ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سرمقاله قدس/ قصه‌های مشترک ما و فلسطین خواندنی ها

سرمقاله قدس/ قصه‌های مشترک ما و فلسطین
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - قدس آنلاین / « قصه‌های مشترک ما و فلسطین » عنوان یادداشت روز در روزنامه قدس به قلم محسن فاطمی نژاد است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
حتی اگر ماجرای «طوفان‌الاقصی» در هفتم اکتبر و امتداد دومینووار حوادث این یک‌ساله، این‌قدر پیوند مسئله فلسطین با ایران را برای ما ملموس نکرده بود، کافی بود کتاب کهنه تاریخ را پیش چشم آوریم و نه اوراق کهنه و خاک گرفته‌اش، که همین برگ‌های تر و تازه‌اش را که خیلی وقت نیست ثبت و ضبط شده، مرور کنیم. آن وقت بود که می فهمیدیم ما، فقط هم‌سرنوشت با ملتی رنج کشیده به اسم فلسطین نیستیم، بلکه قصه‌ها و ماجراهایی بسیار شبیه به هم را از سر گذرانده‌ایم. دو ملتیم که هر کدام از آیینه تاریخ دیگری، می‌توانیم خودمان را بنگریم و با دیدن زخم‌های آن یکی، رنج‌های خود را به خاطر آوریم. 
قصه ما و فلسطین در لحظاتی آن‌قدر شبیه به هم می‌شود که بعضاً آدم تعجب می‌کند که چطور امکان دارد حتی دیالوگ‌های شخصیت‌های شرور این قصه‌ها، تا به این حد شبیه به هم باشند. انگار کسی نمایش‌نامه روی صحنه رفته‌ای را از داخل کشومیزش درآورده و دوباره و با بازیگرانی جدید روی صحنه نمایش برده است. یادتان هست به فاصله چند روز پس از عملیات «طوفان‌الاقصی»، یوآف گالانت وزیر جنگ رژیم اشغالگر بعد از صدور دستور حمله همه‌جانبه به غزه، فلسطینی‌ها را چطور توصیف کرده بود؟ به آن ها گفته بود «حیوانات انسان‌نما!». دقیقاً از این عبارت استفاده کرد:« ما داریم با حیواناتی به شکل و شمایل انسان می‌جنگیم». حالا بیایید برگردیم به دوران جنگ خودمان؛ منظورم دفاع مقدس هشت‌ساله علیه رژیم بعث است. نمی‌دانم اسم «خیرالله طلفاح» به گوشتان خورده یا نه، او دایی و پدرزن صدام بود که پسرش نیز به مقام وزارت دفاع عراق رسید. طلفاح یک‌سال پس از جنگ عراق با ایران سعی کرد با نفوذی که در حزب بعث پیدا کرده بود، در مقام یک نظریه‌پرداز ظاهر شود. روی همین حساب جزوه‌ای برای این حزب نوشت و در آن مشخصاً این‌طور ذکر کرد:« ایرانیان جانورانی هستند که خدا آنان را به شکل آدم آفریده است». می‌بینید! کسی می‌تواند میان این جمله که سال 60 از دهان طلفاح خارج شده با آنچه سال گذشته از دهان گالانت خارج شد، تفاوتی پیدا کند؟ یک ایده را مو به مو آن هم دقیقاً با یک ترکیب از کلمات در توجیه جنایت‌هایشان ردیف کرده‌اند. یکی با همین منطق به خودش اجازه استفاده از سلاح‌های شیمیایی را به صورت گسترده علیه مرزنشینان ایرانی و عراقی می‌دهد و دیگری بیش از 40 هزار زن و کودک و پیر و جوان را در نوار غزه سلاخی می‌کند.
ماجرا زمانی جالب‌تر و البته تأسف‌بارتر می‌شود که بدانیم تشابه‌ها گاهی فراتر از کلمات و عبارت‌هاست و به شخصیت‌ها می‌رسد. برای نمونه، اکنون خیانت‌های ملک‌عبدالله، پادشاه اردن نسبت به آرمان فلسطین پیش چشم ماست. حالا اگر از شما بپرسند چه کسی اولین گلوله را در شروع جنگ هشت‌ساله به سمت مرزهای ایران شلیک کرد، چه می‌گویید؟ به نظرتان کار چه کسی بود؟ «حامدالجبوری» وزیرخارجه آن دوران عراق می‌گوید نخستین گلوله‌ای که از یک دستگاه تانک در جنگ ایران و عراق شلیک شد را «ملک حسین» پادشاه وقت اردن که پدر «ملک عبدالله» حاکم فعلی اردن است، شلیک کرد. ملک حسین، روز سی و یکم شهریور دست در دست صدام به نزدیکی خطوط آتش رفت و با شلیک نخستین گلوله، آغاز جنگ را به صدام تبریک گفت. پدر در آن زمان به ایران اسلامی خیانت کرد و پسرش امروز بر سر قبله اول مسلمانان با صهیونیست‌ها ساخت و پاخت کرده است.
این قصه مشترک اما غیر از دیالوگ‌ها و کاراکترهای شبیه به هم، عواملی در پشت صحنه دارد که از زمان اشغال فلسطین تا دوران انقلاب اسلامی و تحمیل جنگ هشت‌ساله و همه تجاوزات این سال‌ها به غزه و سرزمین زیتون یکی هستند. صحنه‌گردان قصه ما و فلسطین همیشه و در تمام این سال‌ها یکی بوده است. چه کسی امروز پشت پرده و حامی جنایات غزه است؟ چه کسی دارد بودجه‌های میلیاردی حمایتی تصویب می‌کند و بمب‌های چند صد پوندی را روانه سرزمین‌های اشغالی می‌کند؟ صحنه‌گردان را همه می‌شناسند. صحنه‌گردان‌های امروز جنایات غزه، چهار دهه پیش باک ماشین جنگ افروزی و جنایت صدام را علیه ملت آزادی‌خواه ایران پر می‌کردند. «کنت.آر.تیرمن» پژوهشگر آمریکایی طی تحقیقاتی تعداد شرکت‌هایی که در ساخت ماشین مرگ‌آفرین صدام شرکت داشتند را 455 مورد ذکر کرده بود. هم آن روز صدام براساس ظرفیت زرادخانه‌های اعراب و غرب، سیاست‌های شیطانی خود را پیاده می‌کرد و هم امروز نتانیاهو با تکیه بر همین پشتوانه، نسل‌کشی می‌کند. پس عامل پشت پرده قصه ما و فلسطین هم یکی است: استعمار.

