ایرانیان جهان
لهستان: اگر آلمان نیروهای آمریکا را نمی‌خواهد، برای میزبانی آماده‌ایم
چهارشنبه 8 اسفند 1403 - 16:28:15
ایرانیان جهان - ایسنا / رئیس‌جمهور لهستان گفت که اگر دولت آلمان مایل به حضور نیروهای آمریکایی در این کشور نیست، ورشو آماده است تا میزبان سربازان آمریکا باشد.
«آندژی دودا»، رئیس‌جمهور لهستان اعلام کرد که اگر آلمان تمایلی به حضور نیروهای آمریکایی در خاک خود نداشته باشد، لهستان با روی باز از آن‌ها استقبال خواهد کرد.
پیش‌تر «فردریش مرتس»، پیروز انتخابات آلمان گفته بود «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا به اروپا اهمیتی نمی‌دهد و این قاره باید به سرعت قوای دفاعی خود را تقویت کند.
رئیس‌جمهور لهستان در مصاحبه با شبکه «پولسات نیوز» در واکنش به اظهارات مرتس گفت: «اگر آلمان نیروهای آمریکایی و شراکت با ایالات متحده را نمی‌خواهد، ما با کمال میل این شراکت را خواهیم پذیرفت. من با کمال میل علاقه‌مندم تا تمام همکاری‌هایی که آلمان با ایالات متحده دارد به لهستان منتقل شود.»
دودا همچنین نسبت به پیشنهاد دیگر مرتس که گفته بود اروپا ممکن است مجبور شود جایگزینی برای ناتو پیدا کند، ابراز تردید کرد و گفت: «همه چیز ممکن است، اما ناتو بدون ایالات متحده؟... این چه فایده‌ای دارد؟ اگر یک ائتلاف امنیتی بدون ایالات متحده باشد، پس ضمانت‌های آن بدون قوی‌ترین قدرت جهان صرفاً یک توهم خواهد بود.»
او در ادامه مدعی شد: «یک متحد قابل‌اعتماد، پیش از هر چیز، ایالات متحده است که بارها در طول صد سال گذشته نشان داده که وقتی وارد میدان می‌شود، می‌تواند هر درگیری مسلحانه‌ای را متوقف کرده و آن را پایان دهد. ما این را در جریان جنگ جهانی اول دیدیم، در جنگ جهانی دوم هم درست همین‌جا در اروپا دیدیم.»
این در حالی است که در نظام سیاسی لهستان، «دونالد تاسک» نخست‌وزیر این کشور ریاست دولت را برعهده دارد و تصمیم‌گیری‌ها در مورد سیاست خارجی و نظامی، توسط نخست‌وزیر انجام می‌شود.
به گزارش پالتیکو، تاسک که از مخالفان دودا محسوب می‌شود، به‌شدت طرفدار آمریکا است، اما در نشست‌های رهبران اروپایی نقش اصلی را در تدوین سیاست امنیتی این قاره در سایه تحولات اخیر ایالات متحده ایفا می‌کند.
علاوه بر این، رئیس‌جمهور لهستان در این مصاحبه با اشاره به نزدیک‌تر شدن روابط واشنگتن و مسکو در دولت ترامپ و انتقادات شدید ترامپ علیه «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین، گفت این مسئله موجب نگرانی‌اش نمی‌شود و او فکر نمی‌کند که ترامپ قصد داشته باشد اوکراین را به روسیه تقدیم کند.


http://www.ilandnews.ir/fa/News/1370566/لهستان--اگر-آلمان-نیروهای-آمریکا-را-نمی‌خواهد،-برای-میزبانی-آماده‌ایم
بستن   چاپ