ایرانیان جهان
خاطرات هاشمی: انگلیسی‌ها واقعا گستاخ شده‌اند
چهارشنبه 6 فروردين 1404 - 13:51:46
ایرانیان جهان - به گزارش خبرآنلاینبه نقل از شرق آنلاین، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در خاطرات پنجم فروردین 1380 نوشت: تمام روز در منزل بودم. وقت با مطالعه گذشت؛ منجمله [مجله] تاریخ اسلام و موضوعات نامه‌های پیغمبر (ص)، [کتاب] مَقتل[الحسین] ابومِخنف، تاریخ سازمان‌های حسبه در اسلام، شخصیت شریح قاضی و آمار تلفات در جنگ‌های علی(ع).
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
ظهر و شب، بخشی از بچه‌ها برای ناهار و شام آمدند. عزاداری‌ها گرم و پُررونق‌اند و همه‌ کانال‌های تلویزیون و رادیو، بخشی از وقت را به آن اختصاص داده‌اند.
اقدامات مقدماتی [چهاردهمین] اجلاس [سران] اعراب در بیروت و احتمال سفر [یاسر] عرفات و مسائل فلسطین و اسرائیل در رأس اخبار است. آمریکایی‌ها بعد از دو روز، دوباره مسئله حمله به عراق را مطرح کرده‌اند. [جف هون]، وزیر دفاع انگلیس، رسما اعلام کرده که انگلستان به خود حق می‌دهد شروع‌کننده استفاده از سلاح هسته‌ای باشد. واقعا گستاخ شده‌اند. به نظر می‌رسد، در صحنه کارزار با تروریسم، احساس عجز می‌کنند.
جرج بوش، رسما از سران کشورهای عربی خواسته که از طرح امیرعبدالله، [ولیعهد عربستان سعودی] حمایت کنند و از اسرائیل خواسته که اجازه بدهد عرفات به اجلاس برود. آنتونی زینی [نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه]، به طور فعال در منطقه برای موفق‌ کردن مذاکرات مقام‌های امنیتی اسرائیل و فلسطین کار می‌کند.
بعضی از نمایندگان آمریکا خواسته‌اند که به آزمایشگاه و انبار سلاح‌های میکروبی و شیمیایی موجود در اُزبکستان - که از زمان شوروی مانده - رسیدگی شود. می‌گویند، این مرکز در جزیره [ووزروژدنیا] در دریاچه آرال قرار دارد. همزمان نمایندگان سازمان‌های حقوق بشر اُزبکستان به آمریکا رفته‌اند؛ برای مبارزه با دیکتاتوری اسلام کریم‌اُف، [رئیس‌جمهور اُزبکستان] و یازده حزب و گروه در قرقیزستان از رئیس‌جمهور عسکرآقایوف خواسته‌اند که کناره‌گیری‌ کند و او را مسئول برخورد پلیس با احزاب در چند روز پیش می‌دانند که منجر به مرگ پنج نفر و مجروحیت 17 نفر شده است. این تحرکات، با توجه به همکاری بی‌سابقه دولت‌های منطقه با آمریکا در جریان جنگ افغانستان، قابل توجه است.
مخالفت با محدودیت‌های ایجادشده از سوی کنگره آمریکا برای اینترنت نیز قابل‌توجه است. در آرژانتین، با سقوط شدید قیمت پزو، بی‌ثباتی اوج‌ گرفته است.
259
کد خبر 2041942

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1385396/خاطرات-هاشمی--انگلیسی‌ها-واقعا-گستاخ-شده‌اند
بستن   چاپ