ایرانیان جهان
مهمترین کمک معیشتی به مردم ساخت مسکن است/ مجلس دوازدهم برای حل مسائل اقتصادی نقشه راه دارد
سه شنبه 28 اسفند 1403 - 00:27:20
ایرانیان جهان - 23:39 – 27 اسفند 1403
– محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در برنامه زنده «گفت‌وگوی ویژه خبری» که امشب -دوشنبه 27 اسفندماه 1403- با موضوع عملکرد یکساله مجلس و مسائل جاری کشور از شبکه‌های یک و خبر صداوسیما پخش شد، ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات مردم و ابراز امیدواری برای آغاز سالی نیکو که بهار طبیعت و بهار معنویت در آن تقارن یافته است با اشاره به اهمیت موضوعات معیشتی و اقتصادی کشور، گفت: موضوعات مربوط به منطقه که طی یک سال گذشته با آن مواجه شدیم از جمله مسائل مهمی است که قطعا بعد از سال نو درباره آن صحبت خواهیم کرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
مجلس دوازدهم توجه به اقشار ضعیف جامعه را در اولویت قرار داد و با قانونگذاری به سرانجام رساند
قالیباف درباره موضوعات معیشتی مردم و میزان افزایش نرخ تورم، گفت: حدود 8 سال است که تورم در کشور بین 30 تا 40 درصد برآورد می‌شود با این حال این میزان در سال گذشته از مرز 40 درصد به نزدیک 20 تا 30 درصد کاهش پیدا کرد. وظیفه ما در مجلس، قانونگذاری و شناسایی و بررسی این موضوعات با همکاری مرکز پژوهش‌های مجلس و کمیسیون‌های تخصصی است و با مشورت با نخبگان در تلاش هستیم خلاء‌های قانونی و موانع را شناسایی و اصلاح کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه اقدامات در این حوزه از مجلس یازدهم آغاز شده است، گفت: در حال حاضر 10 ماه از آغاز به کار دوره دوازدهم مجلس گذشته، اما بخش اعظمی از آن به شکل گیری مجلس و شکل گیری دولت جدید و رأی اعتماد به کابینه دولت گذشت و عملا 3 ماه بیشتر فرصت کار تخصصی نداشتیم با این حال توجه به اقشار ضعیف جامعه در مجلس دوازدهم پیگیری شد و به سرانجام رسید.
تصویب قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها در مجلس دوازدهم قانونی کارگشا در حوزه سرمایه گذاری
وی در ادامه با یادآوری اینکه قانون کالابرگ الکترونیک در سال 1401 تصویب و ابلاغ شد که باید اجرا می‌شد، عنوان کرد: به دلیل نبود زیرساخت‌ها اجرای این قانون به تعویق افتاد که در نهایت با آماده سازی زیرساخت‌های لازم، در چند روز گذشته اجرای این قانون آغاز شد. مجلس دوازدهم رسیدگی به امور اقتصادی را با شعار قانونگذاری آغاز کرد و برای آن نقشه راه داشته و دارد.
قالیباف در ادامه با اشاره به تعدادی از این قوانین گفت: درآمدزایی از حوزه مالیات، اصلاح نظام مالی، قانون بانک مرکزی، اصلاح قانون مبارزه با قاچاق ارز و کالا و بسیاری از موضوعات اقتصادی در مجلس دوازدهم رخ داد و تبدیل به قانون شد و سپس ابلاغ شد که البته برخی از این قوانین اجرا و برخی دیگر اجرا نشد. قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها قانون بسیار کارگشایی در حوزه سرمایه گذاری بود که ظرفیت‌های بزرگی را برای دولت‌ها فراهم کرد، اما بخشی از آیین نامه‌های آن بعد از گذشت 2 سال هنوز آماده نشده در حالی که باید آماده می‌شد.
