ایرانیان جهان
موج مخالفت مقام‌های اروپایی با طرح غزه ترامپ
پنجشنبه 18 بهمن 1403 - 14:31:17
ایرانیان جهان - بسیاری از کارشناسان و مقام‌های اروپایی درباره طرح بحث برانگیز رئیس جمهور جدید آمریکا برای کوچاندن ساکنان نوار غزه ابراز حیرت و نگرانی کرده و مخالفت خود را با آن اعلام کردند. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از «ان تی وی»، طرح دونالد ترامپ، رئیس جمهور جدید آمریکا برای اشغال نوار غزه با رد کارشناسان و بسیاری مقامات اروپایی مواجه شده است.
کریستوف هوسگن، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ، تردیدهای قابل توجهی در این باره ابراز کرده و اظهار داشت: این طرح را بسیار دیوانه وار می داند. این یکی از آن پیشنهادات ترامپ است که اکنون درباره آن زیاد شنیده‌ایم.
هوسگن در مصاحبه ای گفت که وی هنوز در مورد هیچ کشوری نشنیده است که آماده پذیرش تقریباً دو میلیون فلسطینی باشد. این کارشناس اروپایی افزود: نه اردن، نه مصر و نه عربستان سعودی این را نمی گویند. وی این طرح را غیر قابل اجرا ارزیابی کرد.
توماس یاگر، استاد علوم سیاسی از دانشگاه کلن آلمان نیز درباره این طرح بحث برانگیز ترامپ ابراز تردید کرده و گفته است: آنچه که او پیشنهاد کرد بدیهی است که هیچ شانسی برای تحقق ندارد.
وی افزود: با این حال، راه حل دو کشوری سال هاست که بدون اجرا مطرح شده است. حالا ترامپ مانند یک توپ ویران کننده وارد می شود و می گوید: ما کار متفاوتی انجام خواهیم داد.
این کارشناس آلمانی همچنین گفت: ترامپ با آمادگی کامل وارد دومین دوره ریاست جمهوری خود شد و بسیار جاه طلب تر است، زیرا دیگر نباید انتظار مقاومت نه در کاخ سفید، نه در کنگره یا کابینه را داشته باشد. ترامپ خواهان یک ریاست جمهوری امپراتوری است.
مخالفت رئیس جمهور آلمان با طرح غزه ترامپدولت غزه: اسرائیل به تعهدات پروتکل بشردوستانه عمل نمی‌کند کریستوف هوسگن، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ (MSC) همچنین از اروپایی‌ها خواسته است که به دنبال راه‌حلی برای درگیری با آمریکا بر سر گرینلند باشند و در این باره گفت: من به خوبی می توانم تصور کنم که تلاش هایی برای متقاعد کردن گرینلند برای عضویت در ناتو انجام شود.
به گفته وی عضویت گرینلند در اتحادیه اروپا نیز قابل تصور است.
هوسگن همان زمان از دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به خاطر برنامه هایش برای این جزیره بزرگ انتقاد کرده و تسلط نظامی را نقض قوانین بین‌المللی و نقض منشور سازمان ملل دانسته و گفت: این چیزی است که مطلقا نمی تواند اتفاق بیفتد.
دیپلمات های اتحادیه اروپا هم از اظهارات دونالد ترامپ درباره غزه متحیر شدنده اند.
یک دیپلمات اتحادیه اروپا در بروکسل گفت: معلوم نیست رئیس‌جمهور آمریکا با اقدام اخیر خود در تلاش است به چه چیزی دست یابد. همیشه گفته می شود که باید ترامپ را جدی بگیریم، اما پس از اظهارنظرهای اخیر در مورد گرینلند، پاناما و اکنون غزه، دیگر در این باره مطمئن نیستم. وی ترامپ را یک کوسه املاک و مستغلات دانست که فرصت بزرگی در غزه برای ساخت زمین های گلف با استراحتگاه می بیند.
کایر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا هم به صراحت مخالف جابه‌جایی دائمی یا حتی اخراج ساکنان فلسطینی از نوار غزه است.
