ایرانیان جهان
عقب نشینی نیروهای آمریکایی از اروپا چالشی برای ناتو
شنبه 30 فروردين 1404 - 17:39:43
ایرانیان جهان - یک نشریه غربی در مطلبی ناتو را در سایه تهدیدهای آمریکا به رهبری ترامپ برای خروج نیروهای خود از کشورهای اروپایی با چالش جدیدی مواجه دانست. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ» در مطلبی نوشت: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا ناتو را به خروج نیروهای آمریکایی تهدید می کند که این چالش های بزرگی را برای این ائتلاف نظامی ایجاد می کند.
ناتو منتظر دستور بعدی ترامپ است و باید همچنان خود را دوباره مسلح کند تا برای ولادیمیرپوتین، رئیس جمهور روسیه تهدیدآمیز به نظر برسد.
ایتالیا هدف ناتو برای افزایش هزینه‌های نظامی را محقق می‌کندسفر غافلگیرکننده دبیرکل ناتو به اوکراین اکنون اروپا با خطری از سمت شرق مواجه است. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه با جنگ در اوکراین تهدید جدیدی را برای اروپا ایجاد می کند و در این شرایط دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا هم در حال گشودن جبهه جدیدی در غرب است.
به نظر می رسد چهل و هفتمین رئیس جمهور ایالات متحده می خواهد نیروهای خود را از کشورهای اروپایی خارج کند و مسئولیت امنیت را به خودشان واگذار کند. در اینجا این پرسش مطرح است آیا ناتو بدون ایالات متحده می تواند دوام بیاورد؟
به گفته براد لندون، از کارشناسان غربی روند رهایی نظامی کشورهای اروپایی از مرشد قبلی خود، آمریکا، مدت هاست که آغاز شده است.
دونالد تاسک، نخست وزیر لهستان هم در نشست اخیر اتحادیه اروپا گفت: اروپا به عنوان یک کل واقعاً قادر است در هر رویارویی نظامی، مالی و اقتصادی با روسیه پیروز شود.
شبکه تلویزیونی آمریکایی NBC اخیرا گزارش داد، وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا در حال بررسی خروج 10000 سرباز آمریکایی از شرق اروپا است.
در آغاز ماه مارس، تلگراف بریتانیا هم با گزارشی مبنی بر اینکه دونالد ترامپ قصد دارد 35000 نیروی آمریکایی را از آلمان به مجارستان منتقل کند، اروپا را شوکه کرد. این رقم تقریباً برابر با کل نیروهای آمریکایی مستقر در آلمان است.
کانر استرینگر، نویسنده تلگراف این طور اظهار نظر کرد که این تصمیم ممکن است به این واقعیت مربوط باشد که ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان نسبت به سایر دولت های اروپایی رابطه آرام تری با پوتین دارد. استرینگر همچنین حدس می‌زند که این تصمیم بخشی از برنامه‌های دولت آمریکا برای تغییر شکل تعامل با ناتو به نفع کشورهای عضو با هزینه‌های دفاعی بالاتر است.
موریتز گرافراث از کارشناسان برجسته غربی بر این باور است که حضور نیروهای ایالات متحده در اروپا هرگز قرار نبود دائمی باشد و قبلاً در آغاز جنگ سرد مورد تجدید نظر قرار گرفته بود. به گفته وی ایالات متحده می‌تواند با ترک پادگان‌های خود در اروپا، خلاء قدرت را به جای بگذارد و بنابراین دری را برای روسیه برای گسترش بیشتر فعالیت‌هایش باز کند.
سی‌ان‌ان هم به نقل از جان لاف، از مقام های سابق ناتو در این باره می نویسد: به نظر می‌رسد که ایالات متحده اروپا را بیشتر به‌عنوان یک رقیب و نه متحد می‌بیند. این تحلیلگر فعلی اندیشکده چتم هاوس در لندن در این باره گفت: بنابراین تمایل واشنگتن برای دفاع از متحدان ناتو تا حدودی زیر سؤال رفته است.
انتهای پیام/

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1413034/عقب-نشینی-نیروهای-آمریکایی-از-اروپا-چالشی-برای-ناتو
بستن   چاپ