مجلس وظیفه قانونگذاری خود در حوزه کالابرگ الکترونیک را انجام داده و همچنان آماده کمک به دولت است
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه مجلس وظیفه قانونگذاری خود را انجام داده، اما هنوز هم آماده کمک به دولت است تا کار پیش برود، اظهار کرد: در مجلس دوازدهم به موضوع کالابرگ الکترونیک در قالب قانون بودجه 1404 و برنامه هفتم پیشرفت توجه شده است. قانون برنامه نیز دقیقا در تیر ماه سال جاری ابلاغ شد و از مرداد ماه به عنوان قانون قابلیت اجرا داشت لذا قانونگذاری‌های لازم در همه این حوزه‌ها در برنامه هفتم صورت گرفته است. در چند ماه اخیر، مجلس اقدامات زیادی در راستای این وظیفه انجام داده است.
کاهش تعرفه‌های بیش از 800 قلم کالا برای تسهیل در تجارت با کشور‌های عضو اوراسیا با تصویب توافقنامه تجارت آزاد اوراسیا و ایران
قالیباف افزود: در این دوره، بیش از 12 یا 13 لایحه مهم به تصویب مجلس رسید که برخی از آنها به توافقات بین‌المللی، موضوعات اقتصادی و مسائل حقوقی نظیر استرداد زندانیان ایرانی از کشور‌های دیگر مربوط می‌شود که برای شهروندان خارج از کشور مهم است.
وی ادامه داد: یکی از اقدامات مهم در این مدت، تصویب توافقنامه تجارت آزاد بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ایران بود و در این توافق، تعرفه‌های بیش از 800 قلم کالا برای تسهیل در تجارت با کشور‌های عضو اوراسیا کاهش پیدا کرد و این تصمیم، در راستای حمایت از تولیدات داخلی و تسهیل تجارت خارجی کشور اتخاذ شد. مجلس همچنین در راستای تقویت اقتصاد ملی و حمایت از معیشت مردم، تصویب طرح‌ها و لوایح دیگری را در دستور کار قرار داده است.
تصویب طرح‌های حمایتی در مجلس برای مقابله با تورم و کمک به اقشار آسیب‌پذیر جامعه/ اجرای طرح کالابرگ الکترونیک منحصر به ماه مبارک رمضان نیست
رئیس قوه مقننه کشورمان یادآور شد: در زمینه اقتصادی، یکی از مهم‌ترین موضوعات مورد توجه مجلس و دولت، موضوع تورم و قیمت کالا‌های اساسی بوده است و برای مقابله با تورم و تک رقمی کردن آن و کمک به اقشار آسیب‌پذیر جامعه، مجلس اقدام به تصویب طرح‌های حمایتی کرده است و یکی از این طرح‌ها، تخصیص کالا برگ الکترونیک به خانواده‌های نیازمند است و این طرح در تلاش است تا بخش عمده‌ای از مشکلات معیشتی اقشار کم‌درآمد، به ویژه سه دهک فقیر جامعه، را با ارائه کالا‌های اساسی مانند مواد غذایی، دارو و لوازم خانگی برطرف کند.
وی افزود: بر اساس این طرح بخشی از کالا‌های اساسی مردم مانند مواد غذایی و 10 تا 11 قلم به مردم داده می‌شود که عمدتا خوراک اصلی مردم است و حوزه دارو در بحث درمان هم مدنظر بوده و بخش دیگر هم در مورد اقلام اساسی لوازم خانگی است و منحصر به ماه مبارک رمضان نیست و برنامه ما با دولت این است که این کالابرگ الکترونیک بتواند چتر حمایتی برای 7 دهک و به ویژه سه دهک نیازمند جامعه داشته باشد.
