ایرانیان جهان
موانع اقتصادی و سیاسی عامل رکود در بازار سرمایه
سه شنبه 19 فروردين 1404 - 01:09:08
ایرانیان جهان - روند نزولی شاخص‌ها
به گزارش می‌متالز، در نهایت، شاخص کل بورس تهران با کاهش حدود 27 هزار واحدی، به رقم دو میلیون و 746 هزار واحد رسید. این افت ادامه‌دار در بازار نشان‌دهنده تأثیر منفی فشار فروش و کاهش تقاضای سرمایه‌گذاران حقیقی است. به‌ ویژه در روز جاری (دوشنبه، 18 فروردین 1404)، نشانه‌هایی از تداوم روند نزولی در روز‌های اخیر مشاهده شد.
در سومین روز معاملاتی هفته، کوچک‌های بازار نیز از فشار‌های نزولی در امان نماندند و با کاهش 68 صدم درصدی به کانال 806 هزار واحد رسیدند. این کاهش در حالی صورت گرفت که روند کاهشی قیمت‌ها در بازار غالب بود و سرمایه‌گذاران از خرید بیشتر احتراز می‌کردند.
در روز جاری (دوشنبه، 18 فروردین 1404)، برخی نماد‌های معاملاتی مانند فملی، فولاد، وبملت، شپنا و شستا بیشترین تاثیر منفی را در عملکرد شاخص کل بورس تهران داشتند. از طرفی نماد‌هایی همچون وپاسار، فارس، وتجارت، سیتا و شفن بیشترین تاثیر مثبت را در عملکرد دماسنج اصلی بازار سهام اعمال کردند.
در حالی که شاخص‌ها روند منفی داشتند، ارزش معاملات خرد به‌ طور نسبی افزایش داشت و با رشد 10 درصدی به رقم 7 هزار و 189 میلیارد تومان رسید.
خروج پول حقیقی از بازار در روز دوشنبه (18 فروردین 1404) به دومین روز متوالی رسید و به رقم حدود 600 میلیارد تومان رسید. این موضوع نشان‌دهنده ادامه تمایل سرمایه‌گذاران حقیقی به فروش و کاهش ریسک‌های بازار در شرایط فعلی است.
گروه‌های بانکی، فلزات اساسی و خودرویی‌ها امروز بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند. به‌ ویژه گروه بانکی‌ها، با جذب حدود 1164 میلیارد تومان ورودی پول، عملکرد نسبتاً بهتری نسبت به سایر گروه‌ها داشتند.
بازار امروز (دوشنبه، 18 فروردین 1404) همچنان تحت فشار فروش و کاهش قیمت‌ها قرار داشت. اگرچه برخی گروه‌ها نظیر بانک‌ها و فلزات اساسی توانستند نسبتا عملکرد بهتری داشته باشند، اما روند کلی بازار همچنان نزولی باقی ماند. خروج پول حقیقی به‌ ویژه در روز‌های اخیر، نگرانی‌هایی را در خصوص آینده کوتاه‌مدت بازار ایجاد کرده است. در شرایط فعلی، سرمایه‌گذاران باید با دقت بیشتری به تحولات بازار و عوامل اقتصادی کلان توجه کنند.
صندوق‌های درآمد ثابت امروز (دوشنبه، 18 فروردین 1404) خروج پول 503 میلیارد تومانی را ثبت کردند. در حالی که صندوق‌های طلا با روندی مثبت بازگشایی شدند. به نظر می‌رسد صندوق‌های طلا به عنوان یک گزینه مطمئن سرمایه‌گذاری، به ویژه برای خانوار‌های ایرانی، در حال تبدیل شدن به یکی از دارایی‌های محبوب و قابل اعتماد هستند. معاملات صندوق‌های طلا تا ساعت 18 ادامه یافت و در نهایت حدود بیش از 1354 میلیارد تومان نقدینگی به این صندوق‌ها وارد شد.
اخبار مهم روز با تصویب هیأت وزیران و ابلاغ معاون اول رئیس‌جمهور، نرخ سوخت نیروگاه‌ها در سال 1404 با 50 درصد افزایش نسبت به سال 1403، 2700 ریال به ازای هر لیتر فرآورده نفتی یا هر مترمکعب گاز طبیعی تعیین شد. این نرخ شامل عوارض و مالیات بر ارزش افزوده نیز می‌شود.
بورس کالای ایران در تاریخ 19 اسفندماه 1403 در اطلاعیه‌ای خطاب به فعالان بازار‌های مالی اعلام کرد: از امروز، دوشنبه 18 فروردین 1404، ساعت معاملاتی در بازار‌های مشتقه و مالی این بورس بیشتر میشه. در این میان افزایش 3 ساعته معاملات صندوق‌های طلا بسیار حائز اهمیت بود که محقق شد و به این ترتیب از امروز، ساعت معاملات صندوق‌های طلا از 11:30 تا 18 اعلام شد.
اما طبق مصوبه امروز (دوشنبه، 18 فروردین 1404) سازمان بورس، فراصندوق‌ها ملزم به رعایت وزن حداکثری 40% برای هر کدام از انواع صندوق‌ها در پورتفوی هستند. بدین صورت که وزن هر کدام از صندوق‌های ثابت، املاک و مستغلات، کالایی و اهرمی از این پس می‌تواند نهایتا 40% باشد و صندوق‌های صنم و تمشک ملزم به اصلاح ترکیب دارایی هستند.
آمادگی بورس انرژی برای راه‌اندازی بازار آب مدیرعامل بورس انرژی از آمادگی این بورس برای راه‌اندازی بازار آب خبر داد و اعلام کرد که زیرساخت‌های لازم برای این منظور آماده شده است.
«علی نقوی» در این خصوص اظهار داشت: طبق قانون برنامه هفتم توسعه، باید بازار مبادله آب‌های نامتعارف تشکیل شود که آیین‌نامه آن در دولت بررسی و تصویب شده است.
وی افزود که پس از ابلاغ رسمی این آیین‌نامه، بازار آب در بورس انرژی راه‌اندازی خواهد شد. این اقدام به منظور بهبود مدیریت منابع آب و ایجاد بستر قانونی برای مبادلات آب‌های نامتعارف صورت می‌گیرد.
کارشناسان معتقدند مشکلاتی نظیر افزایش نرخ بهره بانکی، نوسانات قیمت دلار و عدم هماهنگی بین دولت و مجلس باعث شده‌اند که سرمایه‌گذاران تمایلی به ورود به بازار نداشته باشند.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1396554/موانع-اقتصادی-و-سیاسی-عامل-رکود-در-بازار-سرمایه
بستن   چاپ