ایرانیان جهان
جنگ رسانه‌ای ترامپ وارد فاز جدیدی شد
چهارشنبه 27 فروردين 1404 - 09:47:13
ایرانیان جهان - خبرنگاران آسوشیتدپرس علی‌رغم حکم دادگاه، از حضور در نشست خبری دونالد ترامپ با رئیس‌جمهور السالوادور محروم شدند؛ اقدامی که دادگاه فدرال واشنگتن دی‌سی آن را ناقض متمم اول قانون اساسی آمریکا خوانده است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده است که خبرنگار و عکاس این رسانه روز دوشنبه از حضور در کنفرانس خبری رئیس‌جمهور آمریکا، با نایب بوکله، رئیس‌جمهور السالوادور، در دفتر بیضی‌شکل کاخ سفید منع شدند؛ این در حالی است که حکم دادگاه پیش‌تر اجازه بازگشت آن‌ها به نشست‌های مطبوعاتی را صادر کرده بود.
ترامپ در ماه فوریه خبرنگاران آسوشیتدپرس را از اغلب رویدادهای ریاست‌جمهوری کنار گذاشت. این اقدام پس از آن صورت گرفت که این خبرگزاری از به‌کاربردن نام «خلیج آمریکا» برای خلیج مکزیک خودداری کرد. ترامپ در ماه ژانویه به طور رسمی نام این خلیج را تغییر داده بود.
آسوشیتدپرس همان زمان اعلام کرد که «به‌عنوان یک خبرگزاری جهانی که اطلاعات را در سطح بین‌المللی منتشر می‌کند، وظیفه داریم نام‌های جغرافیایی را طوری به کار ببریم که برای همه مخاطبان قابل‌شناسایی و آشنا باشد».
پس از آن، این خبرگزاری شکایتی را تنظیم کرد و استدلال نمود که اقدام کاخ سفید نوعی انتقام‌جویی بابت امتناع آنان از پذیرش نام جدید خلیج مکزیک است. این خبرگزاری افزود که ترامپ در تلاش است تا این رسانه را وادار به بیان عباراتی کند که خلاف متمم اول قانون اساسی آمریکاست. متمم اول قانون اساسی این کشور، از آزادی بیان و مطبوعات حمایت می‌کند.
هفته گذشته، دادگاه فدرال واشنگتن دی‌سی حکم داد که این ممنوعیت ناقض متمم اول قانون اساسی آمریکاست. قاضی ترور ن. مک‌فادن در حکم خود نوشت: بر اساس متمم اول، اگر دولت درهای خود را به روی برخی خبرنگاران باز کند—چه به دفتر بیضی‌شکل، چه اتاق شرقی یا هر مکان دیگری—نمی‌تواند آن درها را به دلیل دیدگاه خبرنگاران، به روی دیگران ببندد؛ کاخ سفید در حال حاضر به این حکم اعتراض کرده است.
با وجود این حکم، طبق گزارش آسوشیتدپرس، خبرنگاران این خبرگزاری همچنان از دسترسی به دفتر بیضی و هواپیمای ریاست‌جمهوری ایرفورس‌وان محروم هستند و تنها «به طور پراکنده» اجازه حضور در مکان‌هایی مانند نشست‌های خبری دبیر مطبوعاتی کاخ سفید، کرولاین لیویت، را دارند.
کاخ سفید پیش‌تر عنوان کرده بود بر تصمیم خود برای «پاسخگو نگه‌داشتن» رسانه‌ها «بابت دروغ‌هایشان» ایستاده است و دولت ترامپ را «شفاف‌ترین دولت در تاریخ» دانست و عنوان کرد که «سطح بی‌سابقه‌ای از دسترسی» را برای رسانه‌ها فراهم خواهد کرد.
ترامپ در طول دوران ریاست‌جمهوری‌اش همواره به رسانه‌هایی که آن‌ها را «رسانه‌های دروغ‌گو» می‌نامد، حمله کرده و آن‌ها را به انتشار «اخبار جعلی» درباره خود و دولتش متهم کرده است. ماه گذشته نیز لیویت، یکی از خبرنگاران آسوشیتدپرس را به‌خاطر طرح پرسشی درباره سیاست تعرفه‌ای ترامپ به «بی‌احترامی» متهم کرد.
این تنها درگیری دولت ترامپ با رسانه‌ها نیست. چندی پیش تولسی گابارد، مدیر اطلاعات ملی آمریکا، شبکه خبری سی‌ان‌ان را به انتشار «تهدیدی غیرمستقیم» علیه دولت متهم کرد—به دلیل انتشار گزارشی که در آن به‌احتمال اقدامات تلافی‌جویانه از سوی مأموران اخراج‌شده سازمان سیا اشاره شده بود.
در آن زمان و در ادامه برنامه‌های گسترده ترامپ برای اصلاح و کوچک‌سازی دولت فدرال، آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) به برخی نیروهای خود پیشنهاد بازخرید داده بوده. سی‌ان‌ان در گزارشی که به نقل از منابع ناشناس تهیه شده بود، مدعی شد شماری از مأموران ارشد سیا به‌صورت محرمانه درباره پیامدهای این اخراج‌ها گفت‌وگو کرده‌اند و هشدار داده‌اند که نارضایتی ایجادشده می‌تواند برخی از آن‌ها را به افشای اطلاعات نزد سرویس‌های جاسوسی خارجی سوق دهد.
