ایرانیان جهان
نوری: کشاورزی دروازه‌ شکوفایی همکاری ایران و آفریقا است
يکشنبه 7 ارديبهشت 1404 - 22:32:36
ایرانیان جهان - به گزارش خبرگزاری مهر، سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا با حضور مقامات عالی‌رتبه کشورهای آفریقایی و هیأت‌های ایرانی از روز یکشنبه ٧ اردیبهشت در سالن اجلاس سران در تهران آغاز به کار کرد.
غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی، به عنوان رئیس نشست تخصصی کشاورزی و صنایع غذایی، در این اجلاس با تاکید بر تقویت همکاری‌های کشاورزی بین ایران و کشورهای آفریقایی اظهار کرد: جهان امروز با چالش‌های بزرگی مانند فقر، گرسنگی، تغییرات اقلیمی و ناامنی غذایی مواجه است در این میان کشاورزی می‌تواند دروازه‌ای برای رشد و شکوفایی بی‌سابقه برای ایران و آفریقا باشد.
وی با اشاره به ظرفیت‌های عظیم کشاورزی آفریقا، از جمله اراضی حاصلخیز، نیروی کار جوان و تنوع اقلیمی، تأکید کرد: توسعه تجارت محصولات کشاورزی می‌تواند موتور محرکه توسعه اقتصادی این قاره باشد.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: حجم تجارت کشاورزی ایران و آفریقا در حال حاضر حدود 300 میلیون دلار در سال است، اما این تنها بخشی از ظرفیت موجود را نشان می‌دهد. با بهره‌گیری از نقاط قوت دو طرف، می‌توانیم رابطه‌ای تجاری متعادل و سودمند ایجاد کنیم که به امنیت غذایی و رشد اقتصادی هر دو منطقه کمک کند.
نوری قزلجه به دستاوردهای ایران در حوزه نوآوری‌های کشاورزی، از جمله تولید گونه‌های مقاوم گندم و جو، سیستم‌های آبیاری قطره‌ای و ماشین‌آلات کشاورزی مقرون‌به‌صرفه اشاره و تصریح کرد: ایران برای انتقال فناوری‌ها به کشورهای آفریقایی را آمادگی کامل دارد.
وی افزود: سرمایه‌گذاری مشترک در تولید محصولات کشاورزی، انتقال فناوری و ظرفیت‌سازی، همکاری در تحقیق و توسعه، و تسهیل تجارت از طریق ساده‌سازی رویه‌های گمرکی و هماهنگی استانداردها مهم‌ترین محورهای توسعه همکاری ایران و آفریقا است.
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر ضرورت توافق تجارت ترجیحی بین ایران و منطقه آزاد تجاری آفریقا گفت: این توافق می‌تواند با کاهش تعرفه‌ها، جریان تجارت کشاورزی را تقویت کند.
نوری قزلجه با تأکید بر اهمیت پایداری زیست‌محیطی، گفت: روش‌های کشاورزی دوستدار محیط زیست و همکاری در پروژه‌هایی مانند جنگل‌کاری و مدیریت پایدار زمین باید گسترش یابد.
وی با اشاره به روابط تاریخی و فرهنگی غنی بین ایران و آفریقا، اظهار کرد: افرایش مشارکت بین المللی کشاورزی نویدبخش آینده‌ای درخشان است. ایران متعهد است که دست در دست ملت‌ها و دولت‌های آفریقایی، بذرهای دوستی و همکاری را بکارد تا آینده‌ای سرشار از رفاه و رشد مشترک ایجاد کند.
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: این اجلاس فرصت بی‌نظیری برای ترسیم مسیری روشن به سوی توسعه پایدار و موفقیت مشترک است و نقش محوری کشاورزی در تقویت پیوندهای اقتصادی و فرهنگی بین ایران و آفریقا را بیش از گذشته نشان داد.
نوری قزلجه، بر تعهد جدی ایران به گسترش همکاری‌های کشاورزی با کشورهای آفریقایی تأکید و تصریح کرد: ظرفیت‌های بسیار خوبی برای همکاری بین ایران و کشورهای آفریقایی وجود دارد.
وی خطاب به تجار، بازرگانان و فعالان اقتصادی ایران و آفریقا افزود: حضور رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در افتتاحیه اجلاس، همراه با معاون اول و سایر وزرا، نشان‌دهنده عزم قاطع ایران برای توسعه روابط با آفریقا است.
وزیر جهاد کشاورزی از فعال‌سازی کمیسیون‌های مشترک اقتصادی با حداقل 6 کشور آفریقایی تحت نظارت وزارت جهاد کشاورزی خبر داد و گفت: ما در حال فراهم‌سازی بسترهای لازم برای حضور فعالان اقتصادی ایران در حوزه کشاورزی و غذا در آفریقا هستیم که ظرفیت‌های فراوانی در این قاره وجود دارد.
نوری قزلجه گفت: برخی نهادها و شرکت‌های ایرانی برای همکاری با کشورهای آفریقایی از جمله مؤسسه سرم و واکسن‌سازی رازی برای ارائه توانمندی‌های خود در حوزه واکسن و داروهای دامی اعلام آمادگی کرده که مورد استقبال کشورهای آفریقایی قرار گرفته است.
وی افزود: همچنین مرکز انتقال جنین دام سنگین و یک شرکت خصوصی تولید واکسن و دارو در حوزه دام، ظرفیت‌های خود را معرفی کردند که با استقبال گسترده‌ای مواجه شد.
نشست تخصصی کشاورزی و صنایع غذایی سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا به ریاست وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد، مقامات اجرایی و تحقیقاتی، و معاونین وزیر جهاد کشاورزی ایران، در کنار وزیر جهاد کشاورزی و صنعت دام اوگاندا و وزیر کشاورزی و توسعه روستایی آفریقای مرکزی به ارائه مطلب تخصصی در این نشست پرداختند. کد خبر 6449084

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1423518/نوری--کشاورزی-دروازه‌-شکوفایی-همکاری-ایران-و-آفریقا-است
بستن   چاپ