ایرانیان جهان
احیای ابزار عملیات ترکیبی علیه ایران در وزارت خارجه آمریکا/ شبکه تامین مالی ارتش سایبری براندازان توسط ترامپ احیا می‌شود؟
دوشنبه 15 بهمن 1403 - 09:58:00
ایرانیان جهان - برخی مقامات دیگر آمریکایی سعی دارند با احیای Global Engagement Center، همچنان نفوذ خود را در ایران و تاثیر در اغتشاشات احتمالی، فعال و پویا نگه‌دارند.
رسانه‌های آمریکایی اخیراً اعلام کردند سازمان Global Engagement Center معروف به «GEC» که پیش‌تر هم‌زمان با انسداد بودجه، رو به انحلال رفته بود، بار دیگر احیا خواهد شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
GEC؛ مرکز تعامل یا مشارکت جهانی وزارت خارجه آمریکا است که در سال 2016 باهدف تهاجم رسانه‌ای( جنگ هیبریدی) علیه کشورهای ایران، چین و روسیه تأسیس شد.
سال 1401، آوریل هاینس، مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده آمریکا صراحتاً از اهمیت مرکز تعامل جهانی برای اقدامات ضدامنیتی و اطلاعاتی علیه چین، روسیه و ایران گفت و به همکاری‌های بین‌المللی با این سازمان برای تجزیه‌وتحلیل تاکتیک‌های اطلاعاتی این سه کشور، اشاره کرد.
مجری این سازمان جیمز روبین، دیپلمات و روزنامه‌نگار آمریکایی است که از سال 1997 تا 2000 در دولت کلینتون، به‌عنوان دستیار امور عمومی وزیر امور خارجه آمریکا فعالیت کرده است. همچنین همسرش کریستیان ماریا هایده امان‌پور، معروف به کریستین امان‌پور، خبرنگار و مجری ارشد حوزه بین‌الملل سی‌ان‌ان نیز او را در مدیریت این سازمان همراهی می‌کند.

ایرانیان جهان

جیمز روبین و کریستین امانپور
اواخر سال 2018، مرکز تعامل جهانی آمریکا، مبلغ 9 میلیون دلار برای پروژه‌ای به نام Iran Disinfo، ایران دیس اینفو تعیین کرد. هدف اعلام شده برای این پروژه، ایجاد بازوی رسانه‌ای برای جنگال علیه افکار عمومی ایران بود.
اجرای پروژه ایران دیس اینفو برعهده سازمان «E-Collaborative for Civic Education یا ECCE سپرده شد که معمولاً فعالیت‌های پوششی نظیر برگزاری کارگاه‌ها، دوره‌های آموزشی و ایجاد منابع و ابزارهای آموزشی برای معلمان و دانش‌آموزان را در دستور کار دارد. این مؤسسه توسط اکبر عطری و همسر وقت او، مریم معمارصادقی تأسیس شده بود.
مؤسسه ECCE، پیش‌تر برای پیشبرد این اهداف، یکی از اصلی‌ترین پروژه‌های خود یعنی مؤسسه ضدانقلاب توانا را تحت‌نظر مریم معمار صادقی در سال 1396/2017 تأسیس کرده بود. دولت آمریکا از لحاظ مالی برای این پروژه‌ها سنگ تمام می‌گذاشت و فاندهای آنها را به طور سالیانه در اختیار مؤسسه ECCE قرار می‌داد. در واقع ECCE، سال 2018 ایران دیس اینفو را به حسابرسی پرونده‌های مالی مؤسسه توانا مأمور کرد.

ایرانیان جهان

مریم معمارصادقی مدیر موسسه ضدانقلاب توانا
بنابر گزارشات رسمی مالی ECCE، این مؤسسه سال 2018 مجموعاً یک میلیون و صدهزار دلار برای پروژه توانا و 88 هزار دلار برای دیس اینفو از دولت آمریکا فاند گرفته بود. سال 2019 افشا شد که معمارصادقی، مدیر پروژه ایران دیس اینفو، فاند دریافتی را برای هیچ یک از فعالیت‌های تعریف شده «ECCE» و «GEC» مصرف نکرده است.
به همین خاطر در 31 می 2019 دولت وقت آمریکا، فاند پروژه ایران دیس‌اینفو را معلق کرد و تأیید کرد «توئیت‌هایی را شناسایی کرده است که خارج از محدوده پروژه و برای مقابله با اکانت‌های بی‌ارتباط با جمهوری اسلامی و متعلق به شهروندان آمریکایی و اروپایی که مورد هجمه معمارصادقی و دیگر مدیران پروژه ایران دیس اینفو بودند، تأسیس شده‌اند.

