ایرانیان جهان
اپل بر سر دوراهی آمریکا و چین
شنبه 30 فروردين 1404 - 17:40:36
ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ اپل سالانه بیش از 220 میلیون آیفون به فروش می‌رساند و براساس تخمین‎ها از هر 10 آیفون 9 دستگاه در چین ساخته می‌شود. یعنی از صفحه نمایش این گوشی گرفته تا پک‎های باتری در این کشور ساخته می‌شود و روی آیفون‎ها، آی‌پدها یا مک‌بوک‎های اپل مونتاژ می‌شود. البته بیشتر این محصولات به آمریکا ارسال می‌شوند که بزرگ‌ترین بازار اپل به شمار می‌آید.
به گزارش «ایندیا تودی»، بزرگ‌ترین بازار اپل بعد از آمریکا چین است و بعد از آن، ژاپن و هند در رده‎های سوم و چهارم قرار می‌گیرند. به طور مثال در سال 2014 حدود 12 میلیون دستگاه آیفون در هند به فروش رسید که این میزان نسبت به سال قبل با رشد 35 درصدی همراه بود.
با نشستن ترامپ بر منصب ریاست جمهوری آمریکا و استراتژی‎های تند و تیزی که او در قبال چین اتخاذ کرد، همه منتظر بودند که ببینند که بر سر آیفون و محصولات دیگر اپل می‌آید. ترامپ تعرفه 245 درصدی روی برخی از کالاهای وارداتی چینی قرار داده بود، اما خوشبختانه هفته گذشته به طور ناگهانی و غیرقابل باوری گوشی‎های هوشمند، کامپیوترها و برخی دیگر از دستگاه‎های الکترونیک را از تعرفه خود معاف کرد.
با این حال به نظر می‌رسد که این خوشحالی مدت زیادی دوام نخواهد آورد. چون رئیس ‌جمهور از آن زمان اعلام کرد که تعرفه‌های بیشتری در راه است و «هیچ‌کس نمی تواند از قلاب فرار کند». همچنین در یک شبکه اجتماعی نوشت که دولتش درباره «نیمه‌هادی‌ها و کل زنجیره تأمین الکترونیک» در حال تحقیق است. در نتیجه زنجیره تامین جهانی که اپل از آن به عنوان یک نقطه قوت یاد می‌کند، اکنون به یک آسیب‌پذیری تبدیل شده است.
آمریکا و چین، 2 اقتصاد بزرگ جهان، به یکدیگر وابسته هستند و تعرفه‎های سرسام‌آور ترامپ این رابطه را یک شبه به هم ریخته است و به یک سوال اجتناب‌ناپذیر منجر می‌شود: چه کسی بیشتر از این 2 کشور به هم وابسته است؟
چگونه یک طناب نجات تبدیل به یک تهدید شد چین سال‎هاست که با میزبانی از خطوط مونتاژ یکی از باارزش‌ترین شرکت‎های جهان سود بسیاری به جیب زده است.
میزبانی خطوط مونتاژ برای یکی از با ارزش‌ترین شرکت‎های جهان بسیار سود برده است. این یک کارت دعوت به غرب برای تولید با کیفیت بود و به نوآوری محلی کمک کرد.
باارزش‌ترین شرکت‌های جهان در سال 2025 کدامند؟
در ادامه، فهرست به‌روزشده‌ بزرگ‌ترین شرکت‌های جهان در صنایع برتر دنیا را مشاهده می‌کنید (این آمار در سال 2025 به‌روز شده است):
اپل: 3/5 تریلیون دلار انویدیا (سازنده کارت گرافیک): 3/15 تریلیون دلار مایکروسافت: 3/09 تریلیون دلار آمازون: 2/5 تریلیون دلار آلفابت (گوگل): 2/34 تریلیون دلار متا (فیس‌بوک سابق): 1/8 تریلیون دلار شرکت نفت و گاز آرامکو عربستان: 1/78 تریلیون دلار تسلا: 1/2 تریلیون دلار شرکت تایوانی سازنده نیمه‌هادی TSMC: 1/09 تریلیون دلار برودکام: 1/08 تریلیون دلار هر تریلیون دلار معادل هزار میلیارد دلار است.
