ایرانیان جهان
چین در واکنش به تحریم‌های غرب، صادرات پنج فلز استراتژیک را محدود کرد
چهارشنبه 17 بهمن 1403 - 18:36:55
ایرانیان جهان - به گزارش چین روز سه‌شنبه اعلام کرد که بر صادرات پنج فلز حیاتی که در صنایع دفاعی، انرژی پاک و سایر بخش‌های صنعتی کاربرد دارند، کنترل‌هایی اعمال خواهد کرد. این تصمیم درست دقایقی پس از اجرایی شدن تعرفه 10 درصدی جدیدی بود که رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، بر کالاهای چینی اعمال کرد.
فلزات تحت تأثیر این محدودیت‌ها تنگستن (Tungsten)
تنگستن یک فلز فوق‌العاده سخت است که از نظر استحکام، تنها پس از الماس قرار می‌گیرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این فلز به طور عمده در تولید محصولاتی مانند گلوله‌های توپخانه‌ای، زره‌پوش‌ها و ابزارهای برش استفاده می‌شود.
حدود 60 درصد از مصرف تنگستن در ایالات متحده صرف تولید کاربید تنگستن می‌شود که ماده‌ای بسیار مقاوم و پرکاربرد در صنایع ساختمانی، فلزکاری و حفاری نفت و گاز است.
مانند بسیاری از مواد معدنی حیاتی دیگر، چین بزرگ‌ترین تولیدکننده و صادرکننده تنگستن در جهان است و در سال 2023 بیش از 80 درصد از عرضه جهانی این فلز را تولید کرده است.
بر اساس تحلیل شرکت مشاوره‌ای بریتانیایی Project Blue، چین 30 درصد از بازار جهانی (به جز خود چین) را تأمین می‌کند که بیشتر آن به شکل پودرهای مورد استفاده در صنایع ابزارسازی صادر می‌شود.
علاوه بر چین، ویتنام، روسیه، کره جنوبی و اسپانیا نیز از تولیدکنندگان تنگستن هستند.
ایالات متحده از سال 2015 تاکنون استخراج تجاری تنگستن نداشته است.
محدودیت‌های جدید چین شامل هشت نوع محصول تنگستن و روش‌های تولید آن‌ها می‌شود.
ایندیوم (Indium)
ایندیوم یکی از اجزای حیاتی در تولید صفحه‌ نمایش گوشی‌های هوشمند و تلویزیون‌ها محسوب می‌شود که به شکل یک محصول پالایش‌شده به نام ایندیوم قلع اکسید (Indium Tin Oxide) مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر این، محصولی جداگانه از ایندیوم در فناوری فیبر نوری نیز به کار گرفته می‌شود.
با گسترش شبکه‌های ارتباطی نسل پنجم (5G)، تقاضا برای ایندیوم نیز افزایش یافته است.
مانند تنگستن، چین بزرگ‌ترین تولیدکننده ایندیوم در جهان است و طبق داده‌های USGS، 70 درصد از عرضه جهانی این فلز را تأمین می‌کند. تا سپتامبر 2024، 25 درصد از واردات ایندیوم ایالات متحده از چین تأمین شده است.
بر اساس گزارش Project Blue، ژاپن و کره جنوبی نیز از خریداران عمده ایندیوم چینی هستند.
محدودیت‌های جدید چین سه محصول مرتبط با ایندیوم و فناوری تولید آن‌ها را شامل می‌شود.
بیسموت (Bismuth)
بیسموت در تولید لحیم‌ها، آلیاژها، افزودنی‌های متالورژیکی، داروها و تحقیقات اتمی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
ایالات متحده از سال 1997 تولید بیسموت پالایش‌شده را متوقف کرده و وابستگی بالایی به واردات این فلز دارد، طبق داده‌های USGS.
چین در سال گذشته بیش از 80 درصد از 13,000 تن تولید جهانی بیسموت را به خود اختصاص داده است، بر اساس اطلاعات سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده.
پیامدهای این محدودیت‌ها اعمال محدودیت‌های جدید چین در صادرات این فلزات حیاتی می‌تواند تأثیرات گسترده‌ای بر صنایع جهانی، به‌ویژه بخش‌های دفاعی، فناوری و انرژی پاک داشته باشد. این اقدام در بخشی از رقابت اقتصادی و ژئوپلیتیکی میان چین و ایالات متحده است که با افزایش تنش‌های تجاری میان این دو قدرت اقتصادی جهان تشدید شده است.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1353904/چین-در-واکنش-به-تحریم‌های-غرب،-صادرات-پنج-فلز-استراتژیک-را-محدود-کرد
بستن   چاپ