ایرانیان جهان

10 جولای 2019 ناتان سیلز که ریاست وقت سازمان GEC را برعهده داشت، در جلسه کنگره به بررسی فعالیت‌های GEC پرداخت و اعلام کرد که پروژه ایران دیس اینفو را خاتمه داده است؛ زیرا اقدامات آن «خارج از محدوده توافق بوده» و «GEC هرگز قصد نداشته تا کسی به اکانت شهروندان ایالات متحده حمله کند.» بااین‌حال فاند دیس اینفو تا پایان 2019 به ECCE پرداخت شد.
پس از افشای این اهمال‌کاری‌ها، معمار صادقی سال 2019 از مؤسسه ECCE اخراج شد و اکبر عطری، مدیریت این مؤسسه را به عهده گرفت. بعدها رویا حکاکیان و نیما راشدان هم به هیئت‌مدیره این مؤسسه پیوستند. معمار صادقی فعالیت خود را در مؤسسه توانا متمرکز کرد و طی ده سال گذشته، بیش از 12 میلیون دلار فاند از دولت آمریکا دریافت کرد.
طبق گزارش رسمی حسابرسی ECCE در سال 2019، اجاره ماهانه دفتر این مؤسسه واقع در مریلند، به مبلغ 4500 دلار و برای کل سال 57 هزار دلار ثبت شده است. معمارصادقی و عطری هم هر یک بالغ بر 100 هزار دلار از این فاندها، درآمد سالانه و شخصی کسب کردند. این کاسبی به اسم فعالیت حقوق بشری صرفاً معطوف به معمارصادقی نیست و در واقع درآمدزایی از فاندهای ایالت متحده، تبدیل به سفره‌ای شده بود که هرگوشه آن را چهره‌های مختلف ضدانقلاب در دست داشتند. علاوه بر مدیران توانا، رویا حکاکیان نیز به کسب درآمد از فاندهای آمریکایی محکوم است.

ایرانیان جهان

حکاکیان، نویسنده، یهودی الاصل که تا جریان آشوب‌های پائیزی در تلویزیون تروریستی اینترنشنال حضور ثابتی داشت، در کنفرانس‌های آمریکایی پروژه عادی‌سازی تجزیه‌طلبی در ایران برعهده داشت که البته پس از رسوایی فاندهای حکاکیان از دولت آمریکا، با هجمه کاربران ایرانی مواجه شده بود و بسیاری از این کاربران خطاب به حکاکیان از عبارت «هر یه نفر کشته شه هزار دلار پشتشه» استفاده کردند.
برای جزئیات کاسبی حکاکیان از آشوب در ایران، گزارش زیر را مطالعه کنید: بیزینس حقوق بشری با خون مردم+ عکس و فیلم
در واقع معمار صادقی رسماً توسط دولت آمریکا به‌خاطر تقلب و سوءاستفاده از بودجه ایران دیس انیفو رسوا شده بود و در پیوست آن پرونده، از مؤسسه خود اخراج شده بود و برای همیشه از پرداخت فاند و اعطای پروژه محروم شد. البته معمار صادقی تا مدت زیادی حاضر به پذیرش اخراج خود نبود و رفتارهای غیرحرفه‌ای او را به بیماری‌های روانی نسبت می‌دادند. پس از اینکه یکی از طرح‌های پیشنهادی معمار صادقی توسط دولت آمریکا رد شده بود، او با ارسال درخواست‌های پیاپی به افراد مختلف در نهاد دولتی پروژه‌های خاور نزدیک، خواستار کشاندن آنها به جلسات توجیهی شد.
در نهایت این درخواست‌ها به کریس بک مایر، معاون وزیر در امور خاور نزدیک رسید و نیز در ایمیلی به یکی از کارمندان با لحن تحقیرآمیزی نوشته بود: «این یارو چِشه؟»

