ایرانیان جهان - دور سوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا ، درحالی روز شنبه در «مسقط» برگزار شد که به صورت واضح و شفاف، مقابله صدا و سیما با تصمیمات دیپلماتیک دولت پزشکیان مشخص شده است؛ از یک سمت، ادعاهای کذب و واهی را علیه مذاکرات غیرمستقیم تهران_ واشنگتن مطرح کرده و از سوی دیگر، مقامات عربستانی در یک شبکه تلویزیونی به تمسخر کشیده می شوند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اقدامی که بیشتر شبیه رسوایی صدا و سیما بود. صدا و سیما علیه تیم دیپلماسی دولت پزشکیان زمانی بود که صدا و سیما یکی از مهمترین و معتبرین مراجع رسانهای بود اما سالهاست که به دلیل رفتارهای جناحیاش علیه برخی از دولت ها، زیر تیغ انتقادات رفته و مرجیعت رسانهای خودش را از دست داده است. شاید آن روزی که علی یونسی، دستیار ویژه رئیس جمهور در دولت یازدهم گفته بود «صدا و سیما در جایگاه رسانه اپوزیسیون نسبت به دولت عمل می کند» هیچ گاه فکر نمی کرد که روزی نمایش رفتارهای افراطی در رسانه ملی آنقدر شدت و حدت پیدا کند که حتی تصمیمات نظام را هم زیر سوال ببرد.
در واقع، هر چه ارتباط صدا و سیما با دولت سیزدهم مانند رفقای گرمابه و گلستان بود، از زمان روی کار آمدن دولت پزشکیان تاکنون، صدا و سیما جولانگاه مخالفان و رقبای دولت چهاردهم شده تا با استفاده از یک تریبون مهم دست به اقداماتی علیه تصمیمات دولت بزنند. یکی از مهمترین اقداماتی که در روزهای اخیر و پس از شروع مذاکرات غیر مستقیم میان ایران و آمریکا بیش از همیشه به چشم می آید، حضور مخالفان مذاکره در برنامههایی با محوریت مذاکره یا بیان ادعای کذب از جزئیات گفت و گوها است.
به طور مثال، پس از برگزاری دور اول مذاکرات میان تهران و واشنگتن در عمان، کارشناس صدا و سیما، با طرح موضوع توافق ایرلند و انگلستان مدعی شد که نباید مذاکرات منجر به یک جنگ داخلی شده و به کف خیابان بیاید. در واقع، بر اساس آنچه فرارو نوشته، این کارشناس صدا و سیما در پخش زنده شبکه خبر مدعی شده بود: «ممکن است مانند تجربه ایرلند در دوران مذاکره با بریتانیا برای کسب استقلال، به شکاف اجتماعی و حتی جنگ داخلی در ایران منجر شود!»
از دیگر اقدامات صدا و سیما علیه دیپلماسی دولت می توان به توئیت عجیب مرتضی غرقی، خبرنگار شبکه خبر اشاره کرد. او در توئیتی با هشتگ مذاکرات رم، مدعی شد که؛ آمریکا درخواست کرده محموله اورانیوم غنی شده ایران به روسیه منتقل شود و موشکهایی که کلاهک حمل میکنند نیز غیرفعال باشند. در عوض آمریکا نیز پولهای ایران را آزاد و بخشی از تحریمها را بردارد.» هر چند این ادعا همان ساعتهای اولیه پس از انتشار تکذیب شد اما یادآور اقدامات برخی از منابع آگاه و شبکههای خبری مانند پرستیوی در زمان مذاکرات احیای برجام بود که با طرح ادعای نادرست، اقدام به سنگ اندازی علیه مذاکرات می کردند.
حال در روزهایی که تیم دیپلماسی دولت با مجوز رهبر انقلاب، به صورت غیرمستقیم با آمریکا مذاکره می کند، مانعتراشی های رسانه ملی و خبرنگاران آن نشان از مخالفتشان با تصمیم نظام دارد.

