ایرانیان جهان - درحالی که حسابهای کاربری مدعی فرود یک فروند هواپیمای نظامی آمریکایی در پایگاه بگرام افغانستان هستند، بررسی دادههای راداری این ادعا را تکذیب میکند.
به گزارش مشرق، در حالی که حسابهای کاربری مدعی شدهاند یک فروند هواپیمای C-17 نیروی هوایی آمریکا با کد تماس MOOSE59، حامل معاون سازمان سیا بوده و بهصورت مخفیانه وارد پایگاه بگرام در افغانستان شده، دادههای راداری این ادعا را تکذیب میکند.

بر اساس اطلاعات ثبتشده در سامانههای ردیابی پرواز، این هواپیما ابتدا در حوالی شهرستان «لورالایی» واقع در شمال شرق ایالت بلوچستان پاکستان رؤیت شده و بدون هیچگونه توقف، مسیر خود را به سمت شمال ادامه داده و در نهایت بر فراز تاجیکستان و در مسیر فرودگاه «کولاب» فرود آمده است.
اطلاعات پروازی منطقه نشان میدهد این پرواز که حسابهای وابسته به نهادهای امنیتی در پاکستان مدعی بودند در بگرام نشسته است، تنها از آسمان افغانستان و آن هم با خاموش کردن ترانسپاندر، عبور کرده و وارد تاجیکستان شده است.

بررسی جدید دادههای راداری این هواپیما نیز نشان میدهد هواپیمای C-17 مذکور پس از برخاستن از فرودگاهی در نزدیکی کولاب تاجیکستان، بار دیگر برای رؤیت نشدن در رادارها با خاموش کردن ترانسپاندر از حریم هوایی افغانستان عبور کرده، سپس در آسمان پاکستان ترانسپاندر را روشن کرده و در نهایت به حوالی جزیره داس در امارات رسیده است.
زمینه منطقهای و سابقه شایعه پراکنی
این شایعه در حالی مطرح شده که تنشهای میان پاکستان و طالبان در سالهای اخیر افزایش یافته است. پاکستان طالبان را متهم به حمایت از تحریک طالبان پاکستانی (TTP) میکند، گروهی که حملات متعددی علیه نیروهای پاکستانی انجام داده است. در مقابل نیز پاکستان توسط حکومت طالبان به پشتیبانی از داعش شاخه خوراسان (ISKP) متهم شده، گروهی که مسئولیت چندین حمله در افغانستان را بر عهده گرفته است.
این تنشها و فشار بر مهاجرین همچنین درگیریهای مرزی و مشکلات تجاری باعث شده که برخی حسابهای مرتبط با پاکستان بارها شایعاتی درباره فعالیتهای مشکوک در بگرام منتشر کنند.
تحویل پایگاه در تضاد با ایدئولوژی طالبان است
«ترمذی سادات» تحلیلگر افغان نیز در واکنش به شایعات درباره فرود این هواپیمای نظامی در بگرام و توافق دو طرف برای تحویل این پایگاه هوایی به آمریکا تصریح کرد که امکان تحویل هرگونه پایگاه نظامی در افغانستان به آمریکا توسط طالبان به طور قطعی منتفی است.
وی توضیح داد: از سیاستهای منطقهای طالبان روشن است که آنها به خوبی از اهمیت قدرتهای جهانی و منطقهای آگاه هستند و به همین دلیل یک استراتژی سیاسی متوازن را در پیش گرفتهاند و چنین اقدامی مغایر سیاستهای کابل است.
تحلیلگر افغان ادامه داد: تحویل پایگاه نظامی به آمریکا نه تنها با ایدئولوژی طالبان در تضاد است، بلکه با تلاشهای طولانیمدتی که آنها در طی دو دهه برای رسیدن به اهداف خود انجام دادهاند نیز مغایرت دارد.
منبع: تسنیم
http://www.ilandnews.ir/fa/News/1395824/آیا-فرود-هواپیمای-C-17-آمریکا-در-بگرام-واقعیت-داشت؟