ایرانیان جهان - مهمترین عناوین روزنامههای امروز _سهشنبه شانزدهم بهمن 1403_ را در ادامه میخوانید.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانههای آزاد، روزنامهها و مطبوعات در هر جامعهای از ارکان توسعه و دموکراسی بهشمار میآید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را بهصورت روزانه در دستور کار خود دارد.
در صفحه نخست امروز خود با تیتر «انسداد از «سئول» تا «دوحه»» نوشت: «در پی مذاکرات دوجانبه ایران و آمریکا در دولت سیزدهم، واشنگتن مجوز آزادسازی 6 میلیارد دلار پولهای بلوکه شده ایران در کرهجنوبی را در ازای آزادسازی 5 شهروند آمریکایی صادر کرد تا تحت نظارت آمریکا و در کشور قطر برای مصارف بشردوستانه مصرف شود، اما با وجود تعدد خبرها در دولت سیزدهم مبنی بر دسترسی ایران به این منابع آزاد شده، مصاحبه اخیر سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه در گفتوگو با الجزیره که گفت «آزادسازی پولهای بلوکه شده ایران میتواند یکی از گامهای اولیه آمریکا باشد»، آشکار کرد که ایران هنوز امکانی برای بهرهبرداری از این پول پیدا نکرده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
لاینحل ماندن پرونده پولهای مسدود شده ایران در قطر، در صورتی است که مطابق اطلاعات غیررسمی، دهها میلیارد دلار از اموال و داراییهای ایران تحت تأثیر نظام ظالمانه تحریمهای آمریکا در کشورهای مختلف بلوکه شده و ایران به دلیل تحریمهای آمریکا بر بخشهای بانکی و انرژی خود نتوانسته است این داراییها را در بانکهای خارجی که عمدتاً از طریق صادرات نفت و گاز حاصل شده به دست آورد. حتی تلاشهایی که برای دسترسی به این پولها از طریق معاملات پایاپای یا برای خرید کالاهای بشردوستانه و دارویی که از تحریمهای ایالاتمتحده مستثنی هستند، عمدتاً با شکست مواجه شده است.
مشکلات ناشی از عدم دسترسی ایران به داراییهای خود علاوه بر موانع مربوط به بلوکه شدن غیرقانونی ناشی از رویکرد ضد ایرانی آمریکا، عمدتاً مربوط به تحریمهای ثانویه است. هرچند ایران بارها به اشکال مختلف تلاش کرده با دور زدن تحریمها مشکلات را برطرف کند، اما واقعیت امر این است که عدم همکاری شبکه بانکی جهانی با سیستم بانکی ایران به اقتصاد کشورمان آسیب وارد کرد.
تلاشهای دولت و دستگاه دیپلماسی کشور برای توسعه و تقویت روابط ایران با همسایگان در شرایطی انجام میشود که سیستم شبکهای اقتصاد جهان چه در موضوع زنجیره تأمین و چه در چهارچوب همکاریهای مالی بینبانکی، ملاحظات جدی را در نظام تصمیمگیری کشورها به منظور انعقاد قراردادهای همکاری و سرمایهگذاری بلندمدت شکل داده است. به عبارت دیگر یکی از ابزارهای تعمیق روابط از عرصه فرهنگی به روابط راهبردی، امکان تبادلات مالی و بینبانکی آسان و ریسک پایین سرمایهگذاری است.
آن هم در شرایطی که رشد اقتصادی 8 درصدی برای ایران به عنوان یکی از مهمترین اهداف برنامه هفتم پیشرفت به دولت ابلاغ شده و دستیابی به 5 درصد از این رشد 8 درصدی بر عهده بخش تولید است. حصول این امر نیز تا حد قابل توجهی منوط به امکان آسان دستیابی به منابع ارزی ناشی از صادرات برای توسعه و تقویت تولید و همچنین ترغیب سرمایهگذاران خارجی به اجرای طرحهای مشترک است.»
روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «ترامپ علیه همه، همه علیه ترامپ» نوشت: «جنگ تعرفهای آمریکا علیه سایر کشورها از روز شنبه رسماً کلید خورد. در جعبه ابزار آمریکا علیه سایر کشورها غیر از تحریم، تعرفه و جنگ چیز دیگری برای فشار وجود ندارد و هر رئیسجمهوری بسته به بینشی که دارد از این ابزارها به صورت منفرد یا در کنار هم استفاده میکند. ترامپ مدعی ست که به دنبال جنگ نیست و تحریمها نیز چندان در پیشبرد سیاستها کارساز نبودهاند لذا وی از تعرفهها برای پیشبرد سیاست خارجی خود استفاده میکند. بنیاد مالیات، یک اندیشکده غیرحزبی آمریکایی، تخمین زده است که تعرفههای ترامپ منجر به افزایش متوسط مالیات 830 دلاری برای هر خانوار در آمریکا میشود. قانونگذاران دموکرات هم تصمیم ترامپ را به عنوان تصمیمی که علیرغم وعده کمپین انتخاباتی او برای کاهش تورم باعث افزایش قیمتها میشود، محکوم کردهاند. با وجودی که ترامپ به تأثیرات داخلی این تعرفهها معترف است اما وی ظاهراً تصمیم گرفته است این جنگ تعرفهها را تا آخر ادامه دهد.
ترامپ در شبکه اجتماعی خود نوشت: «آن روزها تمام شد! آمریکا با کانادا، مکزیک و چین (و تقریباً همه کشورها!) کسریهای عمده دارد، 36 تریلیون دلار بدهکار است و ما دیگر «کشور احمقی» نخواهیم بود. محصول خود را در آمریکا بسازید و هیچ تعرفهای وجود نخواهد داشت! چرا آمریکا باید تریلیونها دلار را در یارانه دادن به کشورهای دیگر از دست بدهد، و چرا این کشورهای دیگر باید بخش کوچکی از هزینهای را که شهروندان آمریکا برای داروها میپردازند، به عنوان مثال بپردازند؟» او مجدداً با تکرار اظهارات گذشته خود، ادعا کرد: «خشن اما واقعی! بنابراین، کانادا باید پنجاه و یکمین ایالت گرامی ما شود. مالیات بسیار کمتر، و حفاظت نظامی بسیار بهتر برای مردم کانادا و بدون هرگونه تعرفه!». ترامپ روز یکشنبه همچنین اعلام کرد که کمکهای مالی واشنگتن به آفریقای جنوبی را به دلیل آنچه که رفتار بد این کشور با طبقه خاصی از مردم خوانده قطع میکند. ترامپ توضیح بیشتری ارائه نکرده اما آفریقای جنوبی از زمان جنگ غزه پروندهای را علیه رژیم صهیونیستی در ارتباط با نسلکشی و جنایات جنگی این رژیم در دیوان بینالمللی دادگستری باز کرده است.
جنگ تعرفهای آمریکا علیه سایر کشورها احساسات ضدآمریکایی را در کشورهایی که هدف تحریمها قرار گرفتهاند به شدت افزایش پیدا کرده است. در کانادا شهروندان این کشور در پاسخ به تهدید رئیسجمهور آمریکا مبنی بر اعمال تعرفه بر کالاهای کانادایی، پویشهای متنوعی برای تحریم محصولات ساخت آمریکا راهاندازی کرده و از هموطنان خود میخواهند تا از محصولات تولید داخل استفاده کنند. اتحادیه اروپا متحد سنتی آمریکا نیز از جنگ تعرفهای آمریکا به شدت برآشفته است. اروپا در واکنش به اقدامات اخیر دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا اعلام کرد که در صورت تحقق تهدیدها و تعرفهها، قاطعانه پاسخ خواهد داد.
از سوی دیگر برنامه پاکسازی نهادهای آمریکا از افراد غیر وفادار به ترامپ نیز همچنان ادامه دارد و خبرها حاکی از آن است که مقامات به مأموران این نهاد دستور دادهاند به پرسشنامهای که میتواند میزان نقش آنها در بررسی پروندههای مرتبط با شورش کنگره را مشخص کند، پاسخ دهند. به کارکنان افبیآی آمریکا دستور داده شد تا به پرسشنامهای در مورد هر کاری که ممکن است در مورد پروندههای جنایی مربوط به حمله 6 ژانویه 2021 (17 دی 1399) به ساختمان کنگره آمریکا انجام داده باشند پاسخ دهند، و این باعث ایجاد ترس در مورد دور جدیدی از اخراجها در این نهاد اجرای قانون شده است.»
روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «ناکامیها را به گردن یکدیگر نمیاندازیم» نوشت: «روز گذشته نهاد ریاست جمهوری میزبان نشست مشترک همدلی سران و معاونان قوای سهگانه بود؛ نشستی که نوعی خود انتقادی و اذعان به برخی کاستیها و ناکارآمدیها در مسیر اجرای اسناد بالادستی پررنگ و مشهود بود و تأکید بر این نکته مهم که اگر ایراد و اشکالی در مسیر حکمرانی بوده، نه به خاطر جهت گیریهای کلی نظام اسلامی که به عملکرد مدیران در مصادر امور باز میگردد. این «خود انتقادی» را البته باید به فال نیک گرفت و به عنوان یک مطالبه، چراغ راه آینده قوا برای رفع کاستیهای موجود تلقی کرد.
حجتالاسلام غلامحسین محسنی اژهای رئیس قوه قضائیه سخنران نخست نشست مشترک همدلی بود. رئیس عدلیه با طرح این نکته که وفاق با اختلاف نظر ایجاد نمیشود، تصریح کرد: امروز در برخی از موضوعات اختلاف نظر داریم، اگر با اختلاف نظر تکرار کنیم که وفاق داشته باشیم، این وفاق در عمل انجام نمیشود. چون باید یک اشتراک نظر نسبت به موضوعات اصلی کشور داشته باشیم.
محسنی اژهای گفت: امروز یکی از معیارهای اساسی که امامین انقلاب اسلامی به ما دادهاند، حرکت همراه با قانون گرایی است. احترام به قانون است، معیار انقلابیگری احترام به قانون است، اما احترام به همه قانون، نه آنجایی که اگر قانون به نفع من بود به آن احترام بگذارم و اگر غیر از آن بود، به آن احترام نگذارم. آنچه اهمیت دارد احترام به قانون در همه شئون است. از مسائل مهمی که امروز با آن روبهرو هستیم، مسئلهای است که به تعبیر مقام معظم رهبری و به نظر همه کارشناسان، مسئله اقتصاد است که به معنای نادیده گرفتن مسائل فرهنگی نیست. اگر به مسئله اقتصاد نرسیدیم و مسائل زندگی مردم را حل نکردیم، ممکن است سبب شود که در آینده نتوانیم مشکلات فرهنگی و امنیتی را حل کنیم و بعداً مشکلات امنیت بیشتری برای ما شکل بگیرد.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز با بیان این مطلب که در اینجا همه کسانی حضور دارند که خوب و بد کشور با عملکرد آنها برای کشور رقم میخورد، پیشنهاد کرد: با توجه به آغاز اجرای برنامه هفتم و شروع به کار مجلس و دولت، هر چند وقت یک بار این جلسه بر محور کار برگزار شود.
قالیباف در ادامه با تأکید بر اینکه وحدت، همدلی و وفاق باید سیستمی و تشکیلاتی و با شاخص همراه باشد، افزود: همواره رئیسجمهور در جلسات تأکید داشتند که وفاق دو شاخص سیاستهای رهبری و برنامه هفتم را دارد. باید این موضوع مبنای کار ما باشد و بسنجیم که آیا با این شاخص در مسیر گره گشایی از کار مردم هستیم یا خدای نکرده جریانات فرعی و حاشیهای ما را از متن اصلی دور میکنند. ما در مجلس حین انجام وظایف قانونی و نظارتی، تذکرات لازم را میدهیم، اما هرگز دنبال مچگیری نیستیم و هرگز در کمین ننشستهایم که یک ضعف دولت را برجسته کنیم، بلکه میخواهیم کمکی کرده و کاری برای مردم انجام دهیم. طبیعتاً حرکت دولت و مجلس و قوه قضائیه هم منجر به این اتفاق شود.
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور نیز در پایان نشست همدلی قوای سهگانه، سخنان خود را با تأکید بر ضرورت خدمت به مردم و رفتار توأم با عدالت و انصاف آغاز کرد و گفت: ما باید خدمتگزار همه مردم باشیم. این باور و اعتقاد من است و باید بر اساس عدالت و انصاف با آنها برخورد کنیم و تبعیضی بین هیچ کسی قائل نشویم.
