ایرانیان جهان - به گزارش پایگاه خبری 598، محمود واعظی، رئیس دفتر سالخورده حسن روحانی در مصاحبهای اعلام کرده که شهید رئیسی پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، در پاسخ به سوال حسن روحانی درباره امضای توافق احیای برجام به او گفته است که موضوع را بررسی خواهد کرد و پس از بررسی، به وی اطلاع داده که تصمیم گرفته امضای توافق را به زمان دیگری و در دولت سیزدهم موکول کند.
فارغ از درستی یا نادرستی کلیات و جزئیات این ادعا، نگاهی به توافق احیای برجام که حاصل گفتگوهای عباس عراقچی در وین بود، نشان میدهد که این تصمیم تا چه میزان مطابق منافع ملی بوده و از چه خطرات بزرگی برای کشور جلوگیری کرده است. فروردین 1400 و با اصرار دولت روحانی برای احیای برجام، رهبر انقلاب سه سیاست قطعی «لغو تحریم، تضمین و راستیآزمایی» را به عنوان خطوط قرمز توافق جدید اعلام کردند و تیم مذاکراتی ایران به ریاست عباس عراقچی برای احقاق این شروط راهی وین شد.
علی واعظ مسئول میز ایران در گروه آمریکایی بحران و از دوستان نزدیک رابرت مالی که مسئولیت تیم آمریکایی را در مذاکرات احیای برجام برعهده داشت، فاش کرد که آمریکا بهدنبال آن بوده تا در دولت روحانی تعلیق غنیسازی 20 درصد در ازای آزادی تنها یک میلیارد دلار از اموال کشورمان را اجرایی کند. این پیشنهاد اهانتآمیز آمریکا به ایران نشان میدهد که تیم بایدن صرفا به دنبال بازگشتی نمایشی به برجام در ازای چند امتیاز پیش پا افتاده بوده است.
کاظم غریبآبادی، معاون کنونی عباس عراقچی در وزارت خارجه که در آن زمان سفیر ایران در سازمان ملل و عضو تیم مذاکرهکننده بود، اعلام کرد که آمریکا شروط زیادهخواهانه پرشماری برای توافق قرار داده است. او گفت که آمریکا:
- کل تفاهم را به پذیرش بندی درخصوص گفتگوهای منطقهای گره زده؛
- حاضر به لغو دستور اجرایی تحریم تسلیحات نشده؛
- حاضر به برداشتن 500 تحریم ترامپ علیه افراد و لغو تحریم کاتسا نشده؛
- حاضر به ارائه هیچ تضمینی نشده،
- حاضر به بحث درباره پرداخت خسارات به ایران نشده؛
- خواستار محدودیتهایی بیش از برجام شده؛
- نپذیرفته که ابتدا آنها باید تمامی تعهدات را انجام بدهند و پس از راستیآزمایی، ایران به اجرای تعهداتش بپردازد.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم، مشخص شد که ظریف و عراقچی در مذاکرات احیای برجام، به طرف آمریکایی تعهد داده بودند که در صورت بازگشت به توافق، راه «گفتگوهای آتی» درباره مسائل موشکی و منطقهای را باز کنند. علی واعظ، فرد نزدیک به رابرت مالی اعلام کرد که آغاز گفتگوهای منطقهای بعد از احیای برجام، در ازای خروج سپاه از لیست FTO به تیم ایرانی پیشنهاد شده و مورد قبول قرار گرفته است.
مطالبات آمریکا در مذاکرات به حدی زیادهخواهانه بود که رهبر انقلاب در 25 فروردین 1400 صریحا در برابر آن موضع گرفتند و فرمودند: «پیشنهادهایی که میکنند حتّی قابل نگاه کردن نیست». دولت سیزدهم پس از مواجهه با متن پر اشکال و خطرناکی که دولت روحانی قصد امضای آن را داشت، با تهیه دو متن جدید در مذاکرات وین حاضر شد.
علی واعظ اعتراف میکند که در دولت سیزدهم، ایران از لحاظ فنی با دست پر به مذاکرات آمد و متنی با جزئیات فراوان برای رفع تحریم به طرف مقابل ارائه کرد. او همچنین به نقل از اروپاییها میگوید تیم جدید به علت سرسختی در مذاکرات توانسته امتیازات بیشتری در حوزه رفع تحریم و راستیآزمایی بدست بیاورد و تصریح میکند که بر خلاف توافق دولت روحانی، در توافق دولت سیزدهم، آمریکا بسیاری از امتیازات را پیشاپیش به ایران خواهد داد.
برخی از این بهبودها و امتیازات دولت سیزدهم در مذاکرات به این شرح بود:
- رد قطعی هرگونه گفتگو در موضوعات دفاعی و منطقهای؛
- مستثنی شدن شرکت ملی نفت و بانک مرکزی از قانون کاتسا؛
- الزام آمریکا به خارج کردن تعدادی از شرکتهای مهم از لیست قرمز که آمریکا قبلا آن را غیرقابل مذاکره دانسته بود؛
- عدم مذاکره روی بندهای موسوم به «غروب آفتاب» برجام؛
- لغو دستور اجرایی خرید و فروش تسلیحات با ایران؛
- عقب راندن آمریکا از مطالبه نابودی سانتریفیوژهای نسل جدید؛
- عدم خروج ادوات جدید صنعت هستهای از کشور؛
- انجام تراکنش حجیم مالی و راستیآزمایی آن در آغاز توافق؛
- پذیرش پرداخت خسارت و هزینه بازگشت ایران به شرایط فنی دوران برجام.
البته پس از این بهبودها، رخدادهایی از قبیل فتنه 1401 باعث شد تا طرف غربی با اشتباه محاسباتی، گفتگوها را متوقف کند و توافق صورت نگیرد اما نگاهی به تعهدات خطرناک تیم عراقچی در مذاکرات وین نشان میدهد که عدم امضای توافق ادعایی واعظی تا چه حد تصمیم درستی بوده و ایران را از کشاندن به چه مذاکرات خطرناکی نجات داده است.
گزارش خطا 0 پسندیدم لینک کوتاه کپی لینک اخبار ویژه

