ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تعاون، راهکار دولت برای ایجاد اشتغال و افزایش ثروت اخبار ایران

تعاون، راهکار دولت برای ایجاد اشتغال و افزایش ثروت
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار اقتصادی ایونا به نقل از تسنیم، موضوع سهم25 درصدی تعاونی‌ها در اقتصاد از برنامه پنجم توسعه و حتی پیش از آن مطرح بوده است. برنامه هفتم توسعه وارد فاز اجرا شده است اما همچنان این عدد از سوی دولتمردان در حال تکرار است.
برخی آمارها بیانگر این است که سهم تعاونی‌ها در حال حاضر حدود 6درصد است، به نظر می‌رسد 25 درصد رقم رویایی و آرمانی است که با واقعیت فاصله زیادی دارد.
چرا سیاست‌ها در اجرا به هدف دست نمی‌یابند؟ چالش‌های پیش رو تحقق سهم 25 درصدی بخش تعاونی‌ها در اقتصاد چیست؟
احمد میدری, وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی سهم فعلی تعاونی‌ها از اقتصاد را 5درصد ذکر کرده و می‌گوید: در کشوری که مردم آن پیشگامان توسعه تعاون در تاریخ بشریت بوده‌اند، چرا بخش تعاون به جای آنکه 25درصد از اقتصاد ایران سهم داشته باشد کمتر از 5درصد سهم دارد؟ تلاش دولت برای رفع مشکل نقدینگی صنعت غذا- ایونا نیوز بخوانید
وی اظهار داشت: چرا در کشوری که مردم آن پیشگامان توسعه تعاونی در تاریخ بشر بودند، امروز و بر خلاف مصوبات به جای اینکه تعاونی ها 25 درصد سهم از اقتصاد ایران داشته باشد، کمتر از پنج درصد سهم دارد؟
عضو کابینه دولت چهاردهم با اشاره به تاریخ تعاونی ها، به احداث قنات ها اشاره کرد و افزود: قنات ها تحت فرمان حکام وقت ایجاد می شد، اما شبکه ای کاملا مردمی بود و قنات هایی که ایرانی ها ساختند بزرگترین سازه های آبی در جهان و تاریخ بشر بوده است که از طریق تعاونی ها ایجاد شد.
به گزارش تسنیم، در کشور ما به‌رغم همه ظرفیت‌های اقتصادی، اجتماعی و حتی فرهنگی و تاکید سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی بر واگذاری بخش‌هایی از اقتصاد به تعاون و حتی سیاستگذاری‌های حکومتی در رونق گرفتن بخش تعاون آن چشم‌انداز متناسب با ظرفیت کیفی تعاون پیش نرفته است.
در اصل 44قانون اساسی، نظام اقتصادی جمهوری اسلامی ایران بر پایه سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی تعریف و استوار شده است. به اعتقاد کارشناسان از جمله دلایلی که موجب شده بخش تعاون در سالهای اخیر به رشد مورد نظر دست پیدا نکند، پایین بودن نرخ رشد اقتصادی و بهره‌وری، عدم باور به بخش تعاون دولتی بودن اقتصاد و عدم اجرای قوانین توسعه ای در این بخش بوده است. سیاست دولت استفاده از نیروهای جوان انقلابی بخوانید
با وجود ظرفیت‌های اقتصادی و اجتماعی بسیاری که به لحاظ قانونی برای توسعه و تقویت بخش تعاون و ارتقای جایگاه آن در قوانین بالادستی کشور دیده شده و در سیاست‌های اصل 44قانون اساسی بر واگذاری بخش‌هایی از اقتصاد به بخش تعاون و ارتقای سهم تعاون به 25درصد در اقتصاد ملی تاکید شده اما آنطور که باید چشم انداز رونق بخش تعاون متناسب با ظرفیت‌های کیفی این بخش پیش نرفته است.
از نگاه کارشناسان و فعالان تعاونی، بهترین راهکار تقویت و ارتقای جایگاه بخش تعاون، کاهش سهم دولت در اقتصاد است . در شرایط حاضر که به دلیل مشکلات اقتصادی، برای سرمایه‌گذاری‌ دچار مشکل هستیم، تاسیس شرکت‌های تعاونی یکی از بهترین ابزارها برای تجمیع سرمایه‌های خرد مردمی به شمار می روند که نقدینگی‌ها را به سمت اشتغال مولد سوق می‌دهد.