وی در این باره گفت: آنها (ساکنان نوار غزه) باید اجازه داشته باشند به خانه بازگردند. باید به آنها اجازه بازسازی داده شود و ما باید آنها را در این بازسازی در مسیر راه حل دو دولتی همراهی کنیم.
«آنالنا بائربوک»، وزیر امور خارجه آلمان هم طرح های ترامپ برای جابجایی اجباری فلسطینی ها از نوار غزه را رد کرد. این مقام حزب سبز در این باره گفته است: همه موافقند که غزه باید هر چه سریعتر بازسازی شود. بائربوک در عین حال خواستار یک دیدگاه سیاسی واقعی شد که در آن جنبش مقاومت فلسطین حماس در آینده دیگر نقشی در نوار غزه نداشته باشد.
وزیر خارجه آلمان همچنین گفت: اخراج غیرنظامیان فلسطینی از غزه نه تنها غیرقابل قبول بلکه مغایر با قوانین بین المللی است. این همچنین منجر به رنج و نفرت جدید خواهد شد.
بائربوک گفت که راه حل دو کشوری با مذاکره تنها راه حلی است که فلسطینی ها و صهیونیست ها را قادر می سازد در صلح، امنیت و عزت زندگی کنند.
فرانسه هم به وضوح طرح ترامپ را رد کرده و اعلام کرد: انتقال اجباری جمعیت فلسطین برای اجازه نظارت آمریکا، نقض جدی قوانین بین‌المللی، حمله به آرمان‌های مشروع فلسطینی‌ها و همچنین مانعی بزرگ در راه راه‌حل دو کشور خواهد بود.
وزارت خارجه فرانسه اعلام کرد: آینده نوار غزه نباید در چشم انداز کنترل یک کشور ثالث باشد، بلکه باید در چارچوب یک کشور فلسطینی آینده تحت حمایت تشکیلات خودگردان فلسطین باشد.
اسپانیا و ایرلند، دو کشوری که سال گذشته کشور فلسطین را به رسمیت شناختند هم علیه این پیشنهاد غیرمنتظره ترامپ صحبت کردند.
«خوزه مانوئل آلبارس»، وزیر امور خارجه اسپانیا، در مخالفت با این طرح ترامپ گفت: من می‌خواهم چیزی را خیلی واضح بگویم: غزه سرزمین غزه‌های فلسطینی است و آنها باید در غزه بمانند. غزه بخشی از کشور آینده فلسطین است.
«سیمون هریس»، همتای ایرلندی وی نیز گفت که کاخ سفید را بر اساس آنچه انجام می دهد نه آنچه می گوید قضاوت خواهد کرد. وی در عین حال خواستار توضیح درباره اظهارات رئیس جمهور آمریکا شد.
هریس در کنار دیگر منتقدان این طرح گفت: نیاز به راه حل دو کشوری داریم و مردم فلسطین و اسرائیل حق دارند در کنار هم در کشورهای امن زندگی کنند و این باید تمرکز داشته باشد.
هریس افزود: هرگونه ایده جابجایی مردم غزه به مکان دیگری در تضاد آشکار با قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل است.
آنتونیو تاجانی، وزیر خارجه ایتالیا نیز اذعان کرد که رم طرح ترامپ را بررسی خواهد کرد، اما این کشور همچنان طرفدار راه حل دو کشوری است.
تاجانی گفت: این تصور را دارم که نظر اردن و مصر برای خروج غیرنظامیان از غزه منفی بوده است، بنابراین فکر می‌کنم اجرای این طرح دشوار خواهد بود.
کمیسیون اروپا هنوز در مورد اظهارات ترامپ واکنشی نشان نداده است.
برای دولت هلند هم تردیدی وجود ندارد که غزه متعلق به فلسطینی ها است. دولت این کشور اعلام کرد: موضع ما ثابت است و بدون تغییر باقی می ماند: هلند از راه حل دو کشوری حمایت می کند. این به معنای یک کشور مستقل و پایدار فلسطینی در کنار اسرائیل امن است.
انتهای پیام/

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1354809/موج-مخالفت-مقام‌های-اروپایی-با-طرح-غزه-ترامپ
بستن   چاپ