ایرانیان جهان
واکنش عراق و ترکیه به نتیجه مذاکره ایران و آمریکا
دوشنبه 25 فروردين 1404 - 00:08:00
ایرانیان جهان - به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا، پنجمین نشست بلندپایه سازوکارهای امنیتی عراق و ترکیه روز یکشنبه در آنتالیا برگزار شد.
از طرف عراق، معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه، وزیر دفاع، مشاور امنیت ملی، رئیس سازمان الحشد الشعبی، وزیر داخله اقلیم کردستان و رئیس سازمان اطلاعات ملی و از طرف ترکیه، وزیر امور خارجه، وزیر دفاع، رئیس سازمان اطلاعات ملی و معاون وزیر کشور حضور داشتند.
2 طرف بر اهمیت حفظ وحدت سیاسی و احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت سرزمینی یکدیگر تاکید کردند.
عراق و ترکیه بار دیگر خواست مشترک خود برای تقویت روابط دوجانبه در چارچوبی نهادی و پایدار از طریق تبادل دیدارهای رسمی را اعلام کردند.
در این نشست بر اهمیت تحقق فراخوان «عبدالله اوجالان»، برای انحلال پ. ک. ک و خلع سلاح آن تاکید شد. در همین زمینه، 2 طرف مجدداً بر تمایل مشترک خود برای حفظ هماهنگی و همکاری نزدیک موجود در مقابله با این تهدید مشترک تاکید کردند.
هیات‌های عراق و ترکیه با توجه به نیاز فوری به یافتن راه‌حلی برای اردوگاه الهول، اردوگاه روج و سایر اردوگاه‌ها در سوریه، درباره ضرورت تشکیل کمیته‌ای مشترک برای رسیدگی به این مسأله بحث و تبادل نظر کردند.
طرفین نگرانی عمیق خود را نسبت به نقض‌های فاحش حقوق بشر که توسط رژیم صهیونیستی علیه ساکنان نوار غزه، لبنان و همچنین خاک سوریه انجام می‌شود، ابراز کردند.
عراق و ترکیه از نتایج مثبت نشست اخیر میان هیئت‌های ایرانی و امریکایی که در 12 آوریل 2025 در مسقط برگزار شد، استقبال و تاکید کردند که تداوم این گفت‌وگوها راه را برای یافتن راه‌حل مسالمت‌آمیز برای این مناقشه هموار خواهد کرد.
315 315
کد خبر 2049351

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1404721/واکنش-عراق-و-ترکیه-به-نتیجه-مذاکره-ایران-و-آمریکا
بستن   چاپ