گران‌ترین شرکت‎های جهان بر اساس پارامترهای مختلفی دسته‌بندی شده‌اند. این پارامترها شامل ارزش بازار، درآمد، سود و ارزش برند است. به عنوان مثال، لیست شرکت‌ها براساس ارزش بازار، شامل شرکت‌هایی است که اخیرا در بازار سهام، رشد قابل ملاحظه‌ای داشته‌اند. مثلا شرکت‌هایی مانند اپل، آرامکو و مایکروسافت در این فهرست قرار دارند.
گفتنی است که اپل در دهه 1990 وارد چین شد تا کامپیوترها را از طریق تامین کنندگان شخص ثالث بسازد. در حدود سال 1997، زمانی که اپل برای رقابت با غول‎های دیگر در آستانه ورشکستگی قرار گرفت، تنها راه نجاتش را چین یافت. چون چین یک اقتصاد جوان بود که برای تقویت تولید و ایجاد مشاغل بیشتر درهای خود را به روی شرکت‎های خارجی باز کرده بود.
تا سال 2001 بود که اپل به طور رسمی از طریق یک شرکت بازرگانی مستقر در شانگهای وارد چین شد و شروع به تولید محصولات در این کشور کرد. این شرکت با «فاکسکان»، یک تولیدکننده الکترونیک تایوانی که در چین فعالیت می‌کند، برای ساخت آی‌پاد، سپس آی‌مک و متعاقبا آیفون، شریک شد.
همانطور که پکن تجارت با جهان را آغاز کرد - با تشویق آمریکا - اپل رد پای خود را در کارخانه‌ای افزایش داد که در حال تبدیل شدن به کارخانه جهانی بود.
در آن زمان، چین برای ساخت آیفون آماده نبود. اما به گفته «لین ژئوپینگ»، کارشناس زنجیره تامین، اپل محصولات خود را از تامین کنندگان انتخاب کرد و به آنها کمک کرد تا به «سوپراستارهای تولیدی» تبدیل شوند.
ژئوپینگ در این زمینه به شرکت شرکت سازنده ماشین ابزار مستقر در پکن به نام «بیجینگ جینگدیائو» اشاره می‌کند. این شرکت یکی از «شرکت‎های کلیدی فناوری پیشرفته طرح ملی مشعل» است که در زمینه تحقیق و توسعه و ساخت دستگاه حکاکی CNC با دقت بالا با بیش از 30 زمینه کاربردی فعالیت می‌کند. از جمله کاربردهای این دستگاه‎های CNC می‌توان به محصولات ساخت ابزار الکترونیک، صنعت ساخت دقیق و قالب، تجهیزات پزشکی، صنعت شیشه و سرامیک، منبت‌کاری و غیره اشاره کرد.
بیجینگ جینگدیائو 10 شرکت تابعه دارد و سالانه بیش از 10 هزار دستگاه حکاکی CNC تولید می‌کند.
به گفته ژئوپینگ، بیجینگ جینگدیائو اکنون یک تولید کننده پیشرو در ماشین‎آلات دقیق با سرعت بالا است که برای ساخت قطعات پیشرفته به طور موثر استفاده می‌شود. این شرکت که قبلاً اکریلیک را برش می‌داد، یک سازنده ماشین ابزار در نظر گرفته نمی‌شد - اما در نهایت ماشین‌هایی را برای برش شیشه توسعه داد و به ستاره پردازش سطح تلفن همراه اپل تبدیل شد.

ایرانیان جهان

اولین فروشگاه اپل در چین که در 19 ژوئیه 2008 در پکن افتتاح شد
اپل اولین فروشگاه خود را در این کشور در سال 2008 در پکن افتتاح کرد، سالی که این شهر میزبان المپیک بود و روابط چین با غرب در بالاترین سطح خود قرار داشت. به زودی این گلوله برفی به 50 فروشگاه رسید و مشتریان در صف بیرون از در ایستاده بودند.

ایرانیان جهان


http://www.ilandnews.ir/fa/News/1413042/اپل-بر-سر-دوراهی-آمریکا-و-چین
بستن   چاپ