همه این تشابه‌‎ها باوجود تلخی‌ها و قصه‌های پرآب چشمی که برای دو ملت ایران و فلسطین دارد، اما نوید یک سرنوشت روشن و مشترک را می‌دهد. بی‌شک همدردی امروز ما با ملت فلسطین، یک دلیلش همین قصه‌ای است که ما تجربه‌اش کردیم، با آن زندگی کردیم و حال که می‌بینیم چون مایی دارد از آن رنج می‌کشد، با آن رنج می‌کشیم. مهم این است که این روزها هم خواهد گذشت و این خطوط را در مورد غزه بوی باروت و خون گرفته خواهیم شنید، همان‌گونه که «مرتضی سرهنگی» راوی صادق ادبیات پایداری در مورد خرمشهر برای ایران روایت کرده بود: «همه کارشناسان نظامی جهان به‌خصوص آنانی که از استحکامات نیروهای عراقی در خرمشهر بازدید کرده بودند، یقین داشتند آزادی این بندر به دست نیروهای ایرانی رؤیایی بیش نیست... خرمشهر در برابر چشم جهانیان به دامن خوش‌نقش و نگار باستانی ایران بازگشت. آنچه از عراقی‌ها به جا ماند، پوتین و کلاه آهنی‌های سرگردان بود که سطح این بندر را پوشانده بود...».

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1223751/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرا فرانسه پشت نتانیاهو را خالی کرده است؟

شبکه «المیادین» را بیشتر بشناسید

نوازندگی جالب سفیر ژاپن در برج میلاد تهران | ببینید

کیبورد عجیب و خلاقانه ژاپنی‌ها!

