ایرانیان جهان - به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، در پی بازگرداندن بیش از 100 مهاجر هندی از آمریکا با شرایطی سخت و تحقیرآمیز، موجی از اعتراضات و خشم در هندوستان و دیگر کشورها به سیاستهای مهاجرتی دولت دونالد ترامپ شکل گرفته است. این مهاجران به مدت 40 ساعت با دستوپای زنجیرشده در داخل یک پرواز به هند بازگردانده شدند.
این اقدام نهتنها خشم مقامات هندی را برانگیخته، بلکه واکنشهای گستردهای در سطح بینالمللی به همراه داشته است.
نمایندگان پارلمان هند روز پنجشنبه در اعتراض به این رفتار با بستن زنجیر به دستوپا در مقابل مجلس تجمع کردند. برخی از آنها رابطه دوستی دونالد ترامپ و نارندرا مودی، نخستوزیر هند را مورد تمسخر قرار میدادند. در دهلی نو، اعضای جناح جوانان حزب اصلی مخالف دولت هند نیز با سوزاندن آدمک ترامپ، خشم خود را نشان دادند.
خبر مرتبط
![ایرانیان جهان](https://kban.ir/NewsImage/640/aHR0cHM6Ly9jZG4uZWdodGVzYWRuZXdzLmNvbS90aHVtYm5haWwvMTRRRmZxMGtOSGNML2t6eHdncS1KS0JYdGRuc1cyRGJ3UHc3bmYzR3hGcV9OOTdLVmpYRmx0bFBlWDkyZEZSY2xvV2hBc0Mwb0FoVVR5d3BnenJDSlNvbmtpRzNwSV9RdlZKTXRLN0pmNzVQQnY0bWxBeDVCTXZTWEVmRUJaQzg3T0EsLC8lRDglQUElRDglQjElRDglQTclRDklODUlRDklQkUuanBn)
کولدیپ سینگ دهلیوال، وزیر ایالت پنجاب که پرواز اخراج به آنجا وارد شد، از مودی خواست تا از رابطه دوستانه خود با ترامپ برای حل این مشکل استفاده کند. او در بیانیهای گفت: «اگر این دوستی نتواند به شهروندان هندی در مواقع نیاز کمک کند، فایدهاش چیست؟»
یکی از مهاجران بازگرداندهشده، آکاشدیپ سینگ، 23 ساله، که روز چهارشنبه به همراه 103 نفر دیگر به پنجاب رسید، در مصاحبهای با سیانان شرایط سخت این پرواز را توصیف کرد.
او گفت: «دستهای ما دستبند زده شده بود و پاهایمان با زنجیر بسته شده بود. از مأموران نظامی خواستیم تا برای غذا خوردن یا رفتن به سرویس بهداشتی آنها را باز کنند، اما با ما بهشدت بدرفتاری کردند و کوچکترین توجهی به ما نداشتند.»
او افزود: «نگاههایی که به ما میکردند، هرگز فراموشنکردنیاند... حتی برای رفتن به سرویس بهداشتی نیز زنجیرها باز نشد. فقط قبل از فرود، زنجیرهای زنان باز شد. برای مردان، زنجیرها پس از فرود و توسط پلیس محلی باز شد.»
سوخپال سینگ، 35 ساله، یکی دیگر از مهاجران بازگرداندهشده، نیز تأیید کرد که زنجیرها در طول پرواز، حتی در زمان توقف برای سوختگیری در جزیره گوام، باز نشد.
او گفت: «با ما مانند مجرمان رفتار شد. اگر میخواستیم به دلیل تورم پاها بلند شویم، فریاد میزدند که بنشینیم.»
مهاجرت به امید آیندهای بهتر بسیاری از این مهاجران، جوانانی هستند که به دنبال فرصتهای شغلی بهتر راهی آمریکا شدهاند. سوخپال سینگ که دو فرزند دارد، گفت: «من برای کار، برای زندگی بهتر و آیندهای بهتر رفته بودم. در فیلمها میبینیم و از اطرافیان میشنویم که آنجا کار هست و مردم موفق میشوند، به همین دلیل من هم میخواستم بروم.» واکنش بینالمللی و سابقه مشابه این اولین بار نیست که رفتار آمریکا با مهاجران بازگرداندهشده باعث جنجال بینالمللی میشود.
ماه گذشته، اخراج مهاجران کلمبیایی با دستوپای زنجیرشده به شدت مورد اعتراض دولت کلمبیا قرار گرفت و گوستاوو پترو، رئیسجمهور این کشور، ابتدا اجازه فرود هواپیمای نظامی آمریکا را نداد. با توجه به نزدیک بودن سفر احتمالی نارندرا مودی به واشنگتن برای دیدار با ترامپ، این رویداد میتواند به موضوعی حساس در گفتوگوهای دو کشور تبدیل شود. بسیاری امیدوارند که این اتفاق زمینهساز بهبود شرایط مهاجران و یافتن راهحلهای انسانیتر برای مدیریت بحران مهاجرت باشد. درخواست پاسخ از مقامات آمریکایی شبکه سیانان برای دریافت توضیحات در مورد اینکه آیا مهاجران در طول پرواز در زنجیر بودهاند، با پنتاگون و گمرک و حفاظت مرزی آمریکا تماس گرفته است.
مایکل دبلیو. بنکس، رئیس گمرک و حفاظت مرزی آمریکا، ویدیویی از سوار شدن مهاجران هندی به هواپیما را در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرده است که در آن زنجیرها روی مچ دست و پاهای چند مرد دیده میشود.
این رویداد بار دیگر توجه جهانیان را به ضرورت برخورد انسانی با مهاجران جلب کرده است. بسیاری از فعالان حقوق بشر و مقامات بینالمللی خواستار بررسی این موضوع و اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از تکرار چنین رفتارهایی شدهاند.
http://www.ilandnews.ir/fa/News/1356162/به-آتش-کشیده-شدن-آدمک-ترامپ-در-این-کشور---فیلم