ایرانیان جهان
بازتاب سخنان وزیر نفت در رسانه‌های خارجی/ آرزوی ترامپ محقق نمی‌شود
سه شنبه 23 بهمن 1403 - 17:13:11
ایرانیان جهان - صحبت‌های اخیر وزیر نفت ایران در رسانه‌های خارجی سراسر جهان بازتاب‌های فراوانی داشت؛ تحلیل‌گران در مورد تأثیرگذاری تحریم‌های آمریکا و توانایی ایران برای تداوم صادرات نفت نظرات مختلفی ارائه می‌دهند اما در این میان، یک گزاره قطعی و مورد اتفاق‌نظر همگان است: صنعت نفت ایران، اکنون به نیرویی قدرتمند تبدیل شده است که در برابر مشکلات تسلیم نمی‌شود.
به گزارش خبرنگار شانا، 22 بهمن امسال چشم بسیاری از رسانه‌های جهان به ایران دوخته شده بود. آنها منتظر بودند تا ببینند واکنش ایرانیان به تهدید ترامپ چیست و مسئولان کشور چگونه به تحریم‌های آمریکا که هدفشان توقف صادرات نفت خام ایران است، پاسخ خواهند داد. اما صنعت نفت ایران طی سال‌های اخیر راه و رسم ایستادگی و پایداری در مقابل تحریم‌ها را به خوبی آموخته و با این شرایط بیگانه نیست. این همان حقیقتی بود که محسن‌پاک‌نژاد، وزیر نفت ایران به آن اشاره کرد و در رسانه‌های خارجی نیز انعکاس پیدا کرد.
پاک‌نژاد در مصاحبه‌های روزهای اخیر به طور مکرر به شکست آمریکا در توقف صادرات نفت خام ایران اشاره کرد. استفاده از کلماتی محکم و حساب‌شده در اظهارت اخیر وزیر نفت، در واقع بازتابی از عزم راسخ ایرانیان برای مقاومت و مقابله با زورگویی دولت آمریکا بود.
پاک‌نژاد روز دوشنبه (22 بهمن) در راهپیمایی چهل‌وششمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی گفت: رئیس‌جمهوری آمریکا صحبت از به صفر رساندن صادرات نفت ایران می‌کند، اما این آرزو هرگز محقق نمی‌شود.
وزیر نفت تأکید کرد که ترامپ صحبت از فشار حداکثری می‌کند اما این یک سیاست شکست‌خورده است که می‌خواهد دوباره امتحان کند.
وی با اشاره به اینکه صنعت نفت در طول 46 سال گذشته توانسته هر ساله به خودکفایی و استقلال بیشتری برسد، گفت: زمانی که خارجی‌ها در ابتدای انقلاب صنعت نفت کشورمان را ترک کردند، برایشان باورپذیر نبود که ایرانی‌ها بتوانند این صنعت را اداره کنند، اما امروز در شرایطی هستیم که در حوزه ساخت تجهیزات، انجام عملیات توسعه و تولید و همه زمینه‌های بالادستی و پایین‌دستی صنعت به خودکفایی رسیده‌ایم.
به گواه تاریخ، در طول سالیان اخیر واشنگتن از هر ابزاری که در اختیار داشته استفاده کرده تا صادرات نفت ایران را متوقف کند. آمریکا فقط به اعمال تحریم‌ها اکتفا نکرده است بلکه خریداران نفت ایران را تهدید می‌کنند و حتی تانکرهای نفتی ایران را توقیف کرده‌اند. اما با وجود تمام این تلاش‌ها، مسیر صادرات نفت ایران همچنان جریان دارد. این موضوع نه تنها نشان‌دهنده پایداری و مقاومت صنعت نفت ایران است، بلکه حاکی از آن است که حذف ایران از بازار جهانی نفت امکان‌پذیر نیست.
در خصوص اینکه تهران چگونه توانسته است با وجود تحریم‌ها به صادرات نفت ادامه دهد باید گفت مطمئناً تحریم‌های آمریکا تأثیراتی داشته اما نکته مهم این است که با تدابیر اندیشیده شده، صنعت نفت ایران سریعاً خود را با شرایط جدید تطبیق داده‌ و خریداران، بازارها و راه‌های جدیدی برای انتقال نفت پیدا کرده‌ است. نکته دیگر اینکه دوستان و متحدان در کنار جمهوری اسلامی ایستاده‌اند و بسیار تلاش شده تا از رسیدن نفت ایران به دست مشریان اطمینان حاصل شود.
باید توجه داشت که آمریکا ممکن است تحریم‌های جدیدی اعمال کند، اما قدرت کنترل بازار جهانی را ندارد. نفت کالایی است که جهان به آن نیاز دارد و ایران یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان آن است.
با همه این اوصاف در این گزارش قصد داریم مروری بر انعکاس اظهارت اخیر وزیر نفت ایران در رسانه‌های بین‌المللی داشته باشیم.
اسپوتنیک عربی: سیاست فشار حداکثری باز هم شکست می‌خورد
اسپوتنیک عربی در خبری با عنوان «ایران: سیاست فشار حداکثری شکست خورد، با اقدامات پیچیده پاسخ خواهیم داد» به سخنان وزیر نفت ایران ایران اشاره کرد.
در آغاز خبر اسپوتنیک آمده است محسن پاک نژاد وزیر نفت ایران با تأکید بر اینکه تلاش‌های آمریکا برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران از طریق سیاست «فشار حداکثری» شکست خورده است، گفت: «این راهبرد در گذشته به اهداف خود نرسیده و در آینده نیز محقق نخواهد شد.»
