ایرانیان جهان
صادرات 46 هزار تنی کیوی به بازارهای جهانی
يکشنبه 12 اسفند 1403 - 13:02:36
ایرانیان جهان - ایسنا /رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، با اشاره به صادرات کیوی ایران به 25 کشور جهان، تاکید کرد: از آغاز صادرات کیوی در مهر تا امروز 46 هزار و 112 تن به کشورهای روسیه، قزاقستان، قرقیزستان و هندوستان صادر شده است.
صالح محمدی کیوی را یکی از محصولات باغبانی با ارزش در استان گیلان دانست و اظهار کرد: این محصول ارزآوری بسیار بالایی دارد و شاهد اثرگذاری تولید آن بر بهبود وضعیت اقتصاد منطقه و اشتغال خانوارهای کیوی کار در غرب و شرق استان هستیم.
وی با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده برای توسعه هدفمند و متوازن تولید کیوی، افزود: گیلان 7500 هکتار باغ کیوی دارد و 83 هزار و 500 بهره بردار به کشت این محصول مشغول هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، ایران را کشور چهارم در تولید کیوی دانست و تصریح کرد: تولید کیوی در استان های گیلان، مازندران و بخشی از گلستان انجام می شود؛ دسترسی به بازارهای هدف از جمله اتحادیه اوراسیا شرایط را مهیا کرده تا راحت تر بتوانیم این محصول با ارزش را هم تولید و هم به مقاصد صادراتی ارسال کنیم.
محمدی با اشاره به صادرات کیوی ایران به 25 کشور جهان از جمله روسیه و هندوستان، تاکید کرد: امسال 174 هزار تنی کیوی در استان برداشت شده؛ همچنین از آغاز صادرات کیوی در مهر تا امروز 46 هزار و 112 تن را صادر کردیم که 36 هزار تن از مرزهای گیلان صادر شده است.
وی با اشاره به راه اندازی میز تخصصی کیوی در این سازمان با حضور باغداران و صاحبان صنایع و تجار و اساتید دانشگاه و سردخانه داران و سورتینگ داران جهت تکمیل زنجیره ارزش این محصول، خاطرنشان کرد: 116 سردخانه دارای پروانه بهره‌برداری با ظرفیت 242 هزار تن در گیلان وجود دارد که همه این سردخانه ها قابلیت نگهداری کیوی را دارند؛ البته به دنبال افزایش سردخانه های اختصاصی کیوی در استان هستیم که نقش مهمی در صادرات و تکمیل زنجیره ارزش محصول کیوی دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه یک درصد سهم تجارت جهانی کیوی را داریم، گفت: صادرات کیوی تاثیر بسزایی در اقتصاد کشاورزی استان که اقتصاد سبز است، خواهد داشت.
محمدی عمده باغات کیوی استان را در شهرستان های تالش، رضوانشهر، آستارا و رودسر دانست و تاکید کرد: شاهد کشت پراکنده کیوی در سایر مناطق استان هستیم، زیرا بافت خاک کیوی باید سبک باشد و لذا کشت این محصول در مناطق آبرفتی مناسب است.
وی 95 تا 100 هزار تن از محصول کیوی تولید شده در سال جاری را صادراتی دانست و افزود: صادرات کیوی متناسب با استانداردهای کشورهای هدف انجام می شود. البته باغداران کیوی در استان غالبا از روش های علمی برای تولید محصول استفاده می کنند، زیرا مقصد این محصول عمدتا صادراتی است و باید با استانداردهای حفظ نباتات کشورهای هدف از جمله نوع سم و کود سازگار باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تاکید بر لزوم مبارزه بیولوژیکی با آفات کیوی، بیان کرد: تولید نهال های شناسنامه دار کیوی در دستور کار است؛ همچنین به باغداران توصیه می شود حتما کد «QR» را داشته باشند که خواسته کشورهای مقصد صادرات است.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1371224/صادرات-46-هزار-تنی-کیوی-به-بازارهای-جهانی
بستن   چاپ