ایرانیان جهان
کندی صادرات در مرز مهران به دلیل افزایش تعرفه ها توسط عراق
شنبه 30 فروردين 1404 - 10:04:41
ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار مهر، فرماندار مهران روز گذشته از اعمال تعرفه جدید توسط جهاد کشاورزی استان در مرز مهران خبر داد و گفت این افزایش باعث کندی روند صادرات در این مرز شده است.
علی عباس شفیعی از مسئولان جهاد کشاورزی خواست هرچه سریع‌تر نسبت به کاهش تعرفه اضافی و بازگشت این تعرفه به قیمت قبلی اقدام کنند.
سهراب کمری مدیر کل گمرکات استان ایلام نیز گفت: صادرات در سال 403 نسبت به سال 402 از نظر وزنی و ریالی کاهش پیدا کرده و بخش عمده دلایل آن مربوط به تعرفه‌هایی است که کشور عراق اعمال می‌کند.
افزایش از جانب کشور عراق بوده است
استاندار ایلام نیز روز گذشته در برنامه زنده تلویزیونی اظهار کرد: در بحث تعرفه‌ها توسط سفارت پیگیر هستیم و افزایش از جانب کشور عراق بوده و مهران در تجارت و زوار اولویت اصلی کشور است.
احمدی کرمی اضافه کرد: وزارت خارجه باید ورود کند تا با کاه ش تعرفه‌ها مراودات تجاری تسهیل شود.
افزایش تعرفه کامیون‌های حامل کالای کشاورزی قانونی است
مشاور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام نیز در خصوص افزایش تعرفه کامیون‌های حامل کالای کشاورزی و قانونی بودن آن از مرز مهران توضیح داد.
امید شفیعی در این خصوص اظهار کرد: افزایش تعرفه سال گذشته از 50 هزار تومان به 100 هزار تومان به ازای هر کامیون 25 تنی توسط کلینیک‌ها به‌هیچ وجه خودسرانه نبوده و با هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی استان و بر اساس تعرفه ابلاغ شده توسط وزیر جهاد کشاورزی در شهریور 1403 و به میزان حدود یک چهارم تعرفه قانونی یعنی 100 هزار تومان به ازای هر کامیون صورت گرفته است.
به گفته‌ی وی بر اساس اصل 44 قانون اساسی، مسئولیت تصدی‌گری برخی فعالیت‌ها به بخش خصوصی واگذار شده است و این اقدام به منظور افزایش بهره‌وری در حوزه کشاورزی صورت می‌گیرد.
شفیعی خاطرنشان کرد: در استان ایلام به دلیل کمبود آزمایشگاه‌های مجهز و نیروی متخصص در مرز مهران، امکان انجام نمونه‌برداری و تشخیص توسط بخش دولتی فراهم نیست و از این رو، مسئولیت این عملیات به کلینیک‌های خصوصی محول شده است.
وی اضافه کرد: تعرفه خدمات این کلینیک‌ها به صورت سالانه توسط وزیر جهاد کشاورزی اعلام می‌شود و آخرین دفترچه تعرفه در شهریور 1403 ابلاغ شده و تمامی اسناد مربوطه موجود است. با واگذاری قسمتی از وظایف قرنطینه‌ای به بخش خصوصی، علاوه بر کاهش هزینه‌های دولت، به بهینه‌سازی فرآیندها و چابک‌سازی بخش دولتی کمک می‌شود.
شفیعی گفت: در دیگر مراکز صادراتی نظیر اندیمشک و دزفول، تعرفه قانونی توسط کلینیک‌های خصوصی از صادرکنندگان دریافت می‌شود و این گام‌ها در راستای ساماندهی و بهبود فرآیندهای کشاورزی و صادرات کالای کشاورزی است.
شایان ذکر است در سایر مرزهای کشور مانند خسروی و قصرشیرین، تعرفه‌ی معادل تعرفه قانونی یعنی حدود 400 هزار تومان به ازای هر کامیون از صادرکنندگان اخذ می‌شود. در مرز شلمچه و چذابه با توجه به عدم فعالیت کلینیک‌های خصوصی، تمامی عملیات نمونه‌برداری و تشخیص آلودگی توسط بخش دولتی انجام می‌گیرد و از این رو، هزینه‌ای در این دو مرز دریافت نمی‌شود.
کد خبر 6439486

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1412382/کندی-صادرات-در-مرز-مهران-به-دلیل-افزایش-تعرفه-ها-توسط-عراق
بستن   چاپ