ایرانیان جهان
سایه وحشت از ترامپیسم بر شصت و یکمین کنفرانس امنیتی مونیخ
چهارشنبه 24 بهمن 1403 - 15:05:49
ایرانیان جهان - شصت و یکمین کنفرانس امنیتی مونیخ در حالی از روز جمعه با حضور مقامات بلند پایه کشورهای مختلف آغاز به کار می‌کند که وحشت از ترامپ و طرح‌های جنجالی وی پیش از برگزاری آن نمایان شده است. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «ویرتشافتز ووخه» در آستانه برگزاری شصت و یکمین کنفرانس امنیتی مونیخ در مطلبی نوشت: «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور جدید آمریکا ردیف اول مقامات خود را به کنفرانس امنیتی مونیخ می فرستد و هم زمان این پیام را ارسال می کند که هیچ توجهی به حساسیت های آلمان و اروپا ندارد.
هفته فوق العاده‌ای در زمینه سیاست خارجی انتظار می رود.
«دونالد ترامپ» قبل از شروع کنفرانس امنیتی مونیخ بر آن تسلط دارد. اگرچه رئیس جمهور ایالات متحده خود به نشست MSC در بایرن سفر نمی کند اما سه نفر از مهمترین نمایندگان خود را به این اجلاس می فرستد.
«جیمز دیوید ونس»، معاون رئیس جمهور آمریکا ، «مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه و «کیت کلوگ»، نماینده ویژه ترامپ برای اوکراین برای شرکت در این اجلاس به مونیخ سفر می کنند.
البته حضور این سه مقام آمریکایی را می توان به صورت مثبت دیپلماتیک تفسیر کرد و آن را به این معنی دانست که توجه دولت جدید ایالات متحده به اروپایی ها به صورت بی وقفه ادامه دارد. حضور این بزرگترین هیئت نمایندگان ایالات متحده در سالهای اخیر توسط «کریستوف هوسگن»، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ مورد ستایش قرار گرفت.
اما در این میان کسانی که بدبین تر هستند می ترسند که هرج و مرج بر اتحادیه اروپا حاکم شود. «رافائل لاس»، کارشناس امنیتی از شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا در این باره می گوید: در هر صورت ترامپیسم امسال در صحنه اصلی کنفرانس امنیتی مونیخ مشهود خواهد بود که این بدون توجه به حساسیت های اروپایی و آلمانی و آراستگی دیرینه روابط دو سوی آتلانتیک شکل گرفته است.
تلاش برای یافتن طرح صلح اوکراین در کنفرانس امنیتی مونیخ وضعیت اضطراری سیاست خارجی و امنیتی در دور دوم ریاست جمهوری ترامپ برای اولین بار از روز جمعه (14 فوریه) در یک صحنه باز اروپایی در کنفرانس امنیتی مونیخ آشکار خواهد شد.
ونس و شرکای وی سفیران سرسختی جدید آمریکا در این کنفرانس هستند. ترامپ از شرکای خود در ناتو می‌خواهد که پنج درصد تولید ناخالص داخلی خود را صرف دفاع کنند، وی متحدانی مانند مکزیک، کانادا و اروپا را به اعمال تعرفه‌های تنبیهی تهدید می‌کند (هفته گذشته او تعرفه‌های 25 درصدی را بر واردات فولاد و آلومینیوم به ایالات متحده اعلام کرد)، رئیس‌جمهور آمریکا همچنین می‌خواهد گرینلند دانمارک را ضمیمه کند و کانال پاناما و نوار غزه را تحت کنترل ایالات متحده درآورد.
ترامپ همچنین به تازگی تحریم هایی را علیه دیوان کیفری بین المللی لاهه وضع کرده است. برای رسیدن به این هدف، او اساساً می خواهد تمام کمک های توسعه ای ایالات متحده را کنار بگذارد.
سرعت، گستردگی و قاطعیت این سیل دستورات ترامپ حتی ناظران باتجربه سیاست بین‌الملل را غافلگیر می‌کند و این احتمالاً بخشی از محاسبات جدید در کاخ سفید هستند. سران کشورها از سراسر جهان که وارد مونیخ می شوند چاره ای جز بحث با ایالات متحده در مورد همه این مسائل نخواهند داشت.
به خصوص این مسئله قابل توجه است که طبق گزارش رسانه ها، «کیت کلوگ»، نماینده ویژه آمریکا در اوکراین نیز قصد دارد در این کنفرانس یک معاهده صلح برای این کشور ارائه کند. ترامپ گفته می‌خواهد درگیری‌ها را متوقف کند و در ازای آن بازار گاز روسیه را بازگشایی کند و در عین حال تضمین‌های امنیتی برای کی یف ارائه کند. دوباره همان داستان قدیمی مطرح می شود که آیا او واقعاً در مورد همه اینها جدی است؟
یا به قول «نیلز اشمید»، سخنگوی سیاست خارجی حزب سوسیال دموکرات آلمان نمایندگان ترامپ در بایرن در نهایت فقط می‌خواهند یک «بالون آزمایشی» را شناور کنند. اشمید می‌گوید: «ما می‌توانیم دوباره با تاکتیک‌های کلاسیک مذاکره ترامپی و خواسته‌های حداکثری سر و کار داشته باشیم. در نهایت، سوالات کلیدی در مورد توافق احتمالی تا به امروز کاملاً بی پاسخ مانده است.» این کارشناس سیاست خارجی حزب سوسیال دموکرات گفت: راه حل سریع برای مسئله اوکراین به همین سادگی نیست.
