ایرانیان جهان
خبر جدید درباره مذاکره ایران و آمریکا
سه شنبه 16 بهمن 1403 - 15:42:39
ایرانیان جهان - عضو پیشین شورای اطلاعات ملی می گوید: بعید است که نتانیاهو برای حمله نظامی به ایران از بتواند حمایت ترامپ را به دست آورد؛ ترامپی که در حال حاضر خواهان جنگ جدیدی نیست. و نتانیاهو هیچ توافقی را در مورد ایران که از انزوای آن جلوگیری نکند، تایید نخواهد کرد.
به گزارش سرویس بین الملل تابناک ، نخست‌وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو پیش از ترک تل‌آویو به مقصد واشنگتن، بر «دوستی شخصی» خود با دونالد ترامپ تاکید کرد و از رایزنی ضد ایرانی با او خبر داد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
نتانیاهو درباره سفر به آمریکا روی این موضوع دست گذاشت: «اولین دیدار رئیس‌جمهور ترامپ (در دور دوم ریاست‌جمهوری او) با یک رهبر خارجی».
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی پیش از سوار شدن به هواپیما در جمع خبرنگاران گفت: «من اکنون برای دیدار با رئیس‌جمهور ترامپ به واشنگتن می‌روم.»
نتانیاهو ادامه داد: «این واقعیت که این اولین دیدار ترامپ با یک رهبر خارجی است، گواهی بر قدرت ائتلاف اسرائیلی-آمریکایی است. این همچنین گواهی بر استحکام دوستی شخصی ما است که نتایج مهمی برای اسرائیل و خاورمیانه به همراه داشته است.»
وی درباره دیدار‌ها با همتایان آمریکایی در جریان سفر به واشنگتن گفت که دو طرف درباره «مسائل مهم» گفت‌و‌گو می‌کنند.
به گفته نتانیاهو، طرف اسرائیلی و آمریکایی با هم درباره «حماس، بازگشت گروگان‌ها و محور ایران که کل جهان را تهدید می‌کند»، رایزنی خواهند کرد.
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی افزود: «با همکاری با یکدیگر می‌توانیم خاورمیانه را بیشتر از قبل تغییر دهیم، امنیت اسرائیل را تقویت کنیم، توافقات (سازش) را گسترش دهیم و از دل قدرت، دوران قابل توجهی از صلح را به ارمغان بیاوریم.»
در خصوص این سفر و تاکید نتانیاهو بر مفهوم «صلح از طریق قدرت» در قبال منطقه و ایران خبرنگار تابناک گفتگویی با پروفسور «پل پیلار» استاد دانشگاه جورج تاون آمریکا انجام داده که در ادامه آمده است.
«پل پیلار» یکی از سردبیران نشریه نشنال اینترست و عضو ارشد مرکز تحقیقات امنیتی دانشگاه جورج تاون و نیز مرکز سیاست‌های امنیتی ژنو است. وی در سال 2005 پس از 28 سال فعالیت در جامعه اطلاعاتی ایالات متحده از سازمان اطلاعات مرکزی (DCI) بازنشسته شد و پس از آن به عنوان استاد مهمان در برنامه مطالعات امنیتی در دانشگاه جورج تاون حضور یافت.
مناصب ارشد دولتی پیلار، شامل افسر اطلاعات ملی خاورنزدیک و آسیای جنوبی، رئیس واحد‌های تحلیلی در CIA در حوزه‌های خاورنزدیک، خلیج فارس و آسیای جنوبی، معاون رئیس مرکز ضد تروریستی DCI و دستیار اجرایی مدیر اطلاعات مرکزی بوده است. پروفسور پیلار همچنین در شورای اطلاعات ملی به عنوان یکی از اعضای اصلی گروه تحلیلی آن فعالیت می‌کرد. وی کهنه‌سرباز جنگ ویتنام و افسر بازنشسته ارتش ایالات متحده نیز هست.
پل پپلار دارای مدرک افتخاری از کالج دارتموث، لیسانس فلسفه از دانشگاه آکسفورد و کارشناسی ارشد و دکترا از دانشگاه پرینستون است. کتاب‌های پل پیلار عبارتند از: «مذاکره برای صلح: خاتمه جنگ بعنوان یک روند چانه‌زنی (1983)»؛ «تروریسم و سیاست خارجی ایالات متحده (2001)»؛ «اطلاعات و سیاست خارجی ایالات متحده: عراق، 11 سپتامبر و اصلاح اشتباهات (2011)» و «چرا آمریکا جهان را اشتباه می‌فهمد: تجربه ملی و ریشه‌های سوءبرداشت (2016)».
*در مواضع خود درباره برنامه هسته‌ای ایران، ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا تأکید کرده است که مایل به مذاکره با ایران است. از سوی دیگر، تهدید کرده که در صورت شکست مذاکرات، به اقدام نظامی متوسل خواهد شد. آیا به‌زودی شاهد آغاز مذاکرات خواهیم بود؟
اگرچه تمایل ابراز شده ترامپ برای گفتگو با ایران احتمالاً واقعی است، اما در حال حاضر بسیاری از مسائل دیگر، چه خارجی و چه داخلی، در دستور کار او قرار دارد که من انتظار ندارم مذاکرات به زودی آغاز شود.
