ایرانیان جهان
گروسی:من دائم با استیو ویتکاف و عباس عراقچی در تماس هستم
سه شنبه 9 ارديبهشت 1404 - 11:26:20
ایرانیان جهان - مخاطب24- مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با اشاره به این که با وزیر خارجه ایران و نماینده آمریکا در مذاکرات در تماس است، بیان کرد که باید ظرفیت نظارتی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید بتواند اعمال کند فراهم شود.
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه به وقت محلی پس از شرکت در جلسه غیرعلنی شورای امنیت سازمان ملل متحد با تمرکز بر تهدید‌های فزاینده علیه پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، با اشاره به این که چندین روند، به ویژه مذاکرات هسته‌ای میان جمهوری اسلامی ایران و آمریکا در جریان است، گفت: «در لحظه بسیار مهمی هستیم.
»
بیشتر بخوانید

ایرانیان جهان

گروسی: ویتکاف و عراقچی بسیار حرفه‌ای هستند
طبق گزارش یورونیوز، گروسی گفت: «من به صورت دائم با استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا و عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در تماس هستم تا پشتیبانی فنی و ظرفیت نظارتی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید بتواند اعمال کند را فراهم کنم. هر توافقی با ایران باید امکان نظارت آژانس را فراهم کند وگرنه اعتبار چندانی نخواهد داشت»
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره دسترسی کنونی آژانس به تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و انجام بازرسی‌ها مدعی شد: «بگذارید نکته‌ای را روشن کنم. ما آن‌جا هستیم. بازرسی‌ها را انجام می‌دهیم. این‌طور نیست که کاملا کور شده باشیم، اما در مقایسه با گذشته میزان زیادی از دید خود را از دست داده‌ایم. به همین دلیل هم گفتم که در شرایط کنونی تایید این که همه‌چیز در وضع مطلوب قرار دارد، برای ما بسیار دشوار است. بنابراین، ما با آنها درحال گفت‌و‌گو درباره الزامات و توضیحاتی هستیم که باید ارائه دهند.»
گروسی افزود: «روند دوجانبه میان ایالات متحده و ایران، و روند میان آژانس و ایران، می‌توانند یکدیگر را تقویت یا تضعیف کنند؛ بنابراین امیدواریم بتوانیم در هر دو روند به صورت هماهنگ و مثبت پیشرفت کنیم.»
یکشنبه گذشته مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تماس تلفنی با سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران با استقبال مجدد از گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران-آمریکا، بر آمادگی آژانس برای هرگونه مساعدت در این روند تاکید کرد.
وزیر خارجه کشورمان اهمیت نقش آژانس در مباحث هسته‌ای ایران را وفق وظائف و اختیارات قانونی این نهاد خاطرنشان و تصریح کرد که ایران به‌عنوان عضو مسئولیت‌شناس معاهده منع اشاعه به همکاری‌های خود با آژانس طبق تعهدات حقوقی-بین‌المللی خود ادامه می‌دهد و امیدوار است با رویکرد فنی و حرفه‌ای آژانس هرچه سریع‌تر موضوعات باقیمانده پادمانی نیز حل و فصل شود.
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین گروسی را در جریان آخرین تحولات مرتبط با گفت‌و‌گو‌های ایران-آمریکا قرار داد.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1424794/گروسی-من-دائم-با-استیو-ویتکاف-و-عباس-عراقچی-در-تماس-هستم
بستن   چاپ