ایرانیان جهان

پروژه توانا از 2020، نسبت به مؤسسه ECCE مستقل شد و با مدیریت مریم معمار صادقی و از طریق کانال جدید با مقامات دولتی آمریکا ارتباط گرفت و به فعالیت ادامه داد. ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در آلمان بعدها فاش کرد که در جولای 2019، با معمارصادقی دیداری داشته و در شرح آن دیدار نوشت: «مریم مشتاق بود که پیام‌های رسانه‌های اجتماعی/توئیتر سفیر گرنل را به فارسی از طریق پلتفرم‌های توانا پخش کند، همچنین گفت که سازمانش به پروژه Disinfo نیز مرتبط است که البته مدتی است متوقف شده».
معمار صادقی در این دیدار درباره امکان همکاری با سفارت در حوزه به‌کارگیری رسانه‌ها و نحوه تحمیل اطلاعات گمراه‌کننده به کاربران ایرانی بحث کرد. این گفتگو همچنین درباره چگونگی استفاده از رسانه‌های اجتماعی برای تغییر افکار عمومی درمورد مسائل سیاسی و اجتماعی و استراتژی‌های پروپاگاندا علیه ایران در فضای دیجیتال، ادامه پیدا کرد. معمار صادقی همچنین نقش مؤسسه توانا در توانمندسازی زنان و فعالان اجتماعی و چگونگی ارتباط آن با کانال‌های ارتباطی آمریکا را هم جویا شد.
هرچند معمار صادقی همواره خواهان جنگ نظامی آمریکا علیه ایران بود و پس از روی کارآمدن ترامپ، جهت خوش‌رقصی برای رئیس‌جمهور جدید آمریکا، در مقاله‌ای او را به اقدام نظامی علیه تأسیسات و خاک ایران دعوت کرده است.
جزئیات مقاله مریم معمار صادقی و سابقه تلاش‌های اپوزیسیون برای حمله نظامی به ایران را در گزارش زیر مطالعه کنید: نسخه جدید براندازان برای ترامپ چند ماه پس از رسوایی ایران دیس اینفو و متعاقباً تعلیق آن، اغتشاشات آبان 98 در ایران آغاز شد. کریستوفر تیلور، یکی از مقامات وزارت امور خارجه در دفتر امور خاور نزدیک، در نامه‌ای به معمارصادقی از عملکرد مؤسسه توانا (پروژه ECCE که در آن زمان هنوز فاند دریافت می‌کرد) در پوشش آشوب‌ها تشکر کرد و عملکرد این مجموعه را «عالی» خواند. تیلور همچنین اعلام کرد که وزارت امور خارجه ویدئوهای آشوب در ایران را پس از دریافت، برای توزیع گسترده‌تر در فضای مجازی و رسانه، به مؤسسه توانا ارسال می‌کند. این نشان می‌داد که مجموعه ترد شده همچنان به‌صورت خاموش به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهند.
اما همچنان کلاهبرداری معمارصادقی در ایران دیس اینفو، آبرویی برای ECCE و «GEC یا مرکز مشارکت جهانی وزارت خارجه آمریکا» نگذاشته بود و آنها را به تعلیق کشانده بود؛ تا جایی ایلان ماسک در سال 2023، مؤسسه «GEC» را بدترین متخلف در سانسور و دست‌کاری رسانه‌ای دولت ایالات متحده" و "تهدیدی برای دموکراسی ما" توصیف کرده بود و به همین خاطر امیدی برای بازگشت فعالیت آن در دولت دوم ترامپ نبود؛ قرار بود این مرکز با تغییر دولت و در پی سیاست‌های ترامپ منحل شود، اما اخیراً زمزمه‌هایی به گوش می‌رسد که با تصویب بودجه جدید، فعالیت این مجموعه بازخواهد گشت.

