ایرانیان جهان
«مرز ماهیرود»؛ از جاده ابریشم تا کانون تجارت ایران و افغانستان
شنبه 23 فروردين 1404 - 10:29:02
ایرانیان جهان - خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: استان خراسان جنوبی با 331 متر مرز مشترک با افغانستان، بیشترین مرز مشترک ایران با افغانستان را به عنوان یکی از امن ترین استان‌های کشور دارد که در سال‌های اخیر مرز ماهیرود در شهرستان سربیشه فعال‌ترین و سومین مرز مشترک ایران با افغانستان بوده است.
مرز ماهیرود در گذشته در مسیر جاده ابریشم قرار داشته و از رونق خوبی برخوردار بوده‌است.
ساختمان قدیمی و متروکه گمرک درح با قدمت نزدیک به یک قرن، در درح و در نزدیکی ماهیرود واقع است که متعلق به دوره قاجار است. این مرز در خردادماه 1386، به‌عنوان مرز رسمی شناخته شد و سایت موقت پایانه مرزی میل 78 با حضور استاندار وقت خراسان جنوبی و هیئت اعزامی افغانستان افتتاح شد.
نام این پایانهٔ مرزی که در ابتدا میل 78 بود، در سال 1389 به پایانهٔ مرزی ماهیرود تغییر نام پیدا کرد.
همچنین در 10 خرداد 1395 سایت دائم پایانه مرزی ماهیرود در زمینی به مساحت ده هکتار با حضور رئیس سازمان راهداری، استاندار خراسان جنوبی و والی ولایت فراه افتتاح شد.
سید محمد رضا هاشمی استاندار خراسان جنوبی بارها بر تقویت روابط تجاری بین ایران و افغانستان به ویژه استان فراه تاکید کرده و در این راستا قرار است 19 تا 22 خرداد ماه سال جاری نمایشگاه توانمندی‌ها و سرمایه گذاری‌های مشترک ایران و افغانستان در خراسان جنوبی برگزار شود.
همچنین با هدف تحکیم روابط تجاری خراسان جنوبی با افغانستان سید محمد رضا هاشمی در سفری دو روزه به افغانستان با مقام‌های این کشور دیدار و در آنها یک بار دیگر بر اهمیت گسترش روابط تجاری بین خراسان جنوبی و افغانستان تاکید کرد.
در گفت‌وگو با یکی از کارشناسان اقتصادی خراسان جنوبی، اهمیت سفر استاندار به افغانستان و تأثیر آن بر گسترش روابط تجاری بین خراسان جنوبی و افغانستان به ویژه استان فراه را مورد بررسی قرار داده‌ایم.
فرصت استراتژیک
مهدیه ضیائیان در مطلع سخنانش به این موضوع اشاره کرد که سفر استاندار به افغانستان و برگزاری نمایشگاه توانمندی‌ها در خراسان جنوبی، فرصتی استراتژیک برای افزایش همکاری‌های تجاری و سرمایه‌گذاری با افغانستان، به‌ویژه استان فراه به‌عنوان یک همسایه نزدیک، فراهم می‌آورد و این رویدادها می‌توانند منجر به رشد آگاهی‌های تجاری و شناسایی نیازهای بازارهای محلی شوند.
به گفته وی این سفرها می‌تواند به تبادل تجربیات و فناوری‌ها میان دو کشور منجر شود و با توجه به ظرفیت‌های بالای خراسان جنوبی در کشاورزی، صنایع دستی و گردشگری، ترویج این حوزه‌ها در افغانستان می‌تواند فرصت‌های جدید تجاری را ایجاد کند.
ایجاد شبکه‌های تجاری
وی در ادامه خاطر نشان کرد: برگزاری نمایشگاه‌ها هم فرصتی مناسب برای ایجاد شبکه‌های تجاری میان بازرگانان و کارآفرینان دو کشور است و این شبکه‌ها می‌توانند به تسهیل مذاکرات و قراردادهای مشارکتی کمک کنند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه خراسان رضوی در تلاش است تا به‌عنوان محور اصلی همکاری‌های تجاری با افغانستان عمل کند، ضروری است که مسئولان خراسان جنوبی برنامه‌های عملیاتی و استراتژی‌های خاصی را برای جلوگیری از انحصار در این زمینه ایجاد کنند و این امر شامل تقویت زیرساخت‌های حمل و نقل، بهبود قوانین تجاری و استفاده از فرصت‌های مشترک است.
کد خبر 6431772

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1401793/«مرز-ماهیرود»؛-از-جاده-ابریشم-تا-کانون-تجارت-ایران-و-افغانستان
بستن   چاپ