ایرانیان جهان
سفر وزیر خارجه آمریکا به خاورمیانه با هدف گسترش توافق آتش‌بس غزه
پنجشنبه 25 بهمن 1403 - 11:46:58
ایرانیان جهان - از الجزیره، وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای ادعا کرد: «آزادی آمریکایی‌ها و سایر افراد از اسارت حماس، حرکت به سمت فاز دوم توافق آتش‌بس در غزه و مقابله با فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران و نیرو‌های وابسته به آن، محور اصلی سفر مارک روبیو وزیر خارجه آمریکا به منطقه خواهد بود.»
در این بیانیه اضافه شده است: «گفت‌و‌گو با مقامات ارشد جهت پیشبرد همکاری‌های منطقه‌ای، منافع آمریکا و ثبات و صلح را ارتقا خواهد داد.
»
روبیو ابتدا روز پنجشنبه به مونیخ سفر و در کنفرانس امنیتی مونیخ و نشست وزرای خارجه «گروه 7» شرکت خواهد کرد.
آمریکا و قطر 15 ژانویه 2025 برابر با 26 دی 1403 اعلام کردند که اسرائیل و حماس به توافق آتش بس دست یافتند. این توافق، 19 ژانویه 2025 برابر با 30 دی 1403 اجرایی شد و مرحله اول آن، 6 هفته به طول خواهد انجامید.
طی این مرحله، درباره اجرای توافق در مرحله دوم و سپس سوم آن، مذاکره خواهد شد.
اسرائیل با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر 2023 (15 مهر 1402) تا 19 ژانویه 2025 (30 دی 1403) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت، اما به اهداف خود یعنی نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسرای اسرائیلی از راه جنگ نشد و مجبور به توافق آتش بس با این جنبش شد.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که شمار شهدای نوار غزه از هفتم اکتبر 2023 (15 مهر 1402) تاکنون به 48 هزار و 219 نفر و تعداد زخمی‌ها نیز به 111 هزار و 665 نفر رسید.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1363099/سفر-وزیر-خارجه-آمریکا-به-خاورمیانه-با-هدف-گسترش-توافق-آتش‌بس-غزه
بستن   چاپ