بازیگر پرحاشیه و تمسخر مقامات عربستان اما این تنها مقابله صدا و سیما با دیپلماسی دولت پزشکیان نبود و اقدام اخیر شبکه نسیم علیه مقامات صدا و سیما آنقدر فضاحت بار بود که با اعتراض شدید چهره های سیاسی از جمله اصولگرایان شد. در واقع، چند روز پس از دیدار وزیر دفاع عربستان و تقدیم نامه پادشاه این کشور به رهبر انقلاب، برخی از رسانه ها از فصل جدید و ارتباط حسنه بین تهران و ریاض خبر دادند. در این میان، برنامه «درنگ» در شبکه نسیم با اجرای محسن افشانی، بازیگر پرحاشیه تلویزیون به تمسخر محمد بن سلمان ولیعهد و فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان پرداخته و آنان را «گاو شیرده» خطاب کرده بود.
این درحالی است که پس از ماجرای حمله به سفارت عربستان و قطع روابط دیپلماتیک دو کشور به مدت 6 سال، تهران و رباض در 19 اسفندماه 1401 خورشیدی برابر با 10 مارس 2023 میلادی آشتی کردند. هر چند صدا و سیما به علت برنامه جنجالی «درنگ» مجبور به عذرخواهی شد اما این اقدام پالس منفی در روابط میان ایران و عربستان ایجاد می کند. روزنامه اصولگرای خراسان و نزدیک به محمدباقر قالیباف در مطلبی با عنوان «نسیم تلخ در سیما» نوشت: «این اقدام نسنجیده، یادآور سفارت نوردیهای برخی جریانهای تندرو در دهه 90 بود که بیشک یکی از عوامل اصلی تشدید تنشها و قطع روابط میان تهران و ریاض شد و هزینههای سنگینی را برای کشور و منطقه به همراه داشت.»
سعید محمد، فرمانده سابق قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) هم در شبکه اجتماعی ایکس، نسبت حضور نفوذی ها در صدا و سیما هشدار و نوشت: «عزیزان امنیتی؛ اگر دنبال نفوذ میگردید بهتر است آمر و تولید کننده ویدیوی توهین آمیز به مقامات عربستان در صدا و سیمای جمهوری اسلامی را شناسایی و تحت پیگرد قرار دهید. عادی نیست که هر وقت روابط عربستان با ایران بهبود میابد برخی در مسیر خواست اسرائیل یا سفارت عربستان را به آتش میکشند و یا با انتشار مطالب توهین آمیز سعی در ادامه پروژه ایران هراسی دارند.»
اتاق فرمان صدا و سیما اما دستور اقدامات ضددولت و ضددیپلماسی در صدا و سیما به دستور چه کسانی صادر می شود؟ شاید پاسخ به این سوال به دلیل حضور پرتعداد چهره های نزدیک به جبهه پایداری و دولت سایه در رسانه ملی به راحتی امکان پذیر نباشد اما وحید جلیلی برادر سعید جلیلی، در کنار پیمان جبلی از چهره های نزدیک به رئیس دولت سایه از متهمان اصلی هستند که فرمان حمله به دولت و تصمیمات دیپلماتیک را صادر کردند.
گویی پیمان جبلی و وحید جلیلی با هم عقد اخوت بستند تا همان رویه ای را که صدا و سیما در زمان علی عسگری در دولت روحانی پیش گرفته بود، علیه دولت پزشکیان نیز تکرار کنند.
در واقع، حمله صدا و سیما به دولت نامحبوب و مورد غضب مدیرانش، سالهاست که در دستور کار این رسانه قرار داشته و به نظر نمی رسد که آنان تصمیمی برای تغییر شرایط یا عقب نشینی موقتی از موضع خود در شرایط فعلی داشته باشند.
27215
کد خبر 2053931
http://www.ilandnews.ir/fa/News/1422813/عقد-اخوت-«جلیلی---جبلی»-علیه-دولت-پزشکیان--اقدامات-صداوسیما-مقابل-نقشه-راه-دیپلماتیک-کشور-در-اوج-مذاکرات-ایران-و-آمریکا