پاک‌نژاد روز یکشنبه در گفت‌وگو با تلویزیون ایران گفت که ایران در حال انجام اقدامات پیشرفته برای مقابله با تحریم‌ها است.
این خبرگزاری افزود: وزیر نفت ایران با تأکید بر اینکه «جاه‌طلبی واشنگتن برای حذف صادرات نفت ایران رؤیایی است که هرگز محقق نخواهد شد»، گفت: «هرچه محدودیت‌ها بیشتر شود، اقدامات ما پیچیده‌تر می‌شود.»
العربی الجدید ​​​​​​: آرزوی ترامپ محقق نمی‌شود/ صادرات نفت ایران قطع نخواهد شد
العربی الجدید نیز در مطلبی با عنوان «تهران در پاسخ به ترامپ: صادرات نفت ایران متوقف نمی‌شود و نمی‌توان آن را به صفر رساند» به پوشش سخنان پاک‌نژاد پرداخت.
پاک‌نژاد در خصوص دستورات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر ممنوعیت صادرات نفت ایران، گفت: صادرات «قطع نخواهد شد» و «سیاست فشار حداکثری آمریکا در توقف آن ناکام خواهد ماند.»
العربی جدید بخش‌های مختلفی از سخنان وزیر نفت ایران را منتشر کرده و نوشته است: وی در واکنش به امضای فرمان اجرایی رئیس‌جمهور آمریکا برای اعمال سیاست فشار حداکثری بر ایران با هدف به صفر رساندن صادرات نفت ایران، تأکید کرد: «به صفر رساندن این صادرات آرزویی است که هرگز نمی‌توانند به آن برسند».
براثای عراق: به صفر رساندن صادرات نفت ایران، رؤیایی غیرممکن
خبرگزاری براثای عراق نیز برای پوشش سخنان پاک‌نژاد مطلبی منتشر کرد با عنوان «ایران: به صفر رساندن صادرات نفت رؤیایی غیرممکن است.»
این خبرگزاری آورده است محسن پاک‌نژاد وزیر نفت ایران روز یکشنبه تأیید کرد که «به صفر رساندن صادرات نفت ما امکان‌پذیر نیست، هر چه محدودیت‌ها برای ما بیشتر شود، اقدامات ما پیچیده‌تر می‌شود.» پاک‌نژاد در خصوص دستورات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا مبنی بر ممنوعیت صادرات نفت ایران، گفت: صادرات «قطع نخواهد شد» و «سیاست فشار حداکثری آمریکا در توقف آن ناکام خواهد ماند.»
الجزائر: آمریکا نمی‌تواند صادرات نفت ایران را متوقف کند
شبکه دولتی الجزایر نیز تیتر «وزیر نفت ایران: آمریکا نمی‌تواند صادرات نفت ایران را متوقف کند» را برای پوشش اظهارات پاک‌نژاد انتخاب کرد.
در خبر این کانال آمده است: محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت ایران، تلاش آمریکا برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران را مردود دانست و گفت که چنین هدفی هرگز محقق نخواهد شد. پاک‌نژاد طی سخنانی در راهپیمایی 22 بهمن به مناسبت چهل و ششمین سالگرد انقلاب اسلامی تأکید کرد که قدرت ایران در مردم آن است که حمایت بی دریغ از انقلاب از بدو ظهور امام خمینی (ره) تا رهبری آن در زمان آیت‌الله سید علی خامنه‌ای، پایدار بوده است.
رسانه کانادایی: وزیر نفت ایران گفت برای مقابله با فشار حداکثری، برنامه داریم
سایت baystreet.ca کانادا هم به پوشش سخنان پاک‌نژاد پرداخته و نوشته است: «ایران می‌گوید فشار حداکثری ترامپ نمی‌تواند صادرات نفت این کشور را به صفر برساند.»
این سایت مطلب خود را اینگونه آغاز کرده است: «محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت ایران آخر هفته گذشته گفت: کمپین فشار حداکثری دولت جدید آمریکا بر ایران -باز هم- شکست خواهد خورد و به هدف خود برای به صفر رساندن صادرات نفت جمهوری اسلامی نخواهد رسید.»
المیادین: سیاست‌های فشار حداکثری آمریکا کارساز نخواهد بود
المیادین نیز عنوان «وزیر نفت ایران: سیاست‌های فشار حداکثری آمریکا کارساز نخواهد بود» را برای بازتاب سخنان وزیر نفت ایران انتخاب کرده و آورده است: وزیر نفت ایران با بیان اینکه سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه کشورش پیش از این شکست خورده و تلاش مجدد آن نیز با شکست مواجه می‌شود، تأکید کرد: کارشناسان نفتی در ایران برای مقابله با این سیاست‌ها و برنامه‌هایی دارند.
این تنها بخشی از انعکاس مواضع وزیر نفت ایران در رسانه‌های خارجی بود، به نظر می‌رسد پیام اصلی به خوبی از سوی رسانه‌ها دریافت شده است؛ «ایران تحت فشارهای خارجی تسلیم نمی‌شود، با وجود همه تهدیدها جریان صادرات نفت ایران همچنان تداوم خواهد داشت و مردمش همچنان استوار خواهند ایستاد.»

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1360882/بازتاب-سخنان-وزیر-نفت-در-رسانه‌های-خارجی--آرزوی-ترامپ-محقق-نمی‌شود
بستن   چاپ