رضا وفائی یگانه، معاون اقتصادی اتاق تعاون ایران درباره تعاون در یادداشتی به مزیت های تعاون پرداخته است." تعاون گفتمانی است که در نظر دارد تامین نیاز اقتصادی مردم را با رعایت مصالح اجتماعی جامعه و در یک مدل مشارکتی فعال پیگیری کند از این رو تعاونی‌ها شرکت‌های مردم‌محور هستند که تحت مالکیت، کنترل و مدیریت اعضای آن‌ها و برای تحقق نیازها و خواسته‌های مشترک اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خود هستند.
تعاونی ها مردم را به شیوه ای دموکراتیک و برابر گرد هم می آورند. خواه این اعضا مشتریان، کارمندان، کاربران یا ساکنان باشند، تعاونی ها به طور دموکراتیک توسط قانون «یک عضو، یک رأی» مدیریت می شوند. اعضا بدون توجه به میزان سرمایه ای که در شرکت می گذارند از حقوق رای برابری برخوردارند. جهش 180 درصدی قیمت اینترنت در دولت محرومان! بخوانید
از آنجایی که کسب‌وکارهایی که توسط ارزش‌ها هدایت می‌شوند، نه فقط سود، تعاونی‌ها اصول مورد توافق بین‌المللی را به اشتراک می‌گذارند و با هم برای ساختن دنیایی بهتر از طریق همکاری عمل می‌کنند. تعاونی‌ها در سراسر جهان با قرار دادن انصاف، برابری و عدالت اجتماعی در قلب شرکت، به مردم اجازه می‌دهند تا با هم کار کنند تا بنگاه‌های پایداری ایجاد کنند که شغل و رفاه بلندمدت ایجاد می‌کند.
تعاونی ها به مردم اجازه می دهند تا آینده اقتصادی خود را تحت کنترل داشته باشند و به دلیل اینکه مالکیت آنها در انحصار سهامداران خاص نیست، منافع اقتصادی و اجتماعی فعالیت آنها در جوامعی که در آن تأسیس شده اند باقی می ماند. سود ایجاد شده یا مجدداً در شرکت سرمایه گذاری می شود یا به اعضا بازگردانده می شود.
کثیر العضو بودن، محور قرار دادن سرمایه ها و ظرفیت های انسانی، الزام به ارائه اطلاعات شفاف و به موقع و آموزش های تخصصی به اعضا، مشارکت دموکراتیک اعضا در تصمیم گیری(هر نفر یکی رای)، تاکید بر نیازهای مشترک و اولویت دار اعضا، ایجاد نگاه سیستمی به منافع شرکت و جامعه، استفاده از سرمایه ها و ظرفیت های اجتماعی ایجاد شده در راستای تحقق مسئولیت های اجتماعی و… باعث شده است که گفتمان تعاون در دنیا یکی از مدل های عملیاتی جهت فعالیت تیمی و ایجاد وفاق عمومی برای حل مسائل اولویت دارد جوامع انسانی باشد.
مقابله با خام فروشی و کمک به بخش تولید از طریق ایجاد بستری برای خلق ارزش افزوده بیشتر، منوط به توسعه و تکمیل زنجیره تولید است که البته این مسئله نیازمند هماهنگی با زنجیره های تولید منطقه ای، جهانی و سیاست های آمایش سرزمینی می باشد. گامی مهم در جهت رفاه معلمان مدارس غیردولتی بخوانید
گفتمان بخش تعاون از طریق ایجاد تعاون بین تولیدکنندگان توانسته است در خیلی از کشورها به تکمیل زنجیره های تولید کمک کند و از این محل به ایجاد اشتغال و خلق ثروت بیشتر در فرایند توسعه کشورها کمک شایانی به عمل آورد.
بالا بودن هزینه تامین نیاز تولید کنندگان مخصوصا در حوزه واردات، خام فروشی در تجارت بین الملل، انجام امر صادرات به صورت غیرحرفه ای، از دست دادن ظرفیت اشتغال زایی و توان خلق ثروت، برند سازی ضعیف، وابستگی کشور به برخی حلقه های حساس در زنجیره تولید و… از مهم ترین آسیب های بخش تولید کشور است.
بخش تعاون اقتصاد کشور با دارا بودن بیش از 575اتحادیه تخصصی در سطح کشور و استان ها، ظرفیت مناسبی برای انتقال دانش جهت استفاده از مدل تعاونی برای تکمیل زنجیره تولید کشور دارد. برند سازی و تولید مبتنی بر استاندارد، شناسایی حلقه های اولویت دار جهت تکمیل زنجیره مبتنی بر منافع جمعی تولید کنندگان، ایجاد هماهنگی بین سیاست های اقتصادی تولید کنندگان و حاکمیت و… از مهم ترین مزیت های این روش برای تکمیل زنجیره های تولید است".

