ایرانیان جهان
طلا همچنان گران می شود؟
چهارشنبه 24 بهمن 1403 - 18:06:46
ایرانیان جهان - به گزارش صد آنلاین، روز گذشته، طلای جهانی برای هشتمین‌بار در سال2025 رکورد جدیدی را ثبت کرد. اما این فلز گرانبها پس از لمس سقف قیمتی 2900دلار در هر اونس به‌دلیل اصلاح قیمتی، به سطوح پایین‌تر بازگشت. در حال حاضر، با وجود نااطمینانی‌های اقتصادی که عمدتا به‌دلیل تعرفه‌های تجاری دولت ایالات متحده وجود دارد، طلا همچنان به‌عنوان یک پناهگاه امن برای دارایی سرمایه‌گذاران تلقی می‌شود.
تقریبا از آغاز سال2025 قیمت هر اونس طلای جهانی به‌دلیل افزایش تقاضای سرمایه‌گذاری امن به رکوردهای جدیدی دست یافته و به سطح نمادین 3000دلار نزدیک شده است. دلیل اصلی این افزایش، نگرانی‌ها درباره رشد اقتصادی جهانی و سیاست‌های تجاری جدید ایالات متحده است.
تغییرات سریع و غیرقابل پیش‌بینی در سیاست‌های دولت آمریکا نیز موجب اضطراب بازار شده و سرمایه‌گذاران را به خرید طلا سوق داده است. همچنین تحلیل‌های تکنیکال نشان‌دهنده احتمال تداوم روند صعودی قیمت طلا هستند. با این حال، روز گذشته، طلا پس از لمس رکورد تاریخی جدید، یک روند نزولی را آغاز کرده و وارد فاز اصلاح قیمت شد؛ زیرا معامله‌گرانی که پیش‌تر در این بازار سرمایه‌گذاری کرده بودند، به قصد کسب سود، دست به فروش دارایی‌های طلایی خود زدند.
افزایش قیمت طلا موجب شده است که بسیاری از مردم جواهرات قدیمی خود را بفروشند. جواهرفروشی Kahn Estate Jewelers گزارش داده است که بسیاری از مشتریان از ارزش بالای طلاهای قدیمی خود شگفت‌زده شده‌اند. با این حال، برخی افراد به امید افزایش بیشتر قیمت طلا، از فروش می‌پرهیزند. تحلیلگران بازار می‌گویند که افزایش تقاضا و کاهش عرضه، به‌ویژه در صورت اعمال تعرفه‌های جدید، موجب رشد بیشتر قیمت خواهد شد. با ادامه نااطمینانی‌های اقتصادی و تنش‌های ژئوپلیتیک، طلا همچنان گزینه‌ای جذاب برای سرمایه‌گذاران خواهد بود. طبق اظهار برخی از تحلیلگران تکنیکال، مقاومت بعدی که بر سر راه رشد قیمت طلا وجود دارد، سطح 3000دلاری است.
همچنین حمایت کلیدی آن در سطح 2800دلار قرار دارد. در این میان، چشم‌انداز کارشناسان از رشد قیمت نقره نیز مثبت است. تحلیلگران بر این باورند که همنشین نقره‌ای فلز زرد، در روزهای آتی روندی صعودی را تجربه خواهد کرد و هدف بعدی آن عبور از سطح مقاومت 34دلار است؛ درحالی‌که حمایت کلیدی آن 31دلار است. نااطمینانی اقتصادی حاکم بر تجارت جهانی، سایر بازارها را نیز با تلاطم روبه‌رو کرد. با اینکه شاخص‌های سهام آمریکا نسبت به تعرفه‌های جدید واکنش منفی نداشته‌اند، اما برخی اقتصاددانان معتقدند که تاثیرات منفی تعرفه‌ها در رشد اقتصادی ممکن است به‌زودی ظاهر شوند. روز گذشته بازدهی اوراق 10ساله خزانه‌داری آمریکا در حدود 4.5درصد قرار داشت.
در سال جدید میلادی، تورم آمریکا همچنان بالاتر از سطح هدف فدرال‌رزرو باقی مانده است و نشانه‌های کمی از کاهش سریع آن دیده می‌شود. این در حالی است که بازار کار همچنان قوی است و رشد اشتغال از اقتصاد حمایت می‌کند. این عوامل باعث شده‌اند که فدرال‌رزرو فعلا تصمیمی برای کاهش نرخ بهره نداشته باشد. با اینکه هزینه‌فروصت نگهداری طلا با کاهش نرخ بهره همسو خواهد بود و جذابیت این فلز را برای سرمایه‌گذاران افزایش می‌دهد؛ اما چشم‌انداز تورمی بازار، تاثیر قوی‌تری بر رشد قیمت طلای جهانی دارد.
منبع: دنیای اقتصاد

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1362367/طلا-همچنان-گران-می-شود؟
بستن   چاپ