پزشکیان تصریح کرد: مصمم هستیم که سفره مردم را تأمین کنیم و این دغدغه را همواره در جلسه سران قوا مطرح کردهایم، انشالله قبل از عید تمام کارها و اقداماتی که لازم است را انجام خواهیم داد و در سال آینده قطعاً روندی را در پیش خواهیم گرفت که به هر شکل سفره مردم را تأمین کنیم و بتوانیم جوابگو باشیم.
وی در ادامه افزود: مشارکت مردم در تولید شعار رهبر انقلاب است. ما میخواهیم راه را برای تولیدکننده تسهیل کنیم. قوام و ثبات و رشد کشور با تولیدکنندگان، صنعتگران و تجار است. دولت به دنبال آماده کردن بستر برای تجار و تولیدکنندگان است تا در کشور تولید و در شرایط برابر رقابت کنند و رانت وجود نداشته باشد.»
روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود تیتر «پشت ماسک کرونا» را برگزید و نوشت: «یک بازنشر کافی بود که دوباره ماجرای ویروس کرونا در آمریکا داغ شود. دونالد ترامپ و کندی جونیور، وزیر بهداشت فعلی آمریکا که از سرسختترین منتقدان واکسن کرونا در این کشور محسوب میشوند، بارها نسبت به عوارض احتمالی این واکسن، همچنین لغو تمام پروتکلهای بهداشتی برای کرونا تاکید داشتند. اکنون ایلان ماسک که به عنوان «Kingmaker» در انتخاب ریاستجمهوری آمریکا وارد شد و بعد از رأی آوردن ترامپ به عنوان «وزیر کارآمدی دولت» منصوب شده است، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس از یک ماجرای کهنه درباره ویروس کرونا و نقش سازمانهای پنهان آمریکا در این موضوع پرده برداشت.
ماسک در این پست با بازنشر تیتر و گزارش نیویورکپست درباره نقش سازمان سیا در ماجرای کرونا نوشت: «آیا میدانستید آژانس توسعه بینالمللی آمریکا (USAID) با استفاده از مالیاتهای شما، تحقیقات مربوط به سلاحهای بیولوژیکی، از جمله ویروس کرونا را تأمین مالی کرده است که جان میلیونها نفر را گرفته است؟» اشاره ماسک به یک گزارش قدیمی مربوط به یک سال پیش در نیویورکپست است. در این گزارش عنوان شده است سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا یعنی سازمان سیا به تحلیلگران پول داده است تا یافتههای مربوط به همهگیری ویروس کرونا را فاش نکنند.
FBI نخستین آژانس اطلاعاتی آمریکا بود که به این نتیجه رسید که بیماری همهگیر «کووید -19» به احتمال زیاد از نشت آزمایشگاهی سرچشمه گرفته است. ادعای ماسک قابل تأمل و بسیار عجیب است. وی به این موضوع اشاره میکند که آژانس توسعه بینالمللی آمریکا 53 میلیارد دلار بودجه دولتی دریافت میکند و بر این اساس با همکاری آزمایشگاه ووهان در چین روی این ویروس کار میکرده است. ماسک ادعا دارد سیا درباره منشأ «کووید -19» به مردم آمریکا دروغ گفته است، زیرا اعتراف به حقیقت، نقش احتمالی سیا را در انتقال پول مالیاتدهندگان از طریق USAID برای تأمین مالی تحقیقات در آزمایشگاه ووهان آشکار میکند.
درباره افشاگری اخیر ماسک و دولت ترامپ علیه USAID، البته چند نکته مهم دیگر نیز حائز اهمیت است: 1- نقش دولت آمریکا در ماجرای همهگیری کرونا و شیوع کووید در جهان غیرقابل انکار است. بر اساس اظهارات کاخ سفید و حالا وزیر بهرهوری دولت ترامپ، تحقیقات روی ویروس کرونا در ووهانچین، یک پروژه آمریکایی بوده که هزینه آن را آمریکا تقبل کرده بود. اینکه دولت آمریکا در شیوع این ویروس نقش داشته یا نه، موضوعی است که ترامپ و ماسک هنوز به آن ورود نکردهاند .2- بودجه چند ده میلیارد دلاری این مؤسسه باعث شده مطالب زیادی در این باره منتشر شود که دولت آمریکا تحت پوشش این مؤسسه، بسیاری از اقدامات خود را در کشورهای هدف انجام داده است.