ایرانیان جهان

گزارش نیویورک پست از ابقا و برندسازی جدید مرکز تعاملات جهانی
در گزارش‌های احیای این مجموعه، گفته شده GEC به دست «جیمز روبین» و همسر ایرانی - بریتانیایی وی، «کریستین امان‌پور» با بودجه 100 میلیون‌دلاری تجدید برند خواهد شد. این زوج هر دو در زمان فعالیت اولیه GEC، از نزدیکان جدی هیلاری کلینتون و تحت حمایت شدید این مقام ایالات متحده بودند. جیمز روبین، در سال 2002 به بهانه دیدار با خانواده همسرش به ایران سفر کرده و البته انتظار می‌رود سفرهای بی‌سروصدا دیگری نیز داشته است. تجدید بقای این ارگان، یعنی تجدید فعالیت‌های مخرب در زمینه افکار عمومی و سرریز فسادهای امثال مریم معمارصادقی و پروژه‌های ایران دیس اینفو است. ترامپ و حامیانش همواره نهادهایی مانند GEC را ابزاری برای محدودکردن شبکه‌های ارتباطی و اجتماعی تلقی می‌کردند؛ اما دموکرات‌ها و بخشی از جمهوری‌خواهان GEC را یک نهاد حیاتی برای جنگال اطلاعاتی علیه روسیه، ایران و چین می‌دانند.
به‌هرحال، درحالی‌که مؤسسات قبلی وزارت خارجه آمریکا معلق بودند و فعالیتی نداشتند، هیلاری کلینتون در حوادث 1401، حمایت رسمی خود را از مؤسسه «ایرانیان دیاسپورا کالکتیو» اعلام کرد. بلافاصله پس از حمایت کلینتون، خیلی زود برای این مؤسسه مبلغ 500 هزار دلار جمع‌آوری شد. این مؤسسه که با جذب ایرانیان فراری و مهاجر، علیه ایران فعالیت‌های تبلیغاتی و حقوق بشری می‌کردند، نقش جدی در سوق‌دادن آشوب زن زندگی آزادی به سمت برهنگی و حرکات اروتیک داشتند. اغلب تحلیل‌گران و هماهنگ‌کنندگان این مؤسسه، از اینفلوئنسرها و بلاگرهای زن تشکیل شده که پس از فرار از ایران در این مجموعه، مشغول به فعالیت شدند.
این مؤسسه اخیراً به پرموت‌کردن حوادث داخل و خارج از ایران که جنبه‌های اروتیک و انحرافات جنسی دارد ادامه داده و ازآنجایی‌که خود را طلایه‌دار ز.ز.آ می‌دانند، حمایت رسمی زن زندگی آزادی از راهپیمایی همجنس‌بازان در کانادا و دختری که در دانشگاه علوم تحقیقات برهنه شده بودند، را اعلام کردند. این مؤسسه مدعی است که حلقه‌هایی از جوانان ایرانی را در خارج از کشور تشکیل داده و اخیراً آن‌ها را در رژه افتخار همجنس‌بازان شهر مونترال با پرچم‌های جعلی منتسب به ایران مشارکت داده است.

ایرانیان جهان

ایرانیان جهان

ایرانیان جهان

اوایل آبان 1401، وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران پیرامون آشوب‌های 1401، بیانیه مشترکی منتشر کرده بودند که به نقش مؤثر سازمان GEC در برنامه‌ریزی عملیات ترکیبی علیه ایران اشاره شده بود. در این بیانیه به اقدامات آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های فناوری و رسانه اشاره شد و در تشریح آن اعلام شد:
در ماه‌های ابتدایی اغتشاشات، عملّیات‌های گسترده علیه امنیت روانی مردم ایران در قالب کمپین‌های گسترده سیاسی و اجتماعی صورت گرفت که حوزه‌ای از تلاش‌های سرویس اطلاعاتی آمریکا برای فشار بر مردم ایران بود. راه‌اندازی جنگ اطلاعاتی و شناختی با عاملّیت نهادهای اطلاعاتی و نظامی مانند سیا، سایبرکام و سنتکام، امروز در خود آمریکا نیز هیاهو به راه انداخته است. به‌طوریکه افشای بخش کوچکی از عملّیات فریب سایبری گسترده آمریکا علیه افکار عمومی ملّت ایران، باعث شد تا واکنش‌های مقامات آمریکایی را برانگیزد و حتی پس از آن برخی رسانه‌های آمریکایی تلاش کردند تا برای درزگیری از رسوایی به وجود آمده برای دولت آمریکا از سطح و گستره عملّیات‌های ننگین انجام شده بکاهند.
در این بیانیه تأکید شد ردیابی، شناسایی، ضربه و افشای چند صدهزار حساب کاربری قلابی فارسی‌زبان که با توسل به اخبار جعلی و بزرگ‌نمایی مشکلات و کوچک‌نمایی دستاوردها، به طور ناشیانه‌ای اقدام به تولید میلیون‌ها پیام و محتوای گمراه‌کننده برای فریب مخاطبین فارسی‌زبان می‌کردند، ناکارآمدی توان عملّیاتی دست‌اندرکاران این پروژه‌ها را به کارفرمایان آمریکایی خود اثبات کرد. هدف پنهانی این کمپین‌ها ترویج تنفر در جامعه ایرانی و ایجاد رفتارهای خشن قطبی بود.

