ایرانیان جهان
آخرین تغییرات بازار فولاد و آلومینیوم
پنجشنبه 25 بهمن 1403 - 09:11:31
ایرانیان جهان - در جدیدترین رویداد، ترامپ دستور اعمال تعرفه‌‌‌ 25درصدی بر فولاد و آلومینیوم وارداتی را صادر کرد که بازارهای دیگر مانند مس و سنگ‌آهن را نیز تحت‌تاثیر قرار داد و سبب افزایش قیمت در این دو بازار شد. همچنین ترامپ طرح خود مبنی بر اعمال تعرفه به طور مساوی بر دیگر کشورها را تکرار کرد که واکنش شدید شرکای تجاری آمریکا، به‌خصوص اتحادیه اروپا را به همراه داشت.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، دستور اعمال تعرفه 25درصدی بر واردات فولاد و آلومینیوم را صادر و تلاش‌‌‌های خود برای حمایت از صنایع مهم سیاسی ایالات‌متحده با اعمال عوارض بر برخی از نزدیک‌‌‌ترین متحدان این کشور را تشدید کرد. این تعرفه‌‌‌ها به‌طور گسترده بر دو فلز فولاد و آلومینیوم وارداتی از کانادا و مکزیک، به‌عنوان دو تامین‌‌‌کننده خارجی فلزات آمریکا، اعمال می‌شود. در مقابل، اقدامات چین و روسیه برای تحت فشار گذاشتن مقامات ایالات‌متحده دور از انتظار نیست و آنها درحال برنامه‌‌‌ریزی برای دفع اثرات اعمال تعرفه‌‌‌های 25درصدی دونالد ترامپ هستند؛ چراکه چین و روسیه از مهم‌ترین تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان فلزات اساسی همچون مس، فولاد و آلومینیوم به حساب می‌‌‌آیند.
ترامپ این اقدام را به‌عنوان تلاشی برای تقویت تولید داخلی و ایجاد مشاغل بیشتر برای ایالات‌متحده قلمداد کرد و هشدار داد که نرخ تعرفه‌‌‌های فلزات ممکن است بالاتر برود. در این راستا یک مقام آمریکایی گفت که نرخ‌های جدید از 4مارس اجرایی می‌شود.
ترامپ روز دوشنبه 10فوریه هنگام امضای این اقدامات گفت: ما بدون استثنا، بر همه بخش‌‌‌های دو بازار آلومینیوم و فولاد وارداتی تعرفه 25درصدی وضع می‌‌‌کنیم و این به آن معناست که کسب‌وکارهای زیادی در ایالات‌متحده افتتاح می‌‌‌شوند.
ام وی ام پرتقاضاترین خودروی ایران | برای فروشش فرصت رو از دست نده!
طبق بیانات مقامات آمریکایی که روز دوشنبه 10فوریه منتشر شد، معافیت‌‌‌‌‌‌ها شامل شرکای تجاری نمی‌شود و مقامات آمریکایی گفتند که نسبت به اعطای هرگونه آزادی عمل به سایر شرکا محتاط هستند. ترامپ اشاره کرد که برای اعتبار بخشیدن به واردات هواپیماهای ساخت آمریکا به استرالیا، ممکن است وقفه‌‌‌ای در اعمال تعرفه ایجاد کند.
حجم تولید شرکت Alcoa Corp، بزرگ‌ترین تولیدکننده آلومینیوم آمریکا، حدود یک‌درصد رشد کرد. همچنین شرکت Nucor Corp، بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد ایالات‌متحده، 0.5درصد افزایش تولید را به ثبت رسانده است.
دونالد ترامپ همچنین تهدید خود مبنی بر وضع تعرفه‌‌‌های متقابل علیه کشورهایی را که بر واردات آمریکا تعرفه اعمال می‌کنند، تکرار کرد و گفت که این تعرفه‌‌‌ها می‌‌‌تواند طی دو روز آینده اعلام شود و دولت به بررسی اعمال عوارض بر خودروها و نیمه‌هادی‌‌‌ها و همچنین سایر بخش‌‌‌های بالقوه خواهد پرداخت.
اقدامات ترامپ شامل اعمال تعرفه‌های جدید 10درصدی بر کالاهای چینی و عوارض 25درصدی برای کانادا و مکزیک است که در حال حاضر متوقف شده‌‌‌اند و طرح او برای تحمیل وظایف متقابل به کشورهای دیگر همچنان پابرجاست.
