ایرانیان جهان
ریشه‌کنی فلج اطفال؛ افغانستان جلوتر از پاکستان ایستاد
دوشنبه 1 ارديبهشت 1404 - 11:27:47
ایرانیان جهان - در حالی که آمار ابتلا به فلج اطفال در پاکستان همچنان رو به افزایش است، افغانستان با پیشرفت‌های قابل توجه در واکسیناسیون و مهار این بیماری، گام‌هایی مؤثرتر در مسیر ریشه‌کنی بیماری فلج اطفال برداشته است. - اخبار بین الملل -
به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «مصطفی کمال» وزیر بهداشت فدرال پاکستان در جریان ششمین کنفرانس بین‌المللی تحقیقات پزشکی در کراچی، با اشاره به وضعیت نگران‌کننده شیوع فلج اطفال در این کشور، اعلام کرد که افغانستان در مقابله با این بیماری از پاکستان پیشی گرفته و ممکن است زودتر از این کشور موفق به ریشه‌کنی آن شود.
این اظهارات در حالی بیان می‌شود که طبق آمار رسمی، پاکستان تا نیمه آوریل 2025 سه مورد جدید ابتلا به ویروس فلج اطفال نوع 1 (WPV1) را ثبت کرده است.
این موارد در ایالت‌های «سند» و «خیبر پختونخوا» گزارش شده‌اند، مناطقی که بارها در گذشته نیز کانون شیوع بوده‌اند.
در مقابل، افغانستان که با چالش‌هایی نظیر محدودیت‌های مالی، ناامنی و کاهش حمایت‌های بین‌المللی روبه‌روست، توانسته است با برگزاری پویش منظم واکسیناسیون در سراسر این کشور، آمار ابتلا را به‌شدت کاهش دهد. 
منابع نزدیک به سازمان جهانی بهداشت از «پیشرفت قابل توجه» این کشور در مسیر ریشه‌کنی فلج اطفال خبر داده‌اند.
آغاز دور جدید واکسیناسیون سراسری فلج اطفال در افغانستانافزایش آمار فلج اطفال در پاکستان و بهبود در افغانستان با این حال، خطر بازگشت ویروس در هر دو کشور همچنان بالاست. در پاکستان، پویش واکسیناسیون اغلب با مقاومت‌های فرهنگی و تهدیدهای امنیتی مواجه می‌شوند. ربوده شدن دو کارمند بهداشتی در خیبر پختونخوا در ماه گذشته، یکی از تازه‌ترین نمونه‌های تهدید علیه این برنامه‌هاست.
سازمان جهانی بهداشت همچنین هشدار داده که کاهش حمایت مالی آمریکا از نظام بهداشتی افغانستان نیز می‌تواند تلاش‌ها برای مهار بیماری‌هایی نظیر فلج اطفال، سرخک و مالاریا را به خطر بیندازد.
کارشناسان تأکید دارند که تقویت همکاری‌های دوجانبه بین کابل و اسلام‌آباد و تداوم حمایت‌های جهانی، شرط حیاتی برای ریشه‌کنی کامل بیماری فلج اطفال در منطقه است.
انتهای پیام/.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1415546/ریشه‌کنی-فلج-اطفال؛-افغانستان-جلوتر-از-پاکستان-ایستاد
بستن   چاپ