ایرانیان جهان - نجیب بقیله، رئیسجمهور السالوادور، در سفر مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، پیشنهاد داده که مهاجران غیرقانونی و مجرمان خطرناک آمریکا به زندانهای السالوادور منتقل شوند. در ازای آن السالوادور از آمریکا مبلغی دریافت خواهد کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ رئیس جمهور السالوادور به آمریکا پیشنهاد داده است مهاجران غیرقانونی در آمریکا را که مجرم خطرناک هستند را به زندانهای السالوادور بفرستند.
نجیب بقیله، رئیسجمهور السالوادور، این پیشنهاد را در سفر مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، به السالوادور ارائه داده است.
پیشنهاد و استقبال بقیله از مهاجران درحالی است که سایر کشور تحت فشار آمریکا حاضر به پذیرش مهاجران شدهاند.
بوکله همچنین پیشنهاد کرد که مجرمان خطرناکی را که شهروند آمریکایی یا حتی ساکنان قانونی هستند بپذیرد اما هنوز مشخص نیست که آیا واشنگتن چنین پیشنهادی را بپذیرد. زیرا اتباع آمریکایی را نمیتوان به صورت قانونی از ایالات متحده اخراج کرد.
رئیسجمهوری السالوادور تأکید کرد که این کشور تنها «مجرمان محکومشده» را میپذیرد و در ازای آن مبلغی دریافت خواهد کرد که «برای آمریکا نسبتاً کم، اما برای ما قابلتوجه خواهد بود و سیستم زندانهای ما را پایدار خواهد کرد.»
پس از این پیشنهاد ایلان ماسک، مدیر وزارت خانه کاآمدی آمریکا در پلتفرم ایکس واکنش نشان داد و نوشت: «ایدهی فوقالعادهای است»
نجیب بقیله کیست؟ نجیب بقیله فرزند آرماندو بوکله کاتان تاجر السالوادوری بود. والدین آرماندو مسیحی و ساکن بیت لحم فلسطین بودند که در اوایل قرن بیستم به السالوادور مهاجرت کردند. آرماندو در دهه 1980 مسلمان شد. و در طول زندگیاش چهار مسجد تأسیس کرد، از جمله اولین مسجد در السالوادور در سال 1992. او به عنوان امام جامعه اسلامی السالوادور خدمت کرد و بخشی از سازمان اسلامی برای آمریکای لاتین و کارائیب بود.
نجیب بقیله در انتخابات 2019 السالوادود توانست با کسب 53 درصد آرا رئیس جمهور این کشور شود. وی در السالوادور تحولاتی قابل ملاحظهای بوجود آورد.
بقیله در سال 2021 برای نخستین بار در جهان، بیتکوین را در السالوادور قانونی اعلام کرد. بقیله ماینرهای بیت کوین را نزدیک نیروگاه زمین گرمایی آتشفشان تکاپا مستقر کرده است و تاکنون تواسنته است بدون انتشار کربن نزدیک به 500 واحد بیت کوین استخراج کند.
یکی از دستاوردهای برجسته بوکله، کاهش چشمگیر نرخ قتل و ناامنی در السالوادور بوده است. این کشور که زمانی به عنوان یکی از خشنترین کشورهای جهان شناخته میشد، اکنون با اجرای سیاستهای سختگیرانه علیه باندهای تبهکار، به سطح قابلتوجهی از امنیت دست یافته است. بوکله در مارس 2022 وضعیت فوقالعاده اعلام کرد و بیش از 75 هزار نفر را به اتهام ارتباط با گروههای جنایتکار بازداشت کرد. این اقدامات منجر به کاهش شدید جرایم خشونتآمیز و بازگشت امنیت به خیابانها شد.
بازداشتهای گسترده در السالوادور زندانهای این کشور را به یکی از وحشتناکترین زندانهای جهان تبدیل کرده است. نهادهای حقوق بشری همواره به نقض حقوق بشر در زندانهای این کشور هشدار دادهاند. حال با وضعیت اسفبار زندانهای این کشور سوالی که شکل میگیرد چگونگی انتقال هزاران زندانی آمریکا به السالوادور است.
http://www.ilandnews.ir/fa/News/1353936/درآمدزایی-رئیس-جمهور-فلسطینی-تبار-السالوادور-از-زندانیان-آمریکا