ایرانیان جهان - وضعیت شاخص های اقتصادی در استان کردستان روز به روز بدتر می شود و این شرایط بدون توجه به اقدامات و فعالیت های دولت ها، همچنان ادامه دارد و مردم این استان با شاخص های نامناسب اقتصادی شرایط معیشتی سختی را تجربه می کنند.
نزدیک به دو دهه است که وضعیت نرخ بیکاری، نرخ تورم، تعداد چک های برگشتی و وصول نشده، فضای کسب و کار و شاخص های از این دست در استان کردستان به شدت نگران کننده است و متاسفانه در میان این همه معضل و شرایط ناپایدار مسئولان کشوری و استانی یا سکوت کرده و یا اینکه اصل آمارها را زیر سوال می برند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
دو دهه است که استان کردستان در شاخص نرخ بیکاری همواره در ردیف سه استان اول کشور قرار داشته است و علیرغم جابجای چندین دولت با سیاست ها و دغدغه های مختلف این وضعیت در استان بهبود پیدا نکرده است.
یک دهه است که کردستان در زمینه نرخ تورم و شاخص فلاکت یکی از بدترین استانهای کشور به شمار می رود ولی نکته مهم اینجاست که هیچ مسئول استانی و کشوری در راستای این وضعیت نگران کننده مورد بازخواست قرار نگرفته است.
در روزهای نخست سال 1404 بار دیگر وضعیت شماری از شاخص های اقتصادی اعلام شده نشان می دهد که کردستان همچنان در زمینه نرخ بیکاری، شاخص تورم و در نهایت شاخص فلاکت یکی از استانهای اول در سطح کشور است.
بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران، میزان بیکاری در استان کردستان 5.9 درصد بیشتر از میانگین کشوری است و کردستان دومین استان بیکار در کشور به شمار می رود.
کزارش مرکز آمار ایران از چکیده طرح آمارگیری نیروی کار در زمستان سال 1403 نشان می دهد که رقم بیکاری در استان کردستان 13.7 درصد بوده است و این در حالی است که میانگین نرخ بیکاری در کشور 7.8 درصد بوده است.
نرخ تورم کردستان 3.6 درصد بالاتر از میانگین کشوری است
مقایسه آمار اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران نشان می دهد که کردستان برای سالهای متمادی همواره در ردیف استانهایی با بیشترین میزان بیکار قرار داشته است و البته مسئولان استانی و حتی کشوری نیز خیلی راحت از کنار این موضوع عبور کرده اند.

همزمان با بررسی وضعیت بیکاری در استان کردستان، شاخص قیمت مصرف کننده فروردین ماه در سال 1404 اعلام شد که بار دیگر کردستان در تورم نقطه به نقطه استان سوم کشور اعلام شده است و نرخ تورم در این استان 3.6 درصد بالاتر از میانگین کشوری است.
مقایسه دو آمار بیکاری و نرخ تورم در استان کردستان یکی از شاخص های مهم در خصوص کیفیت زندگی را مشخص می کند که ان را شاخص فلاکت می نامند و متاسفانه در این شاخص نیز کردستان دومین استان کشور است.
بررسی داده های آماری اعلام شده از سوی مراجع رسمی نشان می دهد که وضعیت و کیفیت زندگی مردم استان کردستان در زمینه های مختلف با چالش ها و کمبودهای جدی مواجه است و متاسفانه اقدام و یا حرکتی از سوی مسئولان در این راستا صورت نگرفته و نهادهای ناظر و مسئول نیز تنها نظاره گر شرایط هستند.
در حالی که اکبر محمدی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان چندی قبل خبر از کاهش نرخ بیکاری کردستان داده بود و سخنانی اظهار کرده بود: نرخ بیکاری در کردستان به کمترین میزان خود در یک دهه اخیر رسیده است که گویا خبر خوشحال کننده وی خیلی دوام نداشت و بار دیگر نرخ بیکاری در کردستان رکورد زد.
استاندار کردستان: بیکاری مهمترین مشکل استان کردستان است
همزمان با اظهارات رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان در خصوص کاهش نرخ بیکاری، این روزها وی و دیگر مسئولان استان در خصوص افزایش نرخ بیکاری و همچنین نرخ تورم در این استان سکوت پیشه کرده اند.
آرش زره تن لهونی استاندار کردستان در آخرین جلسه شورای اشتغال و سرمایه گذاری کردستان در ابتدای هفته جاری، بیکاری را مهمترین مشکل در استان عنوان کرده بود و بر تمرکز حوزه های اقتصادی استان در راستای رفع این مشکل تاکید کرده بود.
وی اظهار کرد: بیکاری همچنان مهمترین چالش استان است و تمرکز بخش اقتصادی استان باید بر رفع این مهم باشد.
وی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب بسیار هوشمندانه امسال را به سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری کردند، افزود: در پایان سال جاری باید در این حوزه عملکرد مطلوبی داشته باشیم و در این راستا برنامه ها حول این محور تهیه و اجرایی شود.
استاندار کردستان نسبت مصارف بانک های استان را به منابع آنها قابل قبول خواند و بیان کرد: این مسیر باید ادامه پیدا کند و افزون بر آن تقویت منابع بانکی هم در دستورکار باشد.
لهونی با بیان اینکه مجموعه دولت در چارچوب قوانین و مقررات حامی بانک ها است، ادامه داد: مشکل اشتغال و بیکاری مسئله ای نیست که در کوتاه مدت برطرف شود و باید به تدریج و با برنامه بهبود پیدا کند.

استاندار کردستان در حالی همچنان وعده و وعید می دهد که از زمان روی کارآمدن به عنوان استاندار، بر کاهش نرخ بیکاری در این استان تاکید کرده بود ولی گویا دستورات وی فعلا در حد یک حرف و شعار باقیمانده و خبری از عملیاتی شدن آنها در میان نیست
سکوت نمایندگان مردم کردستان در مجلس ادامه دارد
همزمان با وعده های بدون سرانجام مدیران دولتی در استان کردستان، نهادهای ناظر از نماینده ولی فقیه در کردستان گرفته تا سازمان های ناظر، نمایندگان مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی و حتی سازمان های مسئول و متولی در عرصه ملی هم سکوت کرده و اقدامی از سوی آنها مطرح نشده است.
اعلام رسمی شاخص های اقتصادی و کیفیت پایین زندگی مردم کردستان در کنار سکوت شش نماینده مردم این استان در مجلس شورای اسلامی موجب تعجب مردم این استان به ویژه فعالان عرصه رسانه و خبر استان شده است.
در حالی که شش نماینده مردم کردستان نسبت به کوچکترین اتفاق در حوزه انتخابیه خود واکنش دارند، عکس های متنوعی از مواجه شدن با یک مسئول دولتی در راهروهای مجلس را با آب و تاب منتشر می کنند و برای درگذشت هر فردی در حوزه انتخابیه خود پیام های متعدد تسلیت صادر می کنند ولی در خصوص مهمترین معضل و مشکل استان لب باز نمی کنند.
تلاش در راستای ارتقاء شاخص های اقتصادی در استان کردستان با نگاه و تبعیض مثبت از سوی دولت چهاردهم یکی از انتظارات به حق و جدی مردم این خطه از کشور به شمار می رود و به همین دلیل مردم چشم انتظار تحقق شعارها و سیاست های عدالتی دولت پزشکیان در این استان می باشند.
http://www.ilandnews.ir/fa/News/1420091/شاخص-فلاکت-در-کردستان-رکورد-زد|تداوم-سکوت-مسئولان-در-خصوص-شاخص-های-اقتصادی-استان