ایرانیان جهان
ترکیب تیم ایران در مذاکرات با آمریکا تغییر می‌کند؟
دوشنبه 1 ارديبهشت 1404 - 15:43:04
ایرانیان جهان - به گزارش ؛ اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز دوشنبه اول اردیبهشت‌ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران به تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی پرداخت.
وی در پاسخ به سؤالی درباره این که آیا در گفت‌وگوهای غیرمستقیم با آمریکا درباره این که کدام تحریم‌ها لغو شود صحبت شده؟ گفت:‌ تحریم‌هایی که علیه ایران طی چند دهه گذشته اعمال شده همگی ناموجه، غیرقانونی و ظالمانه بوده و ما تفاوتی بین تحریم‌هایی که غیرقانونی علیه ما اعمال شده قائل نیستیم.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
بقائی افزود: تجربه برجام و بدعهدی‌هایی که صورت گرفت را داریم. طبیعی است مطالبه اساسی ما در هر مذاکره‌ای برداشتن تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه است. برداشتن تحریم‌ها به نحوی که آثار ملموس و کاملا موثری داشته باشد. ایران بتواند به صورت عادی فعالیت‌های تجاری، اقتصادی و بانکی خود را انجام دهد و این اطمینان ایجاد شود که تجارب گذشته تکرار نخواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی درباره مطالب منتشر شده در رسانه‌ها بعد از مذاکرات در خصوص محتوای گفت‌وگوها گفت: جزئیات مطرح شده درباره مطالب گفته شده در مذاکرات را تأیید نمی‌کنیم. جزئیات این مذاکره قرار نیست در مذاکرات بحث شود و هیچ کدام از مسائلی که مطرح شده را تأیید نمی‌کنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره مکان گفت‌وگوهای دور دوم مذاکرات گفت:‌ عمان پیشنهاد داد که گفت‌وگوها در جای دیگری برگزار شود و از دولت عمان و ایتالیا تشکر می‌کنیم. تعیین جا با پیشنهاد عمان و با توافق طرفین مذاکرات انجام شد. دور بعدی مذاکرات غیرمستقیم هم نشست فنی و هم نشست در سطح مذاکره کنندگان ارشد در مسقط برگزار خواهد شد و نشست مذاکره کنندگان ارشد در روز شنبه برنامه ریزی شده است.
وی درباره این که چقدر ایران آمادگی دارد اگر مذاکرات به نتیجه برسد بازگشتی برای روابط با آمریکا داشته باشد؟ گفت:‌مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا متمرکز بر مسئله هسته‌ای و متقابل از سوی ما رفع تحریم‌های آمریکاست. در این روند ما متمرکز بر همین دو موضوع گفت‌وگو خواهیم کرد و امیدواریم حسن نیت و جدیت لازم از سوی طرف مقابل باشد که این گفت‌وگوها به نتیجه منجر شود.
این دیپلمات ارشد ایران درباره سفر وزیر دفاع عربستان سعودی به تهران و این که آیا این تحرکات مرتبط با گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکاست؟ اظهار داشت: این سفر از قبل برنامه ریزی شده بود و تقریبا همزمان با گفت‌وگوها در رم شد.
وی گفت: این سفر نشانگر ثمردهی سیاست همسایگی است که از سوی ایران طی این سال‌ها پیگیری شده و نشانه باورمندی ما به اینکه کشورهای منطقه باید بتوانند خودشان با اتکا به توانمندی‌های یکدیگر و ایجاد اعتماد متقابل در مسیر ثبات و صیانت از امنیت منطقه خلیج فارس و غرب آسیا حرکت کنند.
بقائی در پاسخ به سؤالی گفت‌ که چین و روسیه شرکای برجام و شرکای ایران همیشه در جریان روندهای مرتبط با موضوع هسته‌ای ما بودند. از قبل شروع گفت‌وگوهای غیرمستقیم با آمریکا هم چین و روسیه و هم کشورهای منطقه در جریان قرار گرفتند. با سه کشور انگلیس،فرانسه و آلمان به عنوان اعضای برجام در ارتباط بودیم و درباره روند مسقط مشورت داشتیم و این را ادامه خواهیم داد.
این دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به سؤالی گفت: ما بدون تاثیرپذیری از هجمه‌های رسانه‌ای مصمم هستیم با حسن نیت و رعایت منافع عالی ملت ایران در این روند گام برداریم. وی با اشاره به این هجمه‌ها گفت: تا جایی که به ما مربوط می‌شود بدون اثرپذیری از این طرف‌ها مسیر خود را مصمم به پیش می‌بریم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با همتای سوئیسی و اینکه آیا قرار است سوئیس به پیشبرد گفت‌وگوهای غیرمستقیم کمک کند؟ اظهار داشت: این تماس تلفنی در ادامه رایزنی‌ها با کشورهای منطقه و بین‌المللی و مناسبات دوجانبه است.
وی گفت: سوئیس نقش مثبت و سازنده‌ای را از حیث میزبانی توافق 2015 ایفا کرد. سوئیس حافظ منافع آمریکا در ایران است و از این حیث نقش سوئیس مهم است و تماس‌های نزدیکی همیشه با این کشور داشته‌ایم.
این دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به سؤال خبرگزاری فرانسه درباره اینکه آیا ایران جدول زمانی برای توافق با آمریکا دارد با توجه به اکتبر سالجاری و پایان قطعنامه 2231 اظهار داشت: ما هر روزی که زودتر بتوانیم تحریم‌های غیرقانونی علیه ملت ایران را رفع کرده و برداریم، حتما دریغ نخواهیم کرد. ما جدیت داریم و سرعت عمل برای ما بسیار مهم است و این بستگی به طرف مقابل دارد.
وی افزود:‌ استناد به سازوکار ماشه از سوی اروپایی‌ها به هیچ عنوان سازنده نیست. اروپایی‌ها باید تصمیم بگیرند که آیا می‌خواهند در این روند نقش سازنده ایفا کرده و جایگاه خود را اعاده کنند یا اینکه به مثابه نیروهای غیرسازنده در این روند عمل کنند.
بقائی درباره نقش چین در گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا و سفر عراقچی به پکن گفت: چین به عنوان عضو دائم شورای امنیت و کشور اثرگذار در روندهای قبلی و کشوری که بخشی از برجام است و با ما روابط بسیار نزدیک و شراکت راهبردی است، در هر روندی می‌تواند نقش سازنده و اثرگذاری ایفا کند.
بقائی بیان کرد: سفر وزیر خارجه به چین از قبل برنامه‌ریزی شده بود و در این سفر درباره روند گفت‌وگوهای غیرمستقیم با آمریکا رایزنی خواهیم داشت و در جریان آخرین تحولات آنها را قرار خواهیم داد. بخش قابل توجه سفر پیگیری اجرای توافقات دوجانبه بین دو کشور در راستای روابط رو به گسترش است.
به گفته وی، این سفر در راستای رایزنی با مقامات ارشد چین و پیگیری موافقتنامه 25 ساله و گفت‌وگو درباره تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی است. موضوع گفت‌وگوهای غیرمستقیم با آمریکا و بحث تحریم‌ها از جمله مباحثی است که با وزیر خارجه چین و دیگر مقامات ارشد این کشور درباره آن گفت‌وگو خواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ترکیب تیم کارشناسی که قرار است روز چهارشنبه مذاکرات غیرمستقیم را در مسقط آغاز کنند، گفت: ترکیب تیم کارشناسی با توجه به پیشرفت مذاکرات تنظیم خواهد شد. در حال بررسی جنبه‌های مختلف موضوع هستیم با توجه به چارچوب‌هایی که در دو جلسه قبلی در رم و مسقط درباره آن تفاهم شده و براساس آن درباره ترکیب تیم در روز چهارشنبه تصمیم گیری خواهد شد. این موضوع همین الان در دست بررسی است.
منبع: اطلاعات
برچسب هاایران و آمر مذاکرات

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1415994/ترکیب-تیم-ایران-در-مذاکرات-با-آمریکا-تغییر-می‌کند؟
بستن   چاپ