ایرانیان جهان - مخاطب24- به گزارش خبرگزاری فرانسه، در 100 روز اول ورودش به کاخ سفید، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، سیاست خارجی کشور را زیر و رو کرد و باعث نوسانات شدید در بازارهای جهانی شد.
بیشتر بخوانید

پوتین و ترامپ در 90 دقیقه تماس تلفنی چه گفتند؟
در زیر ده ایستگاه اساسی در صد روز اول دوره دوم ریاست جمهوری این جمهوریخواه در ایالات متحده آمده است:
ترامپ در روز تحلیف خود در 20 ژانویه، 26 فرمان ریاست جمهوری را امضا کرد که یک رکورد محسوب میشود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
تصمیمات روز اول، مسیر سیاست او را ترسیم کرد، زیرا از طریق آنها ایالات متحده را از سازمان بهداشت جهانی خارج کرد و آشوب طلبانی را که در آغاز سال 2021 به ساختمان کنگره یورش بردند، عفو کرد.
ریویرای خاورمیانه
ترامپ در جریان استقبال از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در 4 فوریه، گفت که غزه میتواند به «ریویرای خاورمیانه» تبدیل شود.
رئیس جمهور آمریکا طرحی را اعلام کرد که بر اساس آن کشورش کنترل این منطقه ویران شده در اثر جنگ بین اسرائیل و حماس را در دست میگیرد و آن را بازسازی میکند، مشروط بر اینکه ساکنان آن که تعدادشان از دو میلیون نفر فراتر میرود، به کشورهای دیگر به ویژه مصر و اردن منتقل شوند. این پیشنهاد محکومیت گسترده عربی و بینالمللی را برانگیخت.
ماسک و پسرش مقابل دوربینها
ایلان ماسک، ثروتمندترین فرد جهان، در یک کنفرانس مطبوعاتی در دفتر ترامپ در 12 فوریه به او پیوست.
ماسک که رئیس جمهور به او مأموریت داده بود بر اداره تازهتاسیس کاهش هزینههای فدرال و کاهش حجم بخش دولتی نظارت کند، به انتقادات در مورد فقدان شفافیت در کارش و تضاد منافع احتمالی پاسخ داد. او در حالی مواضع خود را بیان میکرد که پسرش «ایکس» در دفتر بیضی مشغول بازی و صحبت بود.
90 دقیقه با پوتین
ترامپ در 12 فوریه، انزوایی را که کشورهای غربی از سال 2022 به دلیل جنگ در اوکراین بر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه تحمیل کرده بودند، پایان داد و یک مکالمه تلفنی 90 دقیقهای با او انجام داد.
به دنبال آن یک تماس دوم در 28 فوریه و مجموعهای از دیدارها بین مقامات آمریکایی و روسی با هدف جستجوی یک راه حل برای جنگ در اوکراین انجام شد که کییف و متحدان اروپایی آن در آن غایب بودند. نزدیکی بین واشنگتن و مسکو منجر به دو عملیات تبادل زندانی بین دو طرف شد.
اجلاس آمریکا و روسیه در ریاض
اجلاس روسیه و آمریکا در 18 فوریه در کاخ الدرعیه در شمال غربی ریاض برگزار شد و مسائل متعددی از جمله جنگ در اوکراین را مورد بحث قرار داد. دو طرف این مذاکرات را خوب و مفید توصیف کردند.
این اجلاس پس از تماسی که ترامپ با پوتین انجام داد و در آن روابط بین دو کشور و پرونده اوکراین را مورد بحث قرار داد، انجام شد.
مذاکرات با ایران
دولت ترامپ مذاکرات غیرمستقیم با ایران را با میانجیگری عمان آغاز کرد که از 12 آوریل آغاز شد، به طوری که ایالات متحده و ایران دو دور مذاکرات غیرمستقیم را در سلطنت عمان رم به رهبری مذاکره کننده استیو ویتکوف برگزار کردند و قرار است جلسه سوم شنبه آینده برگزار شود.
مقامات دولت ترامپ، از جمله مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، بارها تأکید کردهاند که رئیس جمهور «خارج از چارچوب فکر میکند» و «تنها کسی» است که قادر به هدایت این مذاکرات است.
