ایرانیان جهان
دولت آمریکا در آستانه توافق با تهران است/ ترامپ اقتصاددان است نه یک نظامی
يکشنبه 31 فروردين 1404 - 09:10:11
ایرانیان جهان - اقتصاد 24- دکتر "رضوان قاسم" رئیس مرکز مطالعات راهبردی و روابط بین‌الملل بروگن و کارشناس مسائل سیاسی در مقاله‌ای تحلیلی با اشاره به این که هدف اصلی ترامپ دستیابی به فرصت‌های اقتصادی در ایران و نه جنگ است، می‌نویسد: "ترامپ نمی‌خواهد با ایران وارد جنگ شود، بلکه به دنبال دستیابی به دستاورد‌های اقتصادی است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اگر مذاکرات به نتیجه برسد، او سهم بزرگی از معاملات اقتصادی با ایران خواهد داشت. در این میان، روسیه نیز از پیشرفت مذاکرات حمایت کرده و "سرگئی لاوروف" وزیر خارجه روسیه در دیدار با "عباس عراقچی" همتای خود به او گفته بود که روسیه از این مذاکرات استقبال کرده و سعی می‌کند دیدگاه طرفین را به یکدیگر نزدیک‌تر کند". دولت ترامپ در آستانه توافق با تهران است این تحلیلگر مسائل منطقه می‌افزاید: "در حقیقت، آمریکا تحت رهبری ترامپ در آستانه توافق با تهران قرار دارد، زیرا خواهان جنگ یا رویارویی نظامی نیست، بلکه خواهان دستاورد‌های اقتصادی است. بنابراین، در صورت موفقیت این مذاکرات، سهم اصلی از توافق‌های اقتصادی و معامله با ایران از آن آمریکا خواهد بود. در این توافق کشور‌های اروپایی نقشی نخواهند داشت یعنی در حاشیه مذاکرات حضور دارند و نه پای میز مذاکره. در نتیجه، در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات سهم اصلی معامله با ایران به آمریکا خواهد رسید. این همان چیزی است که ترامپ به دنبال آن است، زیرا او یک اقتصاددان است نه یک نظامی".
شرایط اقتصادی و نظامی آمریکا اجازه جنگ با ایران را نمی‌دهد "رضوان قاسم" در ادامه با اشاره به اینکه شرایط اقتصادی و نظامی آمریکا اجازه ورود آن کشور به درگیری نظامی با ایران را نمی‌دهد، می‌نویسد: "ما شاهد موافقت دومای روسیه در خصوص توافق راهبردی تهران و مسکو در همه سطوح از جمله امور دفاعی بودیم و این موضوع قدرت ایران را تقویت می‌کند و هم چنین موضع حمایتی چین در مقابله با ایران را دشوار خواهد ساخت".

ایرانیان جهان

هرگونه رویارویی نظامی خاورمیانه، امنیت بین‌المللی و کشتیرانی دریایی را به خطر می‌اندازد این تحلیلگر سیاسی در ادامه با اشاره به پیامد‌های هرگونه درگیری میان ایران و آمریکا برای منطقه می‌افزاید: "واشنگتن می‌داند که هرگونه رویارویی نظامی خاورمیانه احتمالا امنیت بین المللی و ناوبری دریایی را به خطر خواهد انداخت، به ویژه در حوزه انرژی که تاثیر قابل توجهی بر جهان به ویژه بر آمریکا دارد. نکته مهم آن است که اگر پایگاه‌های نفتی در منطقه یا هر بازیگری که از واشنگتن حمایت می‌کند در صورت رویارویی نظامی واشنگتن و تهران از سوی ایران مورد حمله قرار گیرد سریعا بر روی وضعیت انرژی تاثیرگذار خواهد بود. به همین دلیل است که فکر نمی‌کنم ترامپ به این سمت برود. او این مذاکرات را موفقیت‌آمیز خواهد دانست و ایران نیز موضع مشابهی خواهد داشت. "پزشکیان" و "عراقچی" وزیر خارجه او رویکرد بازی در قبال غرب و آمریکا را دارند. بنابراین، حصول توافق به زودی صورت خواهد کرد. به طور خاص، با شرایط اقتصادی‌ای که ایران در آن قرار دارد و نیازمند جذب سرمایه گذاری است، توافق باعث جذب سرمایه گذاری‌های خارجی شده، اقتصاد ایران را تقویت می‌کند و این یک هدف اولیه برای ایران از توافق با آمریکا خواهد بود".
اسرائیل به دنبال اعمال فشار، چه پنهان و چه آشکارا برای خنثی کردن مذاکرات است این تحلیلگر سیاسی با اشاره به نقش مخرب اسرائیل در روند مذاکرات ایران و آمریکا می‌افزاید: "اسرائیل در این برهه خاص اجازه مقابله با ایران را ندارد، زیرا پیامد‌های نامطلوبی بر مذاکرات خواهد داشت. هم چنین، اسرائیل بدون موافقت آمریکا و بدون پوشش حمایتی آمریکا قادر به شروع جنگ با ایران نیست، زیرا از چنین رویارویی‌ای ناتوان است. موساد و اسرائیل به دنبال فشار، چه مخفیانه و چه غیرمنتظره، هستند تا این مذاکرات را خنثی کنند. اسرائیل ممکن است به دنبال ترور باشد، اما این موضوع تاثیری بر روند مذاکرات نخواهد داشت. هدف آمریکا، ترامپ و تهدید‌های او ارسال پیام برای فشار بر ایران است، ایران نیز اهرم فشاری دارد. اظهارات اخیر "نعیم قاسم" دبیرکل حزب‌الله درباره تسلیحات و موضع مقاومت نیز یک کارت بازی در دست ایران است که از آن در جریان مذاکرات با آمریکا بهره می‌برد".
منبع: تحیا مصر

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1413829/دولت-آمریکا-در-آستانه-توافق-با-تهران-است--ترامپ-اقتصاددان-است-نه-یک-نظامی
بستن   چاپ