ایرانیان جهان
نتیجه شبیه‌سازی جنگ بین ایران و آمریکا؛ برنده کیست؟ | روایت سرهنگ ویلکرسون
چهارشنبه 27 فروردين 1404 - 11:35:02
ایرانیان جهان - به گزارش همشهری‌آنلاین، این رسانه در ادامه می‌نویسد: ویلکرسون همچون بسیاری از هم‌قطاران نظامی پیشین خود مطمئن است که اگر جنگی علیه ایران دربگیرد، برنده آن ایران خواهد بود. اما این پیروزی نه از طریق ساخت بمب اتم یا سایر ابزارهایی که می‌توانند منطقه و اطرافش را نابود کنند، بلکه با روش‌های متعارف و نامتقارن برای خنثی‌سازی برتری نظامی آمریکا حاصل خواهد شد.
ویلکرسون می‌گوید: «من اخیراً با فردی ملاقات کردم که سال‌ها پیش شبیه‌سازی جنگ بین ایران و آمریکا را انجام داده بود. او هنوز هم معتقد است که همان نتیجه‌گیری همچنان معتبر است؛ ایران در یک جنگ متعارف با آمریکا پیروز خواهد شد.»
تجربه گسترده ایران در جنگیدن، بی‌آنکه هرگز جنگی را آغاز کرده باشد به دهه 1980 بازمی‌گردد، زمانی که هشت سال تهاجم عراق را دفع کرد. صدام که از حمایت آمریکا برخوردار بود، از سلاح‌های شیمیایی استفاده کرد اما نتوانست حتی یک وجب از خاک ایران را تصرف کند.
نویسنده این مطلب در ادامه ادعا می‌کند که ترامپ می‌گوید اگر ایران نه‌تنها از سلاح هسته‌ای بلکه از تمام موشک‌هایش دست نکشد، کشور را به شکلی بی‌سابقه بمباران خواهد کرد. ایران می‌گوید چنین تهدیدی بی‌اثر است، اما دیپلماسی منطقی می‌تواند راهگشا باشد.
دور نخست گفت‌وگوهای غیرمستقیم میان ایران و آمریکا روز شنبه در عمان با بیانیه‌های مثبت به پایان رسید و پس از روزهای پرتنش، اکنون نوعی آرامش دیده می‌شود که نشان می‌دهد شاید جنگ از گزینه‌های ترامپ کنار رفته باشد؛ که به‌نوبه خود یعنی بنیامین نتانیاهو ممکن است در برابر موج فزاینده اعتراضات داخلی در اسرائیل تنها بماند.
ویلکرسون اعتقاد به پیروزی ایران در جنگ احتمالی با آمریکا را بدون اشاره‌های معمول به ویتنام و افغانستان، جایی که ارتش آمریکا شکست‌های تحقیرآمیزی خورد، بیان کرد. ویلکرسون درباره نتایج شبیه‌سازی‌های نظامی آمریکا صحبت می‌کرد، به‌ویژه تمرین جنگی معروف به «چالش هزاره 2002». نتیجه شبیه‌سازی کامپیوتری MC02 آسیب‌پذیری‌های مهمی را در استراتژی نظامی آمریکا آشکار کرد و بر کارایی تاکتیک‌های نامتقارن تأکید گذاشت.
اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم، یکی از بزرگ‌ترین و کمتر شناخته‌شده‌ترین اقدامات در راه صلح جهانی از سوی جمهوری اسلامی ایران بوده است. ایران توان ساخت بمب اتم را دارد، اما رهبر آن با یک فتوای دینی اعلام کردند که ساخت، نگهداری و استفاده از سلاح هسته‌ای ممنوع است.
ستون فقرات اخلاقی ایران، و به‌ویژه رهبران عالی آن، شایسته‌ تحسین است. فتوای آیت‌الله خامنه‌ای در سال 2003 علیه تولید سلاح کشتار جمعی، نقشی بی‌صدا اما حیاتی در حفاظت از جهان در برابر فاجعه‌ای عظیم ایفا کرده است.
کد خبر 938102 منبع: ایرنا برچسب‌ها ایران و آمریکا خبر ویژه پاکستان

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1408546/نتیجه-شبیه‌سازی-جنگ-بین-ایران-و-آمریکا؛-برنده-کیست؟-|-روایت-سرهنگ-ویلکرسون
بستن   چاپ