شائبههایی درباره استفادههای شخصی از این بودجه همانند آنچه وزیر خارجه آمریکا درباره فاندبگیران گفته است نیز وجود دارد. شاید ترامپ و ماسک به دنبال آن هستند این بودجههای هنگفت را در راستای اهداف و منافع خود تحت کنترل بگیرند.»
روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود تیتر «چراغی از سمت آمریکا مشاهده نکردهایم» را برگزید و نوشت: «دیروز نشست هفتگی سخنگوی وزارت خارجه با خبرنگاران در حالی برگزار شد که اهم سوالات همچنان حول محور بازگشت ترامپ به کاخ سفید و احتمال مذاکرات با آمریکا بود و در این بین مسائل منطقه و سوریه و لبنان همچنان از نگاه خبرنگاران پراهمیت بود. اسماعیل بقایی در آغاز نشست دیروز خود، فرارسیدن اعیاد شعبانیه و دهه فجر را تبریک گفت و همچنین گزارشی از سفر اخیر وزیر خارجه به افغانستان و قطر ارائه داد.
این دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به پرسش دیگری درباره اعلامنشدن موضع آمریکا در چهلوهشتمین نشست گروه کاری موسوم به یوپیآر درباره گزارش حقوقبشری ایران و همچنین انتشار خبری مبنی بر توقف حمایت مالی دهها میلیوندلاری دولت بایدن به اپوزیسیون ایرانی از طرف دولت جدید آمریکا که برخی آن را بهعنوان چراغ سبزی از سوی آمریکا تلقی میکنند، گفت: حقیقتاً ما چراغی مشاهده نکردیم. درباره گزارش دورهای حقوق بشر کشورها که در بازههای زمانی مشخص کارنامه رعایت حقوق بشر از طرف دولتهای مختلف بررسی میشود، هیئت آمریکایی بنا بر دلایل خودشان تصمیم گرفتند درباره وضعیت حقوق بشر در برخی از کشورها که فکر میکنم حدود 10، 12 نفر بودند، اظهارنظر نکنند، بنابراین این موضوع در چارچوب مباحث داخلی خودشان است. سخنگوی وزارت خارجه درباره بحث قطع کمکهای مالی آمریکا نیز گفت: در این زمینه من از گفته خود مقامات آمریکایی استفاده میکنم که آمریکا صندوق خیریه نیست و کمکهای مالی آمریکا برای پیشبرد اهداف و منافع سیاست خارجی آمریکاست که این جمله خودش خیلی معنادار است. به عبارت دیگر این منابع مالی اعانه و صدقه نیست، نوعی کارمزد و حقوقی است که به ازای خدماتی که از گیرندگان این منابع دریافت میکنند، پرداخت میکنند. سخنگوی وزارت خارجه در این زمینه تأکید کرد: این امر نشانه روشن و گواه دیگری است از سیاست مداخلهجویانه آمریکا و مشخصاً در دولت بایدن که از طریق منابع مالی سعی کرد در امور داخلی ایران مداخله و اعمال فشار کند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به پرسش دیگری در ارتباط با سفر اخیر عراقچی به قطر و اینکه آیا این سفر ارتباطی با آغاز احتمالی مذاکرات با دولت ترامپ داشته است؟ گفت: سفر آقای دکتر عراقچی به قطر در چارچوب رفتوآمدهای دیپلماتیک بین ایران و قطر انجام شده است. ما با قطر رابطه خوب و نزدیکی داریم و بهصورت منظم در مورد مناسبات دوجانبه و تحولات منطقه رایزنی و گفتوگو میکنیم. وی ادامه داد: سفر انجامشده در چارچوب روابط دوجانبه بوده است. آقای عراقچی در این سفر با مسئولان ارشد حماس نیز دیدار کردند و پیروزی اخیر مقاومت در فلسطین و تحمیل آتشبس به رژیم صهیونیستی را تبریک گفتند. بقایی خطاب به خبرنگار پرسشکننده ادامه داد: در مورد موضوعی که شما اشاره کردید، در این سفر صحبتی مطرح نشده است.»
روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود تیتر «ترامپ حریف نتانیاهو میشود؟ » را برگزید و نوشت: «بنیامین نتانیاهو در حالی به دیدار ترامپ میرود که با چالشهای داخلی و فشارهای ائتلاف راستگرای خود روبهروست. ترامپ با وجود حمایت از اسرائیل، خواهان پایان جنگ غزه برای تسهیل عادیسازی روابط با عربستان است. نتانیاهو تلاش خواهد کرد ترامپ را به افزایش فشار بر ایران و تمدید کمک نظامی آمریکا متقاعد کند، اما رویکرد ترامپ به دیپلماسی و محدودیتهای مالی، مانع امتیازدهی بیقیدوشرط او خواهد شد. نتیجه دیدار، تعیینکننده مسیر روابط دو طرف خواهد بود.
با وجود فضای ظاهراً مثبت این ملاقات، رابطه میان دو طرف همچنان پیچیده است و مبتنی بر اعتماد متقابل نیست. اختلافات میان ترامپ و نتانیاهو از دوران ریاستجمهوری قبلی ترامپ به جا مانده است. پس از تماس تبریک نتانیاهو به جو بایدن در انتخابات ریاستجمهوری 2020و عدم حمایت او از ادعاهای ترامپ درباره تقلب انتخاباتی، تنش بین طرفین بیش از پیش شدت پیدا کرد. اکنون با وجود بیاعتمادیهای گذشته، هر دو نفر به یکدیگر نیاز دارند و از اهمیت یک دیدار موفق آگاه هستند.
دونالد ترامپ که همواره خود را یکی از حامیان سرسخت اسرائیل معرفی کرده است، در آغاز این دوره ریاستجمهوری نیز همین رویکرد را ادامه میدهد. وی با لغو تحریمهایی که دولت بایدن علیه شهرکنشینان افراطی اسرائیل اعمال کرده بود و صدور دستوری برای آزادسازی محموله بمبهایی که بایدن تحویل آنها را متوقف کرده بود، نشان داد که حمایت بیقیدوشرط خود از اسرائیل را حفظ خواهد کرد.
نتانیاهو در شرایطی به دیدار دونالد ترامپ میرود که از هر سو با چالشهای سیاسی و فشارهای متعدد روبهروست. درعینحال، این دیدار بخشی از یک وضعیت پیچیده و پرتنش در دنیای سیاسی ترامپ و نتانیاهو محسوب میشود. نتانیاهو میان فشارهای ناشی از ائتلاف راستگرای خود و تمایل ترامپ به حفظ آتشبس و پیشبرد توافق مبادله گروگانها دچار تردید شده است.
از سوی دیگر، ترامپ در گذشته اعلام کرده است که هدف اصلی او پایان دادن به جنگهاست و تمایلی به گسترش یا آغاز درگیریهای جدید ندارد؛ بنابراین بعید است که او آزادی عمل زیادی به نتانیاهو واگذار کند. در نهایت، طرفین هیچگونه تمایلی به ارائه امتیازات بیقیدوشرط به یکدیگر ندارند و ممکن است بهزودی صبر ترامپ نسبت به نتانیاهو به پایان برسد. پایان دادن به جنگ در غزه از جنبه دیگری نیز برای ترامپ اهمیت ویژهای دارد؛ او میخواهد زمینه عادیسازی روابط میان عربستان سعودی و اسرائیل را مجدداً فراهم آورد.
از سوی دیگر، ترامپ میتواند به اسرائیل وعده دهد که امنیت و توان دفاعیاش همچنان تأمین خواهد شد؛ اما علاقه او به کاهش بودجه احتمالاً مانعی برای تعهدات مالی جدید خواهد بود یا شاید از این موضوع بهعنوان اهرمی برای پیشبرد اهداف خود بهره ببرد. در همین حال، دونالد ترامپ تمایل خود را برای حفظ آتشبس در غزه و عملی شدن مرحله دوم توافق مبادله گروگانها اعلام کرده است. به این ترتیب، احتمالاً او سعی خواهد کرد نتانیاهو را از ادامه درگیری منصرف کند؛ چرا که هرگونه جنگ جدید میتواند ایده او برای عادیسازی روابط اسرائیل با عربستان و سایر کشورهای منطقه را با موانع بیشتری روبهرو کند. نتانیاهو در شرایطی به واشنگتن سفر میکند که موقعیت سیاسی او نسبت به ترامپ بهوضوح ضعیفتر به نظر میرسد.»
کد خبر 836418