین های ظرفشویی - را به یک مسئله شخصی تبدیل کرد.
اما گروههای مصرفکننده و حفاظت از مصرفکنندگان گفتند که پیشنهاد وزارت انرژی برای لغو قانون انرژی 28 ساله که شامل استانداردهای لوازم خانگی میشود، احمقانه، غیرضروری و بیهوده است، بهویژه که غرب در حال عبور از یک خشکسالی تاریخی 2 دهه است.
از سال 1992، قانون فدرال حکم میکند که سر دوشهای جدید نباید بیش از 2/5 گالن آب در دقیقه بریزند. از آنجایی که وسایل حمام جدیدتر با نازلهای متعدد به بازار آمدند، دولت اوباما محدودیتهای سر دوش را برای اعمال در مجموع آن تعریف کرد. بنابراین اگر چهار نازل وجود دارد، در مجموع نباید بیش از 2/5 گالن بین هر چهار نازل خارج شود.
اما ترامپ پنج سال پیش پیشنهادی داد که براساس آن، هر نازل میتواند تا 2/5 گالن آب اسپری کند، نه فقط سر دوش کلی.
اندرو دلاسکی، مدیر اجرایی گروه حفاظت از انرژی، پروژه آگاهی از استانداردهای لوازم خانگی، گفت: با چهار یا پنج نازل یا بیشتر، شما میتوانید 10 الی 15 گالن در دقیقه از سر دوش آب بردارید؛ که این یعنی در عرض چند دقیقه آب کل حمام را برخواهد داشت.
دلاسکی و مقامات «کانسومر ریپورتز» گفتند که هیچ اعتراض عمومی یا نیاز به تغییر وجود ندارد. پایگاه داده وزارت انرژی از 12 هزار و 499 سر دوش نشان داد که 74 درصد از آنها 2 گالن یا کمتر آب در دقیقه مصرف می کنند که 20 درصد کمتر از استاندارد فدرال است.
دلاسکی گفت: مساله سر دوش صراحتاً یک مساله احمقانه است. کشور ما با مشکلات جدی مواجه است. ما یک خشکسالی طولانی مدت همهگیر و جدی در بسیاری از مناطق غرب داریم. ما تغییرات آب و هوایی جهانی داریم. پس سر دوش واقعا مشکل به شمار میرود.
شایلین هاینز، سخنگوی وزارت انرژی گفت که تعریف اوباما در سال 2013 از سر دوش با آنچه کنگره در نظر داشت و استانداردهای انجمن مهندسین مکانیک آمریکا در تضاد است.
پرزیدنت ترامپ چه چیزی را میتواند به طور عملی تغییر دهد؟ رئیس جمهور جدید آمریکا هماکنون در تلاش برای توجیه عقبنشینی استانداردهای حفاظت از لوازم قدیمی و افزایش جریان آب است.
«توماس هولی»، تحلیلگر سیاست «کلایمیت آنالیتیک» میگوید: صنایع و بخشهای خصوصی به بحث بهرهوری انرژی به دید محدودیتهای بیشتری نگاه میکنند که برای آنها در نظر گرفته شده است. آنها تمایل دارند از مزایایی که این اقدامات به همراه دارند، چشمپوشی کنند.
اما به گفته کارشناسان، قانون ویژه قانون استانداردهای لوازم خانگی شامل یک بند عدم بازگشت است که بیان میکند هیچ استاندارد جدیدی نمیتواند ضعیفتر از استاندارد موجود باشد. این بدان معناست که هر تغییری باید مقررات موجود را نادیده بگیرد.
« اندرو دلاسکی»، مدیر اجرایی پروژه آگاهی از استانداردهای لوازم خانگی، میگوید: آنچه پرزیدنت ترامپ در دولت اول تلاش کرد، یافتن راههایی برای وارد کردن محصولاتی به بازار بود که انرژی یا آب بیشتری مصرف میکنند.
یامدهای تغییر سیاستها چیست؟
این استانداردها فقط برای قبض برق مصرف کنندگان یا توانایی آنها برای لذت بردن از یک دوش خوب مهم نیستند. «مارگی آلت»، مدیر کمپین اقدام اقلیمی، میگوید: برقی که ما استفاده نمیکنیم، ارزانترین و پاکترین برق است. این بدان معناست که اینها اقدامات حفاظتی هستند که کارشناسان آب و هوا معتقدند برای دستیابی آمریکا به اهداف کاهش انتشار گازهای گلخانه ای برای جلوگیری از تغییرات آب و هوایی و کنترل هزینهها ضروری هستند. به طور مثال، «مانیش باپنا»، رئیس شورای دفاع از منابع طبیعی، بهرهوری انرژی را «موثرترین پادزهر برای تورم قیمت انرژی» خواند.
چه در سطح بینالمللی انجام میشود؟ در حالی که انرژیهای تجدیدپذیر و راهحلها اغلب مرکز توجه اقدامات اقلیمی هستند، تلاشهای بازده روشی کمهزینه برای مهار گازهای گرمایش سیاره است.
مشکل این است که خیلی راحت در مورد آنها صحبت میشود و خیلی زود هم به باد فراموشی سپرده میشود؛ حتی در مقیاس بینالمللی. در سال 2023، جهان توافق اقلیمی دبی را تصویب کرد که متعهد شد تا سال 2030 بهبود بهرهوری انرژی را 2 برابر کند.
یک سال بعد، در مذاکرات بینالمللی آب و هوا، «جان کریتز»، مدیرعامل موسسه کوههای راکی ابراز تاسف کرد که چگونه این موضوع فراموش شد. آلت در همین راستا قول داد که آن را رها نکند، زیرا شاید این جذابترین مبارزهای نباشد که تا به حال انجام شده است، اما گاهی اوقات بهترینها را برنده میشویم.
برای مصرف کنندگان چه معنایی دارد؟ هیچ الزامی وجود ندارد که کسی به مصرف کنندگان بگوید دقیقاً چه لوازم یا وسایلی را بخرند. اما مطالعات نشان میدهد که مصرفکنندگان عموماً از عملکرد دستگاههای کم مصرف راضی هستند.
یک نظرسنجی AP-NORC در سال 2022 نشان داد که حدود سه چهارم بزرگسالان آمریکا در سال گذشته از وسایل کم مصرف استفاده کردهاند و اکثریت آنها دلیل اصلی این کار را صرفهجویی در هزینه میدانند.
دلاسکی میگوید: سایتهای رتبهبندی از جمله Consumer Reports و Wirecutter نشان میدهند که نیازی نیست برای تمیز کردن لباسها، شستن ظرفها یا ارائه یک دوش عالی، از انرژی و آب نامحدود استفاده کنیم.
دلاسکی میافزاید: بیایید با آن روبهرو شویم، مصرف کنندگان در مورد لوازم کارآمد و مدرن، طیف وسیعی از انتخابها را دارند. اغلب، وسایلی که به بهترین شکل کار میکنند، کم مصرفترین آنها نیز هستند.
انتهای پیام/
http://www.ilandnews.ir/fa/News/1349362/ترامپ-با-سر-دوش-حمام-مشکل-دارد---رئیس-جمهور-آمریکا-به-دنبال-افزایش-مصرف-انرژی