ایرانیان جهان
مذاکره با آمریکا، ممنوع نیست بلکه مضر است
سه شنبه 23 بهمن 1403 - 00:06:45
ایرانیان جهان - کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در بیانیه ای درباره روابط خارجی با سایر کشورها با بهره بردن از ابزار مذاکره اعلام کرد: در روابط خارجی با کشورهای دیگر، تامین منافع ملت ایران، مهم‌ترین اصل حاکم بر آن است و مسئولین باید از تمام ابزار ممکن جهت استیفای منافع ملت استفاده کنند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
یکی از آن ابزارها، مذاکره با کشورهای دیگر است.
در این بیانیه آمده است: روشن است که تنها قید قابل تصور، ضربه به منافع ملت است، یعنی اگر استفاده از مذاکره در مواجهه با یک کشور خاص، ‌ موجب تحمیل خسارت به منافع ملت ایران گردد، تمسک به آن، توجیه‌پذیر و عاقلانه نخواهد بود.
کمیسیون امنیت ملی مجلس در این بیانیه یادآور شد: براین‌ اساس، با عنایت‌ به این‌که تقریبا در تمام موارد، مذاکره با کشور استکباری و حامی تروریست‌ها یعنی آمریکا، خسارت‌های گسترده‌ای را به منافع ملت ایران وارد کرده است، مذاکره با این کشور متخاصم، عاقلانه نخواهد بود.
در ادامه این بیانیه آمده است: برای‌نمونه، پس از چندسال مذاکره جدی با آمریکا و وصول به توافقنامه برجام، ایران، تعهدات بسیار گسترده‌ای را متعهد شده است، از جمله، ایران متعهد شده است، رآکتور آب‌سنگین اراک را بتُن‌ریزی کند، سطح غنی‌سازی خودش را کاهش دهد، ذخایر بیش از 10 تُنی خود را به 300 کیلو کاهش دهد، محدودیت‌های گسترده در تحقیق و توسعه را بپذیرد، حق استفاده از سانتریفیوژ بالاتر از نسل اول را نداشته باشد، سایت غنی‌سازی فردو را تعطیل و به سایت غیرغنی‌سازی تبدیل کند، مرکز جدید غنی‌سازی ایجاد نکند، تولید سانتریفیوژها را تعطیل کند، و … به‌طوری‌که قریب به یکصد حق هسته‌ای از ملت ایران در برجام سلب شده است.
بیانیه کمیسیون امنیت ملی مجلس می افزاید: اما برغم اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در فواصل مختلف، 15 بار تایید کرده است که ملت ایران به تمام تعهدات خودش به‌طور کامل، عمل کرده است، در مقابل، رژیم آمریکا به هیچ‌کدام از تعهدات خود در رفع تحریم‌ها، عمل نکرد، بلکه بر آن‌ها افزوده و تحریم‌ها را از حدود 600 مورد به چندهزار مورد علیه ملت ایران رسانده و در نهایت، از توافق‌نامه برجام خارج شده است.
در این بیانیه تاکید شد: در مواجهه با چنین موجوداتی، آیا می‌توان به آنها اعتماد کرد و دوباره با آن‌ها توافق دیگری امضا کرد؟ رژیمی که به هیچ تعهد خود پایبند نبوده و بارها در توافق با ملت ایران، تخلف کرده است و حتی در همین روزهای اخیر نیز تحریم‌های جدیدی علیه ملت ایران وضع کرده است، ‌ آیا قابل اعتماد بوده و می‌توان توافق دیگری را با او امضا کرد؟
کمیسیون امنیت ملی مجلس در بیانیه خود با تاکید بر اینکه مذاکره با رژیم آمریکا، جز تحمیل خسارت به منافع ملت ایران، نتیجه‌ای در پی نخواهد داشت، تصریح کرد: در واقع، ‌ مذاکره با آمریکا، ممنوع نیست بلکه مضر است. به فرموده قرآن کریم، وعده‌های شیطان جز دروغ و فریب نیست: «یعدهم و یمنّیهم و ما یعدهم الشیطان الا غرورا» (نساء/120) شیوه شیطان این است که وعده می‌دهد و سپس تخلف می‌کند: «و قال الشیطان لما قضی الامر إن الله وعَدَکم وعدَ الحق و وعدتُکم فأخلفتُکم».(ابراهیم/22)
در پایان این بیانیه خاطرنشان شده است: ازسوی‌ دیگر، حل مشکلات اقتصادی، ‌ با التماس از دشمن بدعهد و ظالم، میسر نیست، بلکه با نگاه به داخل، اعتماد به متخصصین داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان، رونق تولید و راه‌اندازی کارخانه‌ها، مشارکت‌ دادن مردم در تولید، تصمیم عاقلانه و کارشناسانه گرفتن، شرطی نکردن اقتصاد، ارتباط با کشورهای دوست و به‌ویژه همسایگان، و … میسر خواهد بود.
+

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1359919/مذاکره-با-آمریکا،-ممنوع-نیست-بلکه-مضر-است
بستن   چاپ