ایرانیان جهان
◄ هوش مصنوعی، اجلاس داووس 2024 و فرصت های راه‌ آهن (گزارش دکتر سریع‌ القلم)
سه شنبه 23 بهمن 1403 - 12:16:09
ایرانیان جهان - تین نیوز |
رهبر معظم انقلاب در اولین ملاقات با دولت چهاردهم (14030606): در مسئله هوش مصنوعی، بهره بردار بودن امتیاز نیست؛ این فناوری لایه های عمیقی دارد که باید بر آن لایه ها مسلط شد؛ آن لایه ها دست دیگران است. اگر شما نتوانید لایه های عمیق و متنوّع این فنّاوری هوش مصنوعی را تأمین کنید، فردا اینها یک ایستگاهی مثل آژانس اتمی درست می کنند برای هوش مصنوعی، که الان دارند مقدماتش را فراهم می کنند، که اگر چنانچه به آن ایستگاه رسیدید، باید اجازه بگیرید که در فلان بخش .
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
.. .
بیشتر بخوانید:
خلاصه‌ ای از گزارش UIC در مورد هوش مصنوعی (AI) در راه‌ آهن‌ ها مجمع جهانی اقتصاد، اجلاس سالانۀ خود را برای پنجاه و چهارمین بار در شهر داوُس سوئیس طی روزهای 15 تا 19 ژانویه (25 - 29 دی ماه) برگزار کرد. در این اجلاس، 2812 شرکت کننده، 899 سخنران، 1448 سازمان و بنگاه، 350 مقام دولتی از 125 کشور شرکت کردند و 450 جلسه یا میزگرد برگزار شد. حدود 750 نفر از شرکت کنندگان از آمریکا بودند. کشورهای بعدی از نظر تعداد بالای شرکت کننده عبارت بودند از: انگلستان، سوئیس، هند، عربستان، امارات، چین، آلمان و هلند. خارج از جهان غرب، هند و عربستان حضوری پررنگ داشتند و در سخنرانان آنها انرژی، امید، حسِ تعلقِ قوی به کشور، تسلط بر موضوعات و اعتماد به نفس موج می زد. با توجه به اقدامات دولت بایدن طی سال های 2022 و 2023 که محدودیت هایی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی آمریکا در چین ایجاد کرده است، چینی ها در سخنرانی ها و اظهارات خود تلاش می کردند جهان را برای کار و فعالیت در کشور خود تشویق کنند. نکته قابل توجه عدم دعوت از روسیه و فضای ضد روسی در اجلاس بود (دکتر سریع القلم). 
فضای تئوریک این مباحث تحت تاثیر یک تحقیق مجمع جهانی اقتصاد پیرامون مخاطرات اقتصاد جهانی دو سال آینده از یک طرف و 10 سال آینده از طرف دیگر بود. در مخاطرات دو سال آینده، لیست به ترتیب اهمیت به صورت زیر ارائه شده است:
1) اطلاعات نادرست در فضای مجازی، 2) رخدادهای شدید آب و هوایی، 3) دو قطبی های اجتماعی، 4) ناامنی سایبری، 5) نزاع های مسلحانه بین دولت ها، 6) فقدان فرصت های اقتصادی، 7) تورم، 8) مهاجرت غیرداوطلبانه، 9) نزول اقتصادی، آلودگی هوا 
مخاطرات ده سال آینده به ترتیب زیر هستند: 1) رخدادهای شدید آب و هوایی، 2) تغییرات اساسی در اکوسیستم های زمین، 3) از بین رفتن حیات وحش و اکوسیستم، 4) کمبودهای منابع طبیعی، 5) اطلاعات نادرست در فضای مجازی، 6) خروجی های منفی فناوری های هوش مصنوعی، 7) مهاجرت غیر داوطلبانه، 8) ناامنی سایبری، 8) دو قطبی های اجتماعی، 10) آلودگی هوا.
در حوزه فناوری و هوش مصنوعی، که حدود 80 % مباحث اجلاس را تشکیل می داد، تأکید شد کشورهایی که به هوش مصنوعی مجهز نشوند عقب خواهند ماند. آمریکا در سال 2023 با جذب 26 میلیارددلار سرمایه خارجی در هوش مصنوعی، شش برابر چین عملکرد داشته و پیش بینی می شود تا سال 2030 ارزش تولیدات مبتنی بر هوش مصنوعی به 16 تریلیون دلار برسد.
بحث انرژی پاک و کربن زدایی، از دیگر محورهای مهم اجلاس بود. خودروهای برقی اکنون یک پنجم تولیدات جهان را تشکیل می دهند و چین 80 % باتری این خودروها را تولید می کند. ساخت نیروگاه های هسته ای برای تولید انرژی درحال گسترش است.
در حوزه کسب و کار، مدل های سنتی در حال تغییر به دو گروه اصلی فناوری و جذب مشتری هستند. همچنین حرکت از جهانی شدن به سمت بازجهانی شدن با مشارکت های جدید بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه مشاهده می شود. 
در بخش چالش های اقتصاد جهانی، چندجانبه گرایی در مدیریت اقتصاد جهانی مورد تأکید قرار گرفت. آمریکا به جای جداسازی کامل از چین، سیاست ریسک زدایی را در پیش گرفته است. بدهی جهانی به 300 % تولید ناخالص جهانی رسیده است، ... .
هوش مصنوعی که سالهاست مورد توجه پیشاهنگان فناوری جهان بوده و اهمیت آن در سالهای اخیر مکررا مورد تاکید رهبری قرار گرفته اکنون با ورود چین به این عرصه (DeepSeek) به فضای پرچالشی رسیده و تسلط در این حوزه برای کشور نه تنها یک فرصت بلکه یک ضرورت است (بویژه بارویکرد غرب در ایجاد محدودیت برای کشورهای مستقل و غیروابسته و توانایی بالای اساتید و متخصصین کشور در اینگونه زمینه ها) و برای بخشهای خدماتی مانند راه آهن لازم است تمهیدات لازم برای بهره مندی موثرتر ازاین فناوری را سریعا فراهم نمایند (بویژه در بخشهای پرهزینه مانند طراحی و احداث شبکه و نگهداری ناوگان و شبکه).

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1360425/◄-هوش-مصنوعی،-اجلاس-داووس-2024-و-فرصت-های-راه‌-آهن-(گزارش-دکتر-سریع‌-القلم)
بستن   چاپ