ایرانیان جهان

ایرانیان جهان

نصب بنر حمایتی از اغتشاشات ززآ در میدان تایمز نیویورک توسط موسسه «ایرانیان دیاسپورا کالکتیو»
افزون بر این، تأمین مالی و شبکه‌سازی کنشگران اجاره‌ای ضدانقلاب برای اجرای جنگ‌شناختی علیه مردم ایران از طریق آنچه که «مرکز تعامل جهانی» (GEC) نامیده‌اند، نمونه‌ای از فعالیت‌های ضربه خورده دیگر آمریکا در این حوزه بوده که تحت اشراف قرار گرفته است. آمریکایی‌ها در عرصه فناوری و فعالیت‌های رسانه‌ای با عنایت به افزایش اثرگذاری شبکه‌های اجتماعی و مرجعیت خبری آنها، عملّیات‌های تأثیرگذاری و جنگ ترکیبی بزرگی علیه مردم مظلوم ایران در فضای سایبر به راه انداختند.
برخی مقامات دیگر آمریکایی با همکاری ایرانیان اطرافشان سعی دارند با احیای Global Engagement Center یا همان GEC، همچنان نفوذ خود را در ایران و تأثیر در اغتشاشات احتمالی، فعال و پویا نگه‌دارند.
بازگشت یک جنگ طلب به صحنه!
بازگشت مریم معمار صادقی به صحنه در روزهای آینده با یک جنجال شروع شده است، مدیر و موسس شبکه ضدانقلاب توانا اخیرا با نوشتن یک مقاله از ترامپ خواسته است که در اولین روزهای ریاست جمهوری خود به ایران حمله نظامی کند! معمار صادقی در این مقاله معتقد است تحریم برای براندازی در ایران کافی نیست و عملیات نظامی را به عنوان کمک‌ابزار آمریکایی‌ها برای اقدام علیه ایران پیشنهاد می‌دهد.
معمارصادقی در این مقاله، موکدا بمباران زیرساخت‌های جمهوری اسلامی را به عنوان لوکیشن مدنظر به ترامپ توصیه کرده است.

ایرانیان جهان

این مقاله مدتی پس از انتشار، با واکنش‌های تند کاربران در فضای مجازی روبه‌رو می‌شود؛ معمارصادقی با مشاهده حجم انتقادات، در کامنتی که کمتر از خود مقاله دیده شده، توئیتش را اصلاح کرد و نوشت: «منظورم از «زیرساخت»، زیرساخت‌های نظامی است و فارسی ضعیف من باعث این اشتباه شد.» معمارصادقی در ادامه بی‌توجهی به اعتراض کاربران، در پست جدیدی تظاهر می‌کند که "به خاطر این مقاله، پیام‌های دلگرم‌کننده‌ای از فعالان و نویسندگان و حتی مردم عادی داخل کشور دریافت کرده است." اما این پست موج جدیدی از واکنش‌های منفی را برانگیخت و کاربران او را به وطن‌فروشی و مزدوری برای دولت‌های غربی محکوم کردند.

ایرانیان جهان

این اولین بار نیست که معمارصادقی پیشنهاد دخالت نظامی علیه ایران را ارائه می‌کند، او از حامیان سنتی جنگ در خاورمیانه است و سال 97 در ویدیویی جنجالی، جنگ را مثبت و عامل ضروری و سازنده در تحولات تاریخ بشری خوانده است و برای نمونه به جنگ داخلی آمریکا و جنگ ده ساله دهه 1990 بالکان (تجزیه یوگسلاوی به پنج کشور) و بمباران کوزوو از سوی ناتو و جنگ داخلی سوریه اشاره کرده بود.
او در مقاله اخیر خود برای توجیه حمله نظامی علیه ایران، به بمباران صربستان در دهه 1990 و در نتیجه سرنگونی میلوسویچ، اشاره می‌کند. دهه 1990 در زمان ریاست‌جمهوری اسلوان میلوسویچ، صربستان و به ویژه بلگراد در خلال جنگ‌های یوگسلاوی بمباران شد. یکی از مهم‌ترین این بمباران‌ها در سال 1999 رخ داد، زمانی که ناتو به بهانه نقض حقوق بشر در این منطقه، عملیاتی نظامی علیه جمهوری یوگسلاوی که در آن زمان شامل صربستان و مونته‌نگرو بود، آغاز کرد. این بمباران‌ها به مدت 78 روز ادامه داشت و منجر به خسارات زیادی به زیرساخت‌ها و تلفات انسانی شد.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1349936/احیای-ابزار-عملیات-ترکیبی-علیه-ایران-در-وزارت-خارجه-آمریکا--شبکه-تامین-مالی-ارتش-سایبری-براندازان-توسط-ترامپ-احیا-می‌شود؟
بستن   چاپ