بسیاری از این مسائل که تمرکز را از بین می برند، مانند جنگ‌های تجاری، ساخته خود ترامپ هستند. پهنای باند سیاست گذاری محدود است و تنها موارد زیادی وجود دارد که هر رئیس جمهور می تواند به یکباره به آنها توجه کند.
*به نظر می‌رسد که رئیس‌جمهور ترامپ می‌خواهد مسئله هسته‌ای ایران را از طریق مذاکره حل‌وفصل کند تا بتواند بر مهار چین تمرکز کند. ارزیابی شما چیست؟
انگیزه اصلی ترامپ در تلاش برای هر نوع توافقی این است که نشان دهد او معامله‌گری است که می‌تواند معاملات ظاهراً بهتری در مقایسه با مخالفان سیاسی‌اش را انجام دهد.
مقاماتی در دولت او وجود دارند که معتقدند ایالات متحده باید توجه کمتر و منابع کمتری را به خاورمیانه اختصاص دهد تا توجه بیشتری برای مقابله با چالش چین معطوف شود. اما خود ترامپ احتمالاً از نظر استراتژیک چنین فکر نمی کند این راهی است که او هرگونه توافق هسته ای جدید در ایران را به تصویر می کشد. قطعاً مقاماتی در دولت او وجود دارند که معتقدند ایالات متحده باید توجه کمتر و منابع کمتری را به خاورمیانه اختصاص دهد تا توجه بیشتری برای مقابله با چالش چین معطوف شود.
اما خود ترامپ احتمالاً از نظر استراتژیک چنین فکر نمی کند. در هر صورت، تکمیل توافق هسته ای با ایران به معنای توجه بیشتر و نه کمتر در کوتاه مدت به مسائل خاورمیانه است.
*آیا فکر می‌کنید اگر ترامپ با ایران به توافق برسد، کنگره آمریکا که مخالفان او در آن حضور دارند، از این توافق حمایت خواهد کرد و مانع‌تراشی نخواهد کرد؟
حزب جمهوری خواه در هر دو مجلس کنگره دارای اکثریت است و اعضای جمهوری خواه در آنجا تاکنون نشان داده اند که تقریباً از هر چیزی که ترامپ بخواهد حمایت خواهند کرد. بعید است با توافقی که برنامه هسته ای ایران را محدود می کند، این تغییر کند.
دموکرات‌ها در کنگره کمتر از جمهوری‌خواهان با چیزی مخالفت می‌کنند، فقط به این دلیل که طرف مقابل طرفدار آن است و بیشتر دموکرات‌ها احتمالاً از توافق هسته‌ای جدید با ایران حمایت می‌کنند.
وضعیت متفاوت از زمان مذاکره بر سر برنامه جامع اقدام مشترک است، زمانی که جمهوری خواهان به طور خودکار با برجام مخالفت کردند زیرا یک رئیس جمهور دموکرات از آن حمایت کرد.
*نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، پیش از سفر به ایالات متحده اعلام کرده است که رویکرد «صلح از طریق قدرت» را برای ایجاد ثبات در منطقه دنبال خواهد کرد. این استراتژی از سوی ترامپ و تیم او (وزیر خارجه و وزیر دفاع) مطرح شده است. این سیاست چگونه در منطقه، به‌ویژه در قبال ایران، دنبال خواهد شد؟
برای نتانیاهو، «صلح از طریق قدرت» به هیچ وجه صلح نیست، از نظر او صلح یعنی تداوم استفاده سنگین از نیروی نظامی در فلسطین، لبنان، سوریه و جاهای دیگر است.
آنچه تا کنون نتانیاهو را از حمله به ایران محدود کرده است این چشم انداز است که بدون کمک مستقیم لجستیکی یا کمک های دیگر ایالات متحده، اسرائیل احتمالاً نمی تواند آسیب قاطعی به برنامه هسته ای ایران وارد کند نتانیاهو به دلایل متعدد، از جمله همان دلایل (از جمله موقعیت سیاسی داخلی‌اش) که او جنگ‌های دیگر خود را ادامه داده، ترجیحاً با حمایت و مشارکت ایالات متحده، از حمله نظامی به ایران حمایت می‌کند.
آنچه او را تا کنون محدود کرده است این چشم انداز است که بدون کمک مستقیم لجستیکی یا کمک های دیگر ایالات متحده، اسرائیل احتمالاً نمی تواند آسیب قاطعی به برنامه هسته ای ایران وارد کند.
*نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، به ایالات متحده سفر کرده و همچنین با رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، دیدار خواهد کرد. به نظر شما نتیجه این دیدار در رابطه با ایران چه خواهد بود؟
محور اصلی گفتگوهای آنها غزه و درگیری اسرائیل و فلسطین خواهد بود. در مورد ایران، آنها ممکن است با مخالفت موافقت کنند. بعید است که نتانیاهو برای حمله نظامی به ایران از بتواند حمایت ترامپ را به دست آورد؛ ترامپی که در حال حاضر خواهان جنگ جدیدی نیست. و نتانیاهو هیچ توافقی را در مورد ایران که از انزوای آن جلوگیری نکند، تایید نخواهد کرد.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1352189/خبر-جدید-درباره-مذاکره-ایران-و-آمریکا
بستن   چاپ