جلوگیری از افزایش قیمت کالا‌های اساسی مهم‌ترین ویژگی طرح کالا‌برگ الکترونیک
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این برنامه، مجلس و دولت توافق کرده‌اند که تا پایان سال 1404، کالا برگ الکترونیک به‌طور ماهانه به 7 دهک درآمدی تخصیص یابد وهدف از این اقدام، افزایش قدرت خرید اقشار کم‌درآمد و مبارزه با تورم است و یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این طرح، جلوگیری از افزایش قیمت کالا‌های اساسی در طول سال است و قیمت کالا‌های اساسی تحت حمایت کالا برگ، حداکثر 20 درصد افزایش می‌یابد و این افزایش قیمت فقط در ابتدای سال رخ خواهد داد.
قالیباف افزود: هدف دولت و مجلس این است که ارز ترجیحی که در ابتدای زنجیره می‌دهیم را هدفمند کنیم و مستقیم به خود افراد از طریق کالا ارائه کنیم و پول نقد ندهیم و منابع پایداری در بودجه تامین کالابرگ پیش بینی شده و حمایت ارزی لازم را خواهیم داشت و این منابع قرار است برای خرید کالا‌های اساسی به مصرف‌کنندگان هدف اختصاص یابد، به‌طوری‌که این کالا‌ها به‌طور مستقیم به خانواده‌ها تحویل داده شود و در دسترس اقشار نیازمند قرار گیرد.
رئیس قوه مقننه در ادامه اظهار کرد: هدف دولت و مجلس این است که ارز ترجیحی که در ابتدای زنجیره می‌دهیم را هدفمند و مستقیم به خود افراد از طریق کالا ارائه کنیم و پول نقد ندهیم، همچنین منابع پایداری در بودجه تامین کالابرگ پیش بینی شده و حمایت ارزی لازم را خواهیم داشت، این منابع قرار است برای خرید کالا‌های اساسی به مصرف‌کنندگان هدف اختصاص یابد؛ به‌طوری‌که این کالا‌ها به‌طور مستقیم به خانواده‌ها تحویل داده شود و در دسترس اقشار نیازمند قرار گیرد.
مجلس به موضوع اصلاح سیاست‌های ارزی توجه ویژه‌ای داشته است
وی یادآور شد: هنوز ما در برخی موارد به دارو‌ها ارز ترجیحی 4200 تومانی و در برخی کالا‌ها ارز 28500 می‌دهیم و این رقم قابل توجه است، بخشی از این ارز تا به جامعه هدف اصابت نمی‌کند بنابراین مجلس به موضوع اصلاح سیاست‌های ارزی توجه ویژه‌ای داشته است و یکی از چالش‌های موجود در اقتصاد کشور، تخصیص ارز ترجیحی به برخی کالاها، مانند دارو و کالا‌های اساسی است.
قالیباف افزود: مجلس در تلاش است تا این ارز‌های ترجیحی را هدفمندتر کند و منابع مالی آن را به‌طور مستقیم به افراد نیازمند اختصاص دهد، به‌طوری‌که این منابع به جای تخصیص به واردات کالا‌های غیرضروری، به اقشار کم‌درآمد و مصرف‌کنندگان واقعی برسد؛ در سال 1403، پانزده میلیون دلار و به تعبیری حدود دوازده میلیارد یورو برای جبران ترجیحی‌ها پیش بینی شده و بخشی از ارز ترجیحی به کالا‌های اساسی حذف خواهد شد و در اختیار مصرف کننده قرار خواهد گرفت.
تکمیل می‌شود…
منبع:+
مارمولک‌بازی ساسی؛ تهدیدی خاموش برای نسل جوان بحران سرقت در ایران: ناامیدی شهروندان از عملکرد قانون بحران سرقت در ایران: ناامیدی شهروندان از عملکرد قانون آخوند بلاگر؛ حراج دین برای لایک و کامنت بیشتر! نستله و معمای سرمایه‌گذاری خارجی؛ فرصت یا تهدید برای اقتصاد ملی؟

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1378820/مهمترین-کمک-معیشتی-به-مردم-ساخت-مسکن-است--مجلس-دوازدهم-برای-حل-مسائل-اقتصادی-نقشه-راه-دارد
بستن   چاپ