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1215771/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لاوروف: ترکیه و سوریه در مسیر عادی سازی روابط هستند

کشیدن تصویر سید حسن نصرالله و نتانیاهو به سبک متفاوت توسط هنرمندان عراقی

«گدعون ساعر» رسما به عضویت کابینه نتانیاهو درآمد

وزارت جهادکشاورزی: انبارها پر از برنج است و نیازی به واردات نیست

پیش بینی بورس فردا دوشنبه 9 مهر 1403

سقف نرخ اجاره بها مشخص شد؛ مستاجران از صاحبخانه متخلف شکایت کنند

عقب‌نشینی بازارها با لیدری دلار

تحلیلی از محبوب‌ترین مسیر شغل‌یابی و آمار تعداد بیکاران در سال 1402

عراق خواستار همکاری با ایران در پروژه‌های آموزشی و تحقیقاتی است

تلاش عراق برای ارتقای سطح آموزشی خود/ درخواست همکاری عراق با ایران در پروژه‌های آموزشی و تحقیقاتی

حرکت خودجوش فعالین اقتصادی سراوانی برای مدرسه سازی

رضا مسرور کیست؟ دبیر جدید شورای عالی مناطق آزاد را بیشتر بشناسیم

رئیس‌کل بانک مرکزی عازم استانبول شد

رئیس کل بانک مرکزی عازم استانبول شد

ایجاد یک ذخیره گاه واکسن در افغانستان

محکومیت جنایت اسرائیل توسط شخصیت‌های افغانستان

مردم افغانستان در غم سید مقاومت

درخواست تل‌آویو از آمریکا درباره حمله احتمالی ایران

کاخ سفید: بیانیه‌هایی از تهران می‌شنویم؛ منتظریم

آکسیوس: حمله به یمن با هماهنگی «سنتکام» انجام شده است

کاخ سفید: جنگ با ایران مشکلات را حل نمی‌کند

کربی: اسرائیل نمی‌تواند با جنگ ساکنان شمال را بازگرداند

پردیس فریاد مرگ بر اسرائیل سر داد

بمبی که اسرائیل با آن سید حسن نصرالله را ترور کرد

روایت زاخارووا از حاشیه اجلاس سازمان ملل:مذاکرات درباره ارسال سلاح‌های آمریکایی جریان داشت

اسرائیل در حمله به الحدیده از ده‌ها جنگنده استفاده کرد/ هماهنگی آمریکا با اسرائیل در حمله به الحدیده

بمبی که اسرائیل با آن سید حسن نصرالله را ترور کرد+عکس

کربی: آمریکا برای پاسخ ایران به ترور «سیدحسن نصرالله» آماده است

کربی: آمریکا برای پاسخ احتمالی ایران به ترور «سیدحسن نصرالله» آماده است

حزب‌الله را در برابر رژیم صهیونیستی تنها نگذاریم

واکنش کربی به پاسخ احتمالی ایران به ترور سید حسن نصرالله

کشور‌های اسلامی نباید اجازه دهند جنایات رژیم صهیونیستی در لبنان ادامه یابد

رژیم اسرائیل: با هماهنگی آمریکا به یمن حمله کردیم

ایران حملات رژیم صهیونیستی به الحدیده را محکوم کرد

پزشکیان: نباید حزب‌الله را در برابر رژیم صهیونیستی که از سوی آمریکا و اروپا حمایت می‌شود‌، تنها بگذاریم

پزشکیان: دنیا شاهد آمریکا و کشورهای غربی از جنایات صهیونیست‌ها است

پزشکیان: حزب‌الله را در برابر رژیم صهیونیستی تنها نمی‌گذاریم

سفر احتمالی النصر عربستان به آمریکا در وقفه زمستانی لیگ عربستان

بمب سنگرشکنی که اسرائیل با آن سید حسن نصرالله را ترور کرد چه بود؟

نباید حزب‌الله را در برابر رژیم صهیونیستی که از سوی آمریکا و اروپا حمایت می‌شود‌، تنها بگذاریم

حزب‌الله پابرجا می‌ماند

استاد دانشگاه کالیفرنیا: ریاض و ابوظبی هزینه جنگ اسرائیل را تامین می‌کنند

ایران در استراتژی‏‌های منطقه‏‌ای خود تجدیدنظر می‏‌کند

واکنش بشار اسد به ترور سید حسن نصرالله

تکذیب ادعای صهیونیست‌ها توسط حزب‌الله؛ ترور حاج ابوعلی رضا صحت ندارد

رسانه‌های صهیونیستی مدعی شدند: اجماع برای حمله زمینی محدود به لبنان

صهیونیست‌ها در عملیات ترور سید حسن نصرالله از چه نوع بمبی استفاده کردند؟

24 شهید و 29 زخمی در حمله رژیم صهیونیستی به «صیدا»

ادعای تیراندازی به نیروهای جمهوری آذربایجان در مرز با ارمنستان

نگرانی پنتاگون از هدف قرار گرفتن پایگاه‌های آمریکا در منطقه