ونس به اروپا درس میدهد
جی دی ونس، معاون رئیس جمهور آمریکا، در سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ در 14 فوریه، شوکی را در بین رهبران اروپایی برانگیخت، زیرا او آنها را به دلیل آنچه محدود کردن آزادی بیان و مسائل مهاجرت تلقی میکرد، مورد انتقاد قرار داد و از آنها خواست تا هزینههای خود را در زمینه دفاعی افزایش دهند.
موضع معاون رئیس جمهور، علاوه بر اظهارات سایر مقامات، نشان داد که اتکا در این قاره به حمایت آمریکا از اروپا از طریق اقیانوس اطلس ممکن است به پایان خود رسیده باشد.
تحقیر زلنسکی
در 28 فوریه، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، خود را هدف حمله لفظی شدید از سوی ترامپ و ونس یافت، که او را در مقابل خبرنگاران به عدم نشان دادن قدردانی از واشنگتن برای حمایت از کییف در مواجهه با تهاجم روسیه متهم کردند.
حمله به دانشگاهها
از 7 مارس، دولت ترامپ اتهاماتی را متوجه تعدادی از دانشگاههای بزرگ کرد مبنی بر اینکه با تساهل در برابر «یهودیستیزی» به تظاهرات در محوطه دانشگاه اجازه میدهند که به دلیل جنگ غزه از اسرائیل انتقاد میکنند.
ترامپ 400 میلیون دلار از بودجه فدرال دانشگاه کلمبیا در نیویورک را کاهش داد و آن را متهم کرد که از دانشجویان یهودی در برابر آزار و اذیت به اندازه کافی محافظت نمیکند.
در ماه آوریل، دولت آمریکا کمکهای مالی به ارزش 2.2 میلیارد دلار به دانشگاه هاروارد را به دلیل امتناع این مؤسسه که از معتبرترین مؤسسات جهان محسوب میشود، از پذیرش خواستههای کاخ سفید، مسدود کرد.
اخراج به السالوادور
در 15 مارس، دولت ترامپ به قانون مبهمی مربوط به قرن هجدهم متوسل شد تا اخراج بیش از 200 نفر را که گمان میرفت وابسته به باندها هستند، به زندانی با امنیت بالا در السالوادور توجیه کند.
این دولت با دادخواستهایی در این زمینه روبهرو است که به دیوان عالی رسیده است. اما دولت از موضع خود عقبنشینی نکرده است، در حالی که یک قاضی فدرال به این نتیجه رسیده است که «دلیل احتمالی» برای پیگرد قانونی دولت ترامپ به اتهام تحقیر دادگاه در پرونده اخراج مهاجران غیرقانونی وجود دارد.
چشم به گرینلند
ترامپ در 26 مارس اظهارات خود را مبنی بر اینکه ایالات متحده باید گرینلند، جزیره وسیع در قطب شمال که دارای خودمختاری است، اما رسماً متعلق به دانمارک است، تصاحب کند، افزایش داد.
او گفت: «ما به گرینلند برای امنیت و صلح بینالمللی نیاز داریم. ما به آن نیاز داریم»، این سخنان را دو روز قبل از سفر ونس و همسرش به این منطقه بیان کرد.
موضع ترامپ با انتقاد شدید کپنهاگ روبهرو شد و سفر معاون رئیس جمهور آمریکا و همسرش به پایگاه نظامی کشورش در این جزیره محدود شد.
جنگ تعرفهها
ترامپ در دوم آوریل از اعمال تعرفههای گمرکی سنگین بر دهها کشور جهان خبر داد و آنها را متهم کرد که از ایالات متحده در زمینه تجارت سوء استفاده میکنند.
در نهم همان ماه، روزی که قرار بود این عوارض به اجرا درآید، ترامپ کمی عقبنشینی کرد و حداقل اضافی 10 درصدی را که بر اکثر واردات اعمال کرده بود، حفظ کرد، در حالی که سایر عوارض را به مدت 90 روز به حالت تعلیق درآورد. چین از این تعلیق مستثنی شد، زیرا عوارض اضافی اعمال شده توسط ایالات متحده بر آن به 145٪ رسید، که پکن را وادار به پاسخگویی با عوارض متقابل کرد.
این بحران باعث اختلالات شدید در بازارهای جهانی، افزایش قیمت طلا به سطوح بیسابقه و کاهش ارزش دلار شد.
http://www.ilandnews.ir/fa/News/1417349/100-روز-سکونت-در-کاخ-سفید-و-12-فرمان-ترامپ!