گابارد در مصاحبه با فاکس‌نیوز گفت: جالب است که بعضی‌ها فکر می‌کنند چنین تاکتیکی می‌تواند راهی برای حفظ موقعیتشان باشد.
او در ادامه افزود: آن‌ها از بازوی تبلیغاتی‌شان، یعنی سی‌ان‌ان که بارها در این مسیر از آن بهره برده‌اند، استفاده کرده‌اند و حالا با این گزارش، عملاً خود را افشا کرده و تهدیدی ضمنی را علیه دولت مطرح کرده‌اند.
در بحبوحه این درگیری‌ها، کاخ سفید اعلام کرد که ازاین‌پس، خود مستقیماً تصمیم خواهد گرفت کدام خبرنگاران و رسانه‌ها اجازه حضور در برنامه‌های خبری ریاست‌جمهوری را خواهند داشت؛ اقدامی که عملاً اختیارات
انجمن خبرنگاران کاخ سفید (WHCA) را زیر پا می‌گذارد — نهادی که تا پیش‌ازاین مسئول گزینش خبرنگاران حاضر در این جلسات بود.
دولت ترامپ مدعی است با در دست‌گرفتن این فرآیند، فرصت حضور را برای طیف وسیع‌تری از رسانه‌ها، از جمله سرویس‌های پخش آنلاین، فراهم می‌کند؛ رسانه‌هایی که به گفته کاخ سفید پیش‌تر توسط ساختارهای سنتی نادیده گرفته می‌شدند—اما در عمل این تغییرات به نفع رسانه‌های طرف‌دار ترامپ بوده که به‌جای پوشش حرفه‌ای، برای او «هورا» کشیده‌اند.
اما این تغییر یک‌باره، نگرانی‌هایی را درباره استقلال رسانه‌ها برانگیخته است. یوجین دانیلز، رئیس انجمن خبرنگاران کاخ سفید، با ابراز شگفتی از این تصمیم گفت: دولت بدون هیچ‌گونه اطلاع قبلی، به‌صورت یک‌جانبه این اختیار را از ما گرفت؛ تصمیمی که استقلال رسانه‌ها و مفهوم مطبوعات آزاد در ایالات متحده را به چالش می‌کشد.
بر اساس گزارش‌ها، کاخ سفید همچنین قصد دارد مسئولیت تعیین جایگاه نشستن خبرنگاران را نیز از انجمن بگیرد.
در واکنش به این اقدام، انجمن خبرنگاران کاخ سفید اخیراً در یادداشتی که برای صدها عضو خود ارسال کرده، دولت ترامپ را متهم نموده که قصد دارد «به خبرنگاران به‌خاطر پوشش خبری‌ای که با آن مخالف است، فشار وارد کند».
این نهاد تأکید کرده که کاخ سفید باید از «تلاش اشتباه» خود برای کنترل چیدمان صندلی‌های سالن کنفرانس‌های مطبوعاتی دست بردارد.
در دولت‌های جمهوری‌خواه و دموکرات، خبرنگاران بزرگ‌ترین شبکه‌های تلویزیونی، خبرگزاری‌ها، روزنامه‌ها و شبکه‌های رادیویی در ردیف‌های جلو نشسته‌اند. صندلی‌های سالن کنفرانس توسط انجمن و پس از بررسی اینکه کدام رسانه‌ها بیشترین منابع را به پوشش کاخ سفید اختصاص داده‌اند و بیشترین مخاطب را دارند، اختصاص می‌یابد.
اما گزارش‌ها حاکی از این است که دستیاران ترامپ، و حتی شماری از هم‌حزبی‌های رئیس‌جمهور، از او خواسته‌اند سیستم فعلی را منحل کند. لیویت و همکارانش می‌توانند ردیف‌های جلوی سالن کنفرانس را با «چاپلوسان» پُر کنند و یا خبرنگارانی که سوالات چالشی طرح می‌کنند را به ردیف‌های عقب هدایت کنند.
دنیلز در یادداشت خود که برای اعضا ارسال کرده، اشاره نموده که این انجمن ده‌ها عضو دیجیتال‌محور دارد که برخی از آن‌ها در سالن کنفرانس صندلی دارند، از جمله رسانه‌های محافظه‌کاری مانند دیلی کالر و نیوزمکس—مسئله‌ای که ادعای دولت ترامپ در خصوص فضادهی به رسانه‌های کوچک‌تر را رد می‌کند.
وی نوشت: برای اینکه مردم اطلاعات لازم را برای درک و تصمیم‌گیری درباره رئیس‌جمهور آمریکا به دست آورند، به خبرهایی نیاز دارند که توسط خبرنگاران باتجربه و حرفه‌ای تولید شود؛ کسانی که پرسش‌های دشوار مطرح کنند و پوشش خبری منصفانه ارائه دهند.
دنیلز در پایان اشاره کرد که اگر هدف کاخ سفید دریافت پوشش مطلوب از طریق طرح سوالات آسان از سوی ژورنالیست‌ها باشد، آنگاه هیچ‌کس جز مردم آمریکا بازنده این موضوع نخواهند بود.
کد خبر 858053

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1408343/جنگ-رسانه‌ای-ترامپ-وارد-فاز-جدیدی-شد
بستن   چاپ