ایرانیان جهان
سند/ بازدید خبرنگاران خارجی از محل اصابت موشک به نیروگاه اتمی بوشهر
چهارشنبه 20 فروردين 1404 - 03:02:03
ایرانیان جهان - گروه ساجد دفاع‌پرس: جمهوری اسلامی ایران امروز با تکیه بر دانش جوانان این مرز و بوم و به برکت خون پاک دانشمندان شهید، در زمینه فناوری هسته‌ای به پیشرفت‌های قابل توجهی دست یافته است؛ به‌طوری که دشمنان از این موضوع احساس خطر کرده و سال‌هاست سعی می‌کنند با انواع و اقسام فشارها، جمهوری اسلامی ایران را از پیشرفت در این زمینه باز دارند؛ این درحالی است که اگر دشمنان در این سال‌ها کوچک‌ترین ضعف و سستی را نیروهای مسلح کشورمان احساس ضعف می‌کردند، در اقدام نظامی علیه تأسیسات هسته‌ای ما ذره‌ای تردید نکرده و هیچ‌گاه پای میز مذاکره نمی‌آمدند؛ چراکه نمونه این موضوع را در دوران دفاع مقدس، زمانی که کشورهای غربی با حمایت تسلیحاتی از صدام، ما را در عرصه یک جنگ نامتقارن قرار داده بودند، شاهد بودیم؛ اگرچه مقاومت جانانه ملت ایران در این هشت سال موجب شد تا خداوند متعال سرانجام این جنگ نامتقارن را به‌نغع ما رقم بزند.
در این راستا، جنگنده‌های ارتش بعثی عراق ساعت 18 روز دوشنبه 13 اسفند سال 1363، از فاصله 45 کیلومتری نیروگاه اتمی بوشهر را توسط موشک‌های «اگزوسه»، که فرانسه آن را در اختیار صدام قرار داده بود، هدف قرار دادند که در نتیجه انفجار آن، به قسمتی از دیوار بتونی نیروگاه آسیب وارد آمد؛ لذا برای افشای این جنایت صدام که با حمایت کشورهای غربی مدعی حقوق‌بشر و البته برخلاف قطعنامه 407 آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ماده 56 پروتکل 1970 ژنو صورت گرفت، جمعی از خبرنگاران رسانه‌های بین‌المللی، از محل اصابت موشک فرانسوی به نیروگاه اتمی بوشهر بازدید کردند.
روزنامه جمهوری اسلامی 16 اسفند سال 1363 خبر بازدید خبرنگاران خارجی از نیروگاه اتمی بوشهر را چنین شرح داده است:
«به‌دنبال جنایت اخیر رژیم عراق در حمله به نیروگاه اتمی بوشهر، پیش‌ازظهر دیروز گروهی از خبرنگاران شبکه‌های رادیو تلویزیونی، مطبوعات و خبرگزاری‌های خارجی در بوشهر، از محل اصابت موشک اگزوسه بازدید به عمل آوردند.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز بوشهر، در این بازدید که حدود 2 ساعت به‌طول انجامید، 23 نفر از خبرنگاران، فیلمبرداران خبرگزاری‌های رویترز، ژاپن، یوگسلاوی، شین‌هوا چین، کانادا، اسپانیا و شبکه‌های تلویزیونی ان‌بی‌سی آمریکا، کانال دو فرانسه، ال، اچ، ک یو پی ای تی وی و روزنامه سانکای ژاپن، از نزدیک از قسمت‌هایی که مورد حمله موشکی هواپیما‌های عراقی قرار گرفته، دیدن نموده و به‌دقت خبر، فیلم و عکس تهیه کردند.
هواپیما‌های رژیم بعثی ساعت 18 روز دوشنبه 13 اسفندماه جاری، از فاصله 45 کیلومتری نیروگاه اتمی بوشهر را که در کنار سواحل خلیج فارس قرار دارد، با پرتاب با موشک هدف قرار داده که در نتیجه انفجار آن به قسمتی از دیوار بتونی نیروگاه آسیب وارد آمد؛ اما این حمله ددمنشانه هیچ‌گونه تلفات جانی نداشت. بر اساس همین گزارش، رژیم درمانده عراق که همواره در طول جنگ تحمیلی تعهدات و موافقنامه‌های جهانی را آشکارا زیر پا گذاشته، در 24 بهمن ماه گذشته نیز بر خلاف مقررات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و پروتکل 1970 ژنو که حمله به نیروگاه‌های اتمی را صریحاً ممنوع کرده‌اند، نیروگاه هسته‌ای بوشهر را هدف موشک‌های اگزوسه فرانسوی قرار داده بود که در جریان آن، علاوه بر زیان‌های مالی، یک سرباز ایرانی به نام «همت محمدزاده» شهید و چند تن دیگر مجروح شدند.
در حاشیه این بازدید، خبرنگار خبرگزاری السای ایتالیا در گفت‌وگویی با خبرنگار واحد مرکزی خبر بوشهر، در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه رژیم عراق از سلاح‌های خود به منظور تخریب نیروگاه اتمی بوشهر بهره جسته است، فروش سلاح از جانب فرانسه به دولت عراق را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ گفت: ما پیش از این هم از مساجد، منازل و اماکن عمومی شهر‌های مرزی ایران که بر اثر حمله عراق ویران شده، بازدید داشتیم و این حمله عراق نیز دور از ذهن نیست و اما دولت فرانسه نیز مانند برخی از دول سودجوی دیگر، بدون در نظر گرفتن عواقب امر، همچنان به ارائه سلاح‌های پیشرفته به عراق ادامه می‌دهد. 
بر اساس این گزارش، در جریان این بازدید، جمعی از کارگران نیروگاه اتمی بوشهر با دادن شعار «مرگ بر آمریکا»، «مرگ بر فرانسه»، «مرگ بر شوروی» و «مرگ بر صدام» انزجار خویش را از استکبار جهانی و ایادی آن را ابراز داشتند. لازم به یادآوری است که این حملات در حالی صورت می‌گیرد که مورد تعرض مسلحانه قرار دادن نیروگاه‌های اتمی، بر خلاف مقررات آژانش بین‌المللی انرژی اتمی و مخالف صریح قطعنامه 407 این آژانس می‌باشد. 
در بند اول قطعنامه مذکور آمده است کلیه تهاجمات مسلحانه علیه تاسیسات هسته‌ای که برای مقاصد صلح‌جویانه به‌کار می‌روند، باید صریحاً و سریعاً ممنوع گردد.
از طرف دیگر حمله به نیروگاه‌های هسته‌ای نقض آشکار ماده 56 پروتکل 1970 ژنو نیز به‌شمار می‌رود».

ایرانیان جهان


http://www.ilandnews.ir/fa/News/1398114/سند--بازدید-خبرنگاران-خارجی-از-محل-اصابت-موشک-به-نیروگاه-اتمی-بوشهر
بستن   چاپ