تحلیل روز؛ تحلیل بیانات رهبر انقلاب در لحظه تحویل سال؛ اقتصاد، سرمایهگذاری و چالشهای پیشرو

تحلیل روز تحلیل راهکارهای عملیاتی شدن پیام نوروزی رهبر انقلاب و آفات شعاری برخورد کردن با آن

روایت محمدرضا شریفینیا از همکاریاش با رهبر انقلاب

تلاوت شاهکار پلیس نیروی انتظامی در برنامه محفل ؛ همه شوکه شدند + ویدئو

پرواز نخستین تاکسی هوایی در کرج - قزوین +فیلم



جدیدترین اخبار پربازدید ها درهای دانشگاههای ایران به روی دانشجویان معترض آمریکا باز است وظایف مردم و قوای سهگانه برای تحقق شعار سال/ آمریکاییها بدانند: تهدید راه به جایی نمیبرد؛ سیلی سخت پاسخ هرگونه خباثت هشدار سیل در 6 استان کشور / آمادهباش نیروهای عملیاتی هلال احمر حداقل حقوق کارمندان در سال 1404 مشخص شد پیام نوروزی رهبر انقلاب؛ سال 1404، سال «سرمایه گذاری برای تولید» پزشکیان: مسیر مذاکره غیرمستقیم با آمریکا باز است!! حمله یمن با موشک بالستیک «ذوالفقار» به فرودگاه «بن گوریون» ادعای «تلگراف» درباره نحوه پاسخ ایران به غلط اضافی آمریکا جمله منتخب 1403 رهبر انقلاب از نظر کاربران انتخاب شد تحلیل راهبردی پیرامون "تهدید ترامپ، تنگه هرمز و نبرد نامتقارن: تحلیل استراتژیک نظامی ایران در سایه فشارهای بینالمللی" رهبر انقلاب: اگر شرارتی شود، قطعاً ضربه متقابل محکم خواهند خورد بازتاب رسانه ای بیانات رهبر انقلاب در خطبههای نماز عید فطر تسلیم یادداشت رسمی هشدار ایران نسبت به هرگونه شرارت علیه ایران به دفتر حفاظت منافع آمریکا فرید نمازی درگذشت سردار سلامی: دشمنان ایران از حوادث گذشته درس عبرت نگرفتند تصاویر / اقامه نماز عید سعید فطر به امامت مقام معظم رهبری واکنش کاربران فضای مجازی به سخنان رهبر انقلاب در نماز عید فطر + تصاویر مهار کامل آتش سوزی امامزاده ابراهیم شفت/ اسکان اضطراری 9 خانوار بازگشایی آزادراه منجیل - رودبار/ تردد جنوب به شمال چالوس ممنوع شد تصاویری که در فضای مجازی پر بازدید شد

پر طرفدار ترین ها هشدار سردار حاجیزاده به آمریکاییها نیازمندیها تبلیغات متنی در 598 09107726603 تماس یا پیام در پیام رسان های ایتا و تلگرام تماس با ما درباره ما پیوند ها جستجو آرشیو آب و هوا اوقات شرعی خبرنامه نظرسنجی RSS تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به 598 است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است. / طراحی و تولید: "ایران سامانه"

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1391782/شهید-رئیسی-چگونه-کشور-را-از-پرتگاه-«توافق-وین»-نجات-داد؟