واکنش تند مقامات دیگر کشورها در پی تصمیم ترامپ
تعرفه‌های ترامپ مهم‌ترین شرکای تجاری ازجمله اتحادیه اروپا را به واکنش نشان دادن علیه صادرات آمریکا تحریک خواهد کرد. در واکنش به تعرفه‌‌‌های فولاد و آلومینیوم از سوی ترامپ، اورسولا فن درلاین، رئیس کمیسیون اروپا، روز سه‌‌‌شنبه 11فوریه در بیانیه‌‌‌ای گفت که تعرفه‌‌‌های غیرموجه بر اتحادیه اروپا بی‌‌‌پاسخ نمی‌‌‌ماند و آنها اقدامات متقابل محکم و متناسبی دریافت خواهند کرد.
اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، نیز در یک سخنرانی گفت: اگر آمریکا چاره دیگری برای ما باقی نگذارد، اتحادیه اروپا به این موضوع واکنش نشان خواهد داد. به‌عنوان بزرگ‌ترین بازار جهان با 450میلیون شهروند، قدرت انجام این کار را داریم.
دولت مکزیک روز سه‌‌‌شنبه 11فوریه، عادلانه بودن تعرفه 25درصدی دونالد ترامپ، رئیس‌‌‌جمهور آمریکا بر واردات فولاد و آلومینیوم از این کشور را زیر سوال برد و تاکید کرد که مکزیک بیشتر از صادرات فولاد به همسایه شمالی خود از آمریکا فولاد خریداری می‌کند. وزیر اقتصاد مکزیک، مارسلو ابرارد گفت: تعرفه‌‌‌های اعلام‌شده ناعادلانه و غیرقابل توجیه است؛ چراکه ایالات‌متحده مبادلات تجاری زیادی در حوزه فولاد و آلومینیوم با مکزیک دارد.
دستور نظارت ویژه بر گمرکات مرزی
به گفته مقامات آمریکایی، ترامپ همچنین به گمرکات و مسوول حفاظت از مرزهای ایالات‌متحده دستور خواهد داد تا نظارت خود را برای جلوگیری از طبقه‌بندی نادرست اطلاعات محصولات فولادی توسط کشورهای خارجی برای فرار از تعرفه‌ها افزایش دهد. این اقدام مجددا همان استراتژی است که ترامپ در اولین دوره ریاست‌جمهوری خود اتخاذ کرد؛ زمانی که تعرفه‌های 25درصدی بر فولاد و تعرفه‌های 10درصدی بر آلومینیوم وضع کرد که باعث کاهش واردات فلزات به آمریکا شد. ترامپ در نهایت در آن دوره مجبور شد به چند صادرکننده بزرگ از جمله کانادا، مکزیک و برزیل معافیت از گمرک را اعطا کند.
احتمال اعمال تعرفه بر مس
از زمانی که ترامپ رئیس‌جمهور شد، مس Comex با حدود 250 تا 500 دلار اختلاف قیمت نسبت به LME معامله می‌شود؛ چراکه سرمایه‌گذاران به دنبال قیمت‌گذاری در مورد تاثیر تعرفه‌های احتمالی بودند. اما این شکاف در روز دوشنبه 10فوریه افزایش یافت؛ زیرا معامله‌گران در تلاش برای رسیدن به جریان اخبار بودند. آربیتراژ قیمت مس بین بورس آمریکا و بورس لندن به بالاترین حد خود رسید؛ چراکه معامله‌گران به قیمت‌گذاری به دلیل اجرای تعرفه واردات مس به ایالات‌متحده ادامه دادند.
پس از تهدید ترامپ مبنی بر اعمال تعرفه 25درصدی بر تمام واردات فولاد و آلومینیوم آمریکا، علاوه بر تعرفه‌‌‌های فلزات موجود، به رشد قیمت بازار سنگ‌آهن کمک کرد تا از ضررهای قبلی ناشی از تمایلات ریسک خارج شود.
تقاضای سنگ‌آهن بعد از تعطیلات سال نو چینی
داده‌‌‌های شرکت مشاوره Mysteel نشان داد که میانگین تولید روزانه شمش فولادی 1.3‌درصد از ارزیابی قبل از تعطیلات سال نو قمری چین به 2.28میلیون تن در 5فوریه در میان فولادسازان مطرح افزایش یافت. همچنین طبق داده‌های این شرکت، محموله‌ها از تامین‌کنندگان برتر استرالیا و برزیل در هفته منتهی به 9فوریه نسبت به هفته قبل از آن با 32‌درصد کاهش به 18.98میلیون تن رسیده است که از افزایش تقاضا برای کلیدی‌ترین عنصر فولاد‌سازی یعنی سنگ‌آهن حکایت دارد.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1362917/آخرین-تغییرات-بازار-فولاد-و-آلومینیوم
بستن   چاپ