ایرانیان جهان - دونالد ترامپ خواستار عبور رایگان کشتیهای آمریکایی از کانال پاناما و کانال سوئز شده است. او روز شنبه 26 آوریل (6 اردیبهشت) در شبکه اجتماعی خود به نام …

دونالد ترامپ خواستار عبور رایگان کشتیهای آمریکایی از کانال پاناما و کانال سوئز شده است. او روز شنبه 26 آوریل (6 اردیبهشت) در شبکه اجتماعی خود به نام “تروث” نوشت که این امر باید هم کشتیهای نظامی و هم تجاری را شامل شود.
او تأکید کرد: «این کانالها بدون ایالات متحده آمریکا اصلاً وجود نداشتند.» رئیسجمهور آمریکا افزود از مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، خواسته فوراً به این موضوع رسیدگی کند. ترامپ پیش از این نیز موفق شده بود امتیاز مهمی در راستای خواستهاش برای افزایش نفوذ آمریکا بر کانال پاناما بهدست آورد. بر اساس توافقی با پاناما، ایالات متحده اجازه یافته است که نیروهای نظامی خود را در اطراف این آبراه استراتژیک مستقر کند.
پیشتر پاناما و آمریکا اعلام کرده بودند که در حال مذاکره برای توافقی هستند که عبور رایگان و اولویتدار کشتیهای جنگی آمریکایی از کانال پاناما را ممکن سازد. ترامپ بارها گفته بود که قصد دارد کنترل این کانال را “بازپس بگیرد” زیرا معتقد است ایالات متحده در این زمینه بهطور “ناعادلانهای” تحت فشار قرار گرفته است.
او پیش از آغاز رسمی ریاستجمهوری خود در ژانویه نیز اعلام کرده بود که برای بازپسگیری کنترل کانال پاناما، گزینههای اقتصادی و حتی نظامی را منتفی نمیداند.
در واکنش به این اظهارات خوزه رائول مولینو، رئیسجمهور پاناما، بدون اشاره مستقیم به ترامپ، اعلام کرد که تعرفههای عبور از کانال پاناما توسط “اداره کانال پاناما” (ACP) تعیین میشود؛ نهادی مستقل که مسئول اداره این مسیر تجاری است. مولینو در پستی در شبکه اجتماعی اکس نوشت: «هیچ توافقی خلاف این وجود ندارد.»
پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا اوایل ماه جاری در سفر به پاناما سیتی اعلام کرده بود که ایالات متحده بهدنبال توافقی است تا ناوهای جنگیاش “اول و رایگان” از این مسیر عبور کنند.
مسیرهای مهم در تجارت جهانی ایالات متحده و چین از جمله بزرگترین استفادهکنندگان کانال پاناما هستند.
کانال پاناما در اوایل قرن بیستم توسط مهندسان ارتش آمریکا ساخته شد و در 31 دسامبر 1999، مدیریت آن به پاناما واگذار شد. این آبراه در باریکهای میان آمریکای شمالی و جنوبی واقع شده و عبور سریع کشتیها میان اقیانوس اطلس و آرام را ممکن میسازد. حدود 40 درصد از حملونقل کانتینری آمریکا از این مسیر انجام میشود.
کانال سوئز در مصر، که یکی از مسیرهای کلیدی دریایی برای اتصال اروپا و آسیا محسوب میشود، پیش از حملات شورشیان یمن در دریای سرخ و خلیج عدن، حدود 10 درصد از تجارت دریایی جهان را پوشش میداد.
ساخت این کانال در سال 1859 با رهبری دیپلمات و مهندس فرانسوی، فردیناند دو لیسپس آغاز شد و دهها هزار کارگر مصری تحت شرایطی سخت، طی ده سال ساخت آن را به پایان رساندند. این کانال نوامبر 1869 افتتاح شد و امروزه از حیاتیترین مسیرهای تجاری جهان بهشمار میآید.
شورشیان یمن در حمایت از فلسطینیها، شروع به حمله به کشتیها کردند و این اقدام باعث شد مسیر کشتیرانی به سمت دماغه امید نیک در جنوب آفریقا منحرف شده و هزینهها افزایش یابد.
مصر اعلام کرده که درآمد حاصل از کانال سوئز در سال گذشته میلادی، بهدلیل این بحران، تا 60 درصد کاهش یافته و حدود 7 میلیارد دلار ضرر داشته است.
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.
آیا بابک زنجانی میتواند یک الگو باشد؟ گردشگری پایتخت ؛ خسته در دود و ترافیک تغییر مداوم قانون ساعت رسمی؛ بیثباتی در تصمیمگیری و بیتوجهی به کارشناسی «دبلنا» بازی مبتنی بر شانس، قمار با چاشنی توهین به شعور مخاطب! طرح دریا در فقدان ساز و کار باید ها و نبایدها
http://www.ilandnews.ir/fa/News/1424646/کانالهای-سوئز-باید-برای-آمریکا-رایگان-باشد