نوازندگی خیره کننده سفیر ژاپن در برج میلاد+ فیلم

پرتاب ماموریت «اروپا کلیپر» به تعویق افتاد

پرتکرارترین سوالات گردشگران درباره سفر به اروپا

مصدومیت مارکوس تورام جدی نیست؛ مهاجم اینتر در اردوی فرانسه

لواندوفسکی، هالند یا هری کین؛ آماده ترین مهاجم اروپا کدام است؟

احتمال برگزاری رزمایش نظامی چین در نزدیکی تایوان

کره شمالی: روابط بین پیونگ‌یانگ و پکن به نفع دو کشور است

واکنش رسانه رسمی چین به عملیات وعده صادق 2

پیشنهاد ساخت پایانه چند منظوره کالا و کانتینر در چابهار برای سرمایه گذاری بلندمدت افغانستان

واکنش طالبان به احتمال استفاده از خاک افغانستان برای جنگ نیابتی

ایران آماده کمک به توسعه زیرساخت‌های افغانستان است

سرگردانی غرب در افغانستان

(تصاویر) زندگی روزمره در افغانستان در حکومت طالبان

طالبان: اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه امنیت کشورهای دیگر را نمی دهیم

رهاسازی 300 میلیون مترمکعب آب از هیرمند برای ایران

قیمت طلا باز هم ریخت/ قیمت جدید طلا امروز 16 مهر 1403

کمک 18 میلیارد دلاری آمریکا به اسرائیل

هرگونه خباثت سگ هار آمریکا را با قدرت، صلابت و قاطعیت منکوب خواهیم کرد

ترامپ به چه درد ایلان ماسک می‌خورد؟

قیمت دلار و یورو در صرافی ملی امروز دوشنبه 16 مهر 1403

رسانه عبری مدعی شد/ آمریکا به تل‌آویو پیشنهاد تازه‌ای داده است

هند جای چین را در تأمین پنل خورشیدی آمریکا گرفت

افشاگری عجیب معاریو/ ارتش اسرائیل «بازوی اجرایی» آمریکا است

بازدارندگی بر باد رفته

طوفان الاقصی پروژه نظم نوین نتانیاهو را به هم ریخت

رمزگشایی از کارزار همه جانبه اسرائیل علیه ایران

کمک نظامی 18 میلیارد دلاری آمریکا به اسرائیل در جنگ غزه

چرا آمریکا به‌دنبال جنگ گسترده با ایران نیست؟ | 3 دروغ آمریکا که برخی آن را باور کردند

بحران کم سابقه سیاسی در آمریکا؛ تاوان سخت همسوئی واشنگتن با اسرائیل

خودداری جانسون از تایید شکست ترامپ در انتخابات 2020

(ویدئو) اسرائیل چگونه آمریکا را مدیریت می‌کند؟

شهرک‌نشینان اسرائیلی از نظامیان بدترند

اسرائیل و تمام مستکبران جهان اتاق فکرشان آمریکا است

دانشجویان بیدار و جلادان خفته

سازشکاران منطقه در آخر خط

فرمانده سپاه: در چارچوب راهبرد اعلامی ولی امر مسلمین جهان هرگونه خباثت رژیم گرگ‌صفت و سگ هار آمریکا را با قدرت منکوب خواهیم ساخت

آیا آمریکا به‌دنبال جنگ با ایران آست؟!

روایت هم‌داستانی پکن با مقاومت در غرب آسیا

کمک نظامی 18 میلیارد دلاری آمریکا به رژیم صهیونیستی

تشدید درگیری میان ایران و اسرائیل چطور اقتصاد جهانی را تهدید می‌کند؟

وحشت اسرائیل از شکست نظامیان در مرز لبنان

کره شمالی: ناتو باید زودتر به زباله‌دان تاریخ پرتاب شود

سید حسن نصرالله چگونه به شهادت رسید؟

95 درصد زائران خارجی اربعین، ایرانی هستند

عمار حکیم: فلسطین مساله اسلامی و عربی خواهد ماند و از آن دست نمی‌کشیم

نشست بین‌المللی بررسی تطبیقی دیوان عالی فدرال عراق و شورای نگهبان ایران برگزار می‌شود