ایرانیان جهان - به گزارش اکوایران، سید محسن دهنوی، سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: امروز بررسی لوایح پیوستن به CFT و پالرمو به ریاست رئیس مجمع و با حضور سران قوا در مجمع تشخیص مصلحت نظام آغاز شد.
او اضافه کرد: در ابتدا گزارش کمیسیون مشترک مجمع ارائه شد و در ادامه دولت و مجلس و همچنین اعضای مجمع نظرات خود را بیان کردند.
دهنوی افزود: ادامه بررسی این دو لایحه به جلسه بعدی مجمع موکول شد.

ارسال لوایح پالرمو و CFT مشروط به تضمین منافع اقتصادی مردم است مالک شریعتی، نماینده مردم و عضو کمیسیون انرژی مجلس، در جلسه علنی امروز با اشاره به لوایح پالرمو و CFT، اظهار داشت: مراحل قانونی مربوط به این دو لایحه پیشتر در مجلس طی شده، به مجمع تشخیص مصلحت ارجاع شده و دولت نیز آنها را امضا کرده است.
با این حال، در مرحله تقدیم اسناد، لازم است شرایطی مشخص شود تا بتوانیم منافع اقتصادی ملموسی برای مردم تضمین کنیم.
او تأکید کرد: پیوستن به این معاهدات نباید صرفاً به سود طرف مقابل تمام شود، در حالی که برای ما هیچ نتیجه اقتصادی در بر نداشته باشد. وقتی رئیسجمهور آمریکا از همان ابتدای ورود به کاخ سفید، با صدور یک فرمان اجرایی، بهصراحت اعلام میکند که باید از ظرفیتهای FATF علیه اقتصاد ایران بهره گرفته شود، روشن است که حتی در صورت پیوستن ما، خروج از لیست سیاه FATF تضمین نخواهد شد.
شریعتی ادامه داد: من این نکات را برای ثبت در تاریخ بیان میکنم، چراکه به نظر میرسد برخی تصمیم خود را گرفتهاند. با این وجود، از اعضای محترم مجمع تشخیص تقاضا دارم که دو شرط مهم را مدنظر قرار دهند؛ نخست اینکه هیچ اقدامی برای ارسال اسناد این دو لایحه صورت نگیرد مگر با تضمین خروج ایران از لیست سیاه FATF؛ و دوم اینکه تحریمهای ناعادلانه علیه منافع اقتصادی کشور، بهویژه تحریمهای تعریفشده در قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» شامل تحریمهای هستهای، دارویی، حقوق بشری و... بهطور کامل لغو شود.
خبر مرتبط

درخواست 150 نماینده درباره تعویق تعیین تکلیف پالرمو و CFT در همین راستا 150 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ارسال نامهای به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، نسبت به پیامدهای احتمالی تصویب این لوایح هشدار داده و تأکید کردند که تا زمان رفع کامل تهدید فعالسازی مکانیسم ماشه، الحاق ایران به این کنوانسیونها را به صلاح نمیدانند.
به گزارش تسنیم، این نامه خطاب به آیتالله آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تنظیم شده و به امضای 150 نماینده مجلس رسیده است. نمایندگان در این نامه، با اشاره به تجربههای پیشین و شرایط سیاسی و اقتصادی کنونی، تصریح کردهاند که الحاق ایران به این لوایح، در شرایط فعلی، میتواند زمینهساز آسیب به منافع ملی کشور باشد.
خبر مرتبط

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1409739/پالرمو-و-CFT-بازهم-در-انتظار؛-نتیجهگیری-به-نشست-بعدی-مجمع-موکول-شد