ایرانیان جهان
سیاست فرزین برای کاهش دلار 90 هزار تومانی چیست؟/ سکانداران بانک مرکزی جز حرف‌های تکراری کاری نمی‌کنند
جمعه 26 بهمن 1403 - 00:52:35
ایرانیان جهان - اقتصاد 24- از دیرباز نرخ ارز نه به عنوان ابزاری برای توازن بازرگانی خارجی یا اقتصاد ملی بلکه به عنوان ابزاری برای تعادل بودجه مورد توجه در کشورمان بوده است و دولت‌ها از این ابزار برای گذران دوران خود استفاده می‌کنند. امروز دلار دیگر برای تجارت جایی ندارد و تنها برای تعیین قیمت‌ها آن هم در بخش‌های کلیدی کشور از جمله تولید، صنعت و حتی اقتصاد مردم در نظر گرفته شده است و اساسا دولت‌ها از این جریان سازی راضی به نظر می‌رسند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
حالا ایران در این دوره با بحران گرانی دلار و کاهش ارزش پول ملی شدیدی مواجه است. قیمت دلار در بازار آزاد 80 هزار تومان را گذرانده و خیز خود را برای رسیدن به کانال 90 هزار تومان برداشته و بر اساس پیش بینی‌ها این رقم ممکن است به 100 هزار تومان نیز برسد. فاجعه‌ای به نام جنگ دلار در اقتصاد ایران آنقدر بالا گرفته که تمام لایه‌های اقتصاد کلان و خُرد و معیشت مردم را تحت کنترل گرفته است.
آثار گرانی و افسار گسیختگی قیمت دلار از بهداشت سلامت جان و روح مردم تا سفره‌های کوچک و بزرگ و از همه مهمتر تولید و صنعت کشور را بی امان زیر رگبار تورم قرار داده است.
سیاست کنترل تورم دلار را چه کسی در دست دارد؟ به راستی چرا دلار باید این قدر به بخش‌های مختلف اقتصادی کشور نفوذ داشته باشد؟ در همین رابطه سهراب هاشمی، تحلیلگر مسائل اقتصادی با توجه به اهمیت سرنوشت نرخ دلار در اقتصاد کشور به اقتصاد 24 می‌گوید: امروز دولت چهاردهم با ناترازی‌های مالی جدی مواجه است، ناترازی که بر تورم و افزایش قیمت ارز تاثیر مستقیم دارد.
این تحلیلگر مسائل اقتصادی ادامه داد: این وضعیت ناشی از عوامل متعددی از جمله تورم بالا، ناترازی‌های مالی دولت و سیاست‌های اقتصادی ناکارآمد است به گونه‌ای که دولت‌ها دومینو وار با ترکیب سمی دلار با اقتصاد ایران آن هم به بهانه درآمد‌های ارزی ناشی از فروش نفتمان و تبدیل آن به ریال همچنان بر قیمت دلار موج سواری می‌کنند.
بیشتر بخوانید: شهروندان ایرانی یک کابوس جمعی؛ بررسی اوضاع روانی و اجتماعی مردم در روز‌های شوک بازار ارز و طلا
وی گفت: سیاست‌های پولی- ارزی ناکارآمد، بر اقتصاد کشور و معیشت مردم فشار وارد کرده و آسیب‌های جدی به همراه دارد از این رو انتقادات بسیاری به بانک مرکزی و سیاست‌های پولی آن وجود دارد. نمایندگان مجلس معتقدند که این سیاست‌ها شفاف و موثر نبوده و قادر به مدیریت نوسانات ارزی نیستند.

ایرانیان جهان

هاشمی با تاکید بر اینکه البته در این بین نباید فضاسازی و اثرگذاری نقش فضای مجازی و اخبار‌های منتشره از این تریبون را نادیده گرفت، گفت: انتظارات تورمی نیز بر نوسانات قیمت ارز تاثیرگذار است و مردم با خواندن خبر‌های ناامید کننده افزایش نرخ ارز، به گرانی سایر کالا‌ها و محصولات دامن می‌زنند.
به گفته این تحلیلگر مسائل اقتصادی، رد پای برخی از سیاست‌های خارجی‌ها در نظام ارزی کشور همواره دیده و این موضوع برای همه مردم نیز ثابت شده است، اما نکته حائز اهمیت این است که هر دولتی که مسئولیت کشور را بر عهده می‌گیرد باید به مدیریت بانک مرکزی بیش از همه چیز واقف باشد. با علم به اینکه دلار می‌تواند در کشور ما ساختارهای اقتصادی و سایر قدرت هایش را به قهقرا بکشاند چرا سکانداران بانک مرکزی همواره حرف‌های تکراری می‌زنند و در عمل هیچ آورده‌ای برای کمرنگ کردن تاثیر دلار بر اقتصاد و حتی نحوه مدیریت و کنترل قیمت دلار در برابر شیطنت‌های بیرونی ندارند!
هاشمی ادامه داد: در این موقعیت جابجایی رئیس بانک مرکزی جدید شاید بتواند چند هزار تومان از قیمت دلار بکاهد، اما باید ریشه این نابسامانی بر چیده شود، موضوعی که بار‌های آقای فرزین به آن اشاره کرده است.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1363742/سیاست-فرزین-برای-کاهش-دلار-90-هزار-تومانی-چیست؟--سکانداران-بانک-مرکزی-جز-حرف‌های-تکراری-کاری-نمی‌کنند
بستن   چاپ