در اینجا این پرسش ها مطرح است که آیا توافق می تواند به دست آید؟ آیا کی یف از این روند پیروی خواهد کرد؟ آیا روسیه آن را می خواهد؟ آیا زمانی که مذاکرات انجام می شود اروپایی ها پای میز مذاکره هستند؟ هیچ چیز مشخص نیست. اتحادیه اروپا و آلمان همچنان غافلگیر شده و در تاریکی رها شده اند و این در حالی است که برنامه های کلوگ از زمان مبارزات انتخاباتی در ایالات متحده آمریکا در جریان بوده است.
«کلودیا میجر»، کارشناس امنیتی مؤسسه آلمانی امور بین‌الملل و امنیت (SWP) در این باره گفته است: ایالات متحده و ترامپ نقش محوری در تأمین آتش‌بس احتمالی در اوکراین را رد می‌کنند و اروپایی‌ها را موظف به انجام این کار می دانند.
به گفته وی در برلین این نگرانی روزافزون وجود دارد مبنی بر اینکه این تعهد به تقاضای یک نیروی حافظ صلح کاملا اروپایی در اوکراین تبدیل شود. نه تنها دولت آلمان این را رد می کند، بلکه تلاش انفرادی اروپا در واقع به سختی و به ندرت امکان پذیر است. میجر توضیح می‌دهد که اتحادیه اروپا در حال حاضر در موقعیتی نظامی نیست که به طور قابل اعتمادی بدون مشارکت ایالات متحده بتواند این وظیفه را انجام دهد. علاوه بر این، هیچ کشور اروپایی هنوز تمایل جدی برای اعزام نیرو به اوکراین نشان نداده است.
در این میان تنها ترس از طرح احتمالی ترامپ برای اوکراین نشان می دهد که او چقدر راحت و بی رحمانه می تواند ساختار بین المللی را مختل کند.
و این تنها چشم انداز کوتاه مدت است: در بلندمدت، ایالات متحده تحت رهبری ترامپ به طور فزاینده ای توجه خود را به سمت چین معطوف می کند. این به اصطلاح نزدیک شدن به محور آسیا البته همچنین تحت ریاست جمهوری دموکرات ها در آمریکا هم انجام می شد. اما در دوران ترامپ، خروج به ظاهر اجتناب‌ناپذیر آمریکا از اروپا سریع‌تر، بی‌رحمانه‌تر و وحشیانه‌تر خواهد بود. طرح اوکراین در مونیخ می تواند سیگنال آغازین این امر باشد.
این اقدامی است که می تواند برای ترامپ نیز نتیجه معکوس داشته باشد. مخالفان ایالات متحده از مدت ها قبل یاد گرفته اند که از شور و شوق کوتاه مدت رئیس جمهور آمریکا برای انجام معاملات سوء استفاده کنند. این ترس وجود دارد که روسیه ضمن ادامه جنگ، اوکراین را فرسوده و اردوگاه غربی را از طریق مذاکرات تاکتیکی تقسیم کند. میجر در یک مقاله کاری اخیر می نویسد: حمایت از اوکراین در کشورهای غربی ممکن است کاهش یابد زیرا مذاکرات تاکتیکی، توهم پایان محسوس جنگ را ایجاد می کند.
در گزارش اخیر کنفرانس امنیتی مونیخ آمده است: رقیب اصلی ترامپ، پکن، همچنین می تواند از خروج ایالات متحده از تعهدات بین‌المللی و بیگانگی واشنگتن از شرکای دیرینه خود منتفع شود. چشم پوشی جدید آمریکا از تعهدات خود در سطح بین‌المللی توسط ایالات متحده می تواند منجر به ظهور بازیگران دیگر برای پر کردن شکاف ها و قطبی شدن فزاینده جامعه بین‌المللی شود. این امر، حفظ نظم حقوقی بین‌المللی موجود، جلوگیری از رقابت‌های تسلیحاتی و درگیری‌های خشونت‌آمیز، ارتقای رشد اقتصادی برای همه و رسیدگی به تهدیدات مشترک ناشی از گرمایش جهانی را در سراسر جهان دشوارتر می‌کند.
بنابراین کنفرانس امنیتی مونیخ به یک اجلاس وحشت تبدیل می شود.
شصت و یکمین کنفرانس امنیتی مونیخ از 14 تا 16 فوریه 2025 در هتل Bayerischer Hof برگزار می شود. «کریستوف هوسگن»، رئیس این کنفرانس در برلین ابراز خوش‌بینی کرد که در نشست بین‌المللی آخر هفته از جمله پیشرفتی در طرح صلح برای اوکراین بتواند حاصل شود. وی به حضور مقامات بلند پایه اوکراین و آمریکا در این نشست اشاره کرده است.
انتهای پیام/

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1362169/سایه-وحشت-از-ترامپیسم-بر-شصت-و-یکمین-کنفرانس-امنیتی-مونیخ
بستن   چاپ