ایرانیان جهان
صنعت آمریکا در لبه پرتگاه: آیا رکود در راه است؟
جمعه 15 فروردين 1404 - 02:03:32
ایرانیان جهان - تعرفه‌های دونالد ترامپ علیه دهها کشور جهان، اولین تأثیر خود را در شرکت‌های آمریکایی نشان داد، سهام دهها شرکت سقوط کرده است. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، تعرفه‌های جدید گمرکی وضع شده توسط دونالد ترامپ، شوک آنی به بسیاری از شرکت‌های آمریکایی وابسته به زنجیره‌های تأمین جهانی وارد کرد و منجر به سقوط شدید قیمت سهام شد.
وبگاه آکسیوس در گزارشی نوشت که بزرگترین زیان‌ها متوجه بخش‌های زیر بود:
پوشاک و کالاهای مصرفی:
⦁ نایک (کاهش 13٪): 28٪ از محصولات خود را در ویتنام و 16٪ را در چین تولید می‌کرد.
⦁ گپ (کاهش 23٪)، ابرکرومبی اند فیچ (کاهش 17٪) و میسیز (کاهش 16٪) با نگرانی از افزایش 15 تا 25 درصدی قیمت پوشاک.
⦁ رالف لورن (کاهش 18٪) و Tapestry (مالک کوچ و کیت اسپید، کاهش 15٪). بخش مد لوکس نیز به شدت آسیب دید.
فناوری و الکترونیک:
⦁ اپل (کاهش 9٪ و کاهش 20٪ به طور کلی) با هشدارهای قبلی در مورد افزایش هزینه‌های تولید در چین و ویتنام.
⦁ بست بای (کاهش 15٪) به دلیل واردات 55٪ از محصولاتش از چین و وابستگی زیاد به فلزات کمیاب چینی.
مبلمان و کالاهای خانگی:
⦁ RH (Restoration Hardware) (کاهش 43٪) در یک سقوط بی‌سابقه پس از اظهارنظر نامناسب مدیرعامل در کنفرانس درآمد.
⦁ ویلیامز-سونوما (کاهش 17٪) تحت تأثیر افزایش هزینه‌های واردات از آسیا.
صنعت خودرو:
⦁ همه خودروسازان آمریکایی با بحران مواجه هستند: هیچ خودروی مدل 2025 فروخته شده در آمریکا بیش از 80٪ قطعات داخلی ندارد. پیش‌بینی می‌شود قیمت‌ها هزاران دلار افزایش یابد و شرکت‌هایی مانند فولکس‌واگن و ولوو «عوارض واردات» وضع کنند یا تولید داخلی را افزایش دهند.
آکسیوس افزود: این سقوط فاجعه‌بار دلایل متعددی داشت که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:
⦁ شدیدتر بودن تعرفه‌ها از حد انتظار: بازارها از وسعت و حجم تعرفه‌ها غافلگیر شدند.
⦁ اختلال در زنجیره‌های تأمین جهانی: اکثر شرکت‌ها جایگزین سریعی برای تولید خارج از کشورهای هدف (چین، ویتنام، مکزیک) ندارند.
⦁ خطر تورم برای مصرف‌کنندگان: افزایش هزینه‌ها، تقاضا را در اقتصادی که در حال حاضر با افزایش قیمت‌ها دست و پنجه نرم می‌کند، تهدید خواهد کرد.
پیامدهای آتی:
به نوشته آکسیوس شرایط فعلی در بازار سهام آمریکا دو پیامد مهم دارد.
⦁ تحولات ژئوپلیتیکی: شرکت‌ها ممکن است مجبور به تغییر ساختار عملیات خود به دور از چین شوند، اما این امر سال‌ها طول خواهد کشید.
⦁ خطر رکود: در صورت ادامه جنگ تجاری، آمریکا ممکن است شاهد کندی رشد و کاهش سود شرکت‌ها باشد.
طبق این گزارش، «این فقط یک اصلاح بازار نیست، بلکه یک زلزله اقتصادی است که نقشه سرمایه‌گذاری جهانی را تغییر خواهد داد و شرکت‌های کم‌انعطاف‌پذیر متحمل زیان‌های سنگینی خواهند شد. اگر جنگ تجاری گسترش یابد، اوضاع می‌تواند بدتر هم شود!».
انتهای پیام/

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1392506/صنعت-آمریکا-در-لبه-پرتگاه--آیا-رکود-در-راه-است؟
بستن   چاپ