ایرانیان جهان
انتقاد کم‌سابقه روسای جمهور پیشین آمریکا از ترامپ
يکشنبه 31 فروردين 1404 - 14:35:40
ایرانیان جهان - سه رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده، با هشدار نسبت به رویکردهای دونالد ترامپ اعلام کردند که هنجارهای دموکراتیک در آمریکا در خطر قرار گرفته و شهروندان باید برای دفاع از ارزش‌های بنیادین وارد عمل شوند.
، رسانه آمریکایی در مطلبی با اشاره به انتقادهای علنی سه رئیس‌جمهور پیشین آمریکا علیه «دونالد ترامپ»، این اقدام را بی‌سابقه و نشان‌دهنده عمق خطری دانست که این رهبران پیشین احساس می‌کنند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
به گزارش «واشنگتن پست»، در یک دوره کم‌سابقه در کمتر از سه هفته، سه رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده به صحنه عمومی آمدند تا درباره اقدامات ترامپ هشدار دهند؛ اقدامی که خلاف سنت دیرینه‌ روسای جمهور ایالات متحده است. در آمریکا، روسای جمهور پیشین معمولا از انتقاد علنی از جانشینان خود خودداری می‌کنند.
«باراک اوباما» مردم آمریکا را به ایستادگی در برابر زورگویی ترامپ فراخواند. «جو بایدن» هشدار داد که ترامپ در حال نابودی «وعده مقدس» تأمین اجتماعی است و «بیل کلینتون» نیز بر خطر تمرکز بر کینه‌توزی و سلطه‌جویی‌های ترامپ تأکید کرد.
اگرچه این سه دموکرات نام ترامپ را مستقیماً نبردند، اما پیامشان آشکار بود: این دوران برای دموکراسی آمریکا غیرعادی است، هنجارها نادیده گرفته شده‌اند و اقدامات فوق‌العاده‌ای لازم است. تنها رئیس‌جمهور زنده‌ای که از زمان آغاز دوره ترامپ سکوت کرده، «جرج بوش» پسر است که جمهوری‌خواه است، اما خصومت او با ترامپ نیز بر کسی پوشیده نیست.
«یموتی نفتالی»، مورخ دانشگاه کلمبیا در این باره می‌گوید: «رؤسای‌جمهور پیشین موقعیت منحصربه‌فردی دارند تا در صورت احساس خطر برای کشور، هشدار دهند. آن‌ها نوعی شورای مشورتی ملت آمریکا هستند. وقتی این شورا زنگ خطر را به صدا درمی‌آورد، مردم باید گوش دهند.»
اوباما در سوم آوریل در کالج همیلتون در ایالت نیویورک، یکی از قدیمی‌ترین کالج‌های آمریکا، سخنرانی کرد و از مردم خواست در برابر حملات ترامپ به دانشگاه‌ها و نهادها مقاومت کنند. او گفت: «اصلاح این اوضاع بر عهده همه ماست. قرار نیست کسی بیاید و ما را نجات دهد. مهم‌ترین مسئولیت در این دموکراسی بر دوش شهروندان عادی است.»
بایدن روز سه‌شنبه در کنفرانس ملی وکلای حامی معلولان در شیکاگو، برای نخستین بار پس از ترک قدرت، سخنرانی کرد. او کاهش بودجه تأمین اجتماعی توسط «ایلان ماسک» را محکوم کرد و گفت: «در کمتر از 100 روز، این دولت این‌قدر آسیب و ویرانی ایجاد کرده که باورکردنی نیست.»
کلینتون نیز شنبه صبح در مراسمی احساسی در اوکلاهما سیتی، در سالگرد بمب‌گذاری یک ساختمان فدرال که 168 کشته بر جای گذاشته بود، سخنرانی کرد. او تأکید کرد که شهر اوکلاهما پس از آن فاجعه توانست انسجام خود را حفظ کند، اما امروز کشور آمریکا گرفتار تفرقه شده است.
کلینتون گفت: «امروز گویی همه درباره این که کینه‌های چه کسی مهم‌تر و موجه‌تر است، بحث می‌کنند؛ این که چه زمانی می‌توان اندکی حقیقت را تحریف کرد تا برنده شد.» در دوره‌ای که ترامپ در حال کاهش شدید نیروی انسانی دولت فدرال است، کلینتون از کارمندان دولتی تمجید کرد.
مورخان می‌گویند حتی یک رئیس‌جمهور پیشین هم به ندرت به صورت علنی جانشین خود را به باد انتقاد می‌گیرد؛ چه رسد به این که سه نفر در چنین مدت کوتاهی این کار را انجام دهند. آن‌ها می‌گویند چنین چیزی بی‌سابقه است.
نفتالی در این باره می‌گوید: «آنچه این وضعیت را واقعاً برجسته می‌کند، این است که این اتفاق‌ها پیش از پایان 100 روز نخست ریاست‌جمهوری ترامپ رخ داده است. معمولاً روسای پیشین به رئیس‌جمهور جدید فرصت می‌دهند تا جایگاه خود را تثبیت کند و با قواعد کار آشنا شود... اما این روسای پیشین، پیشاپیش متوجه شده‌اند که ترامپ چه تغییراتی در سر دارد.»
منبع: ایرنا

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1414433/انتقاد-کم‌سابقه-روسای-جمهور-پیشین-آمریکا-از-ترامپ
بستن   چاپ