ایرانیان جهان

آخرين مطالب

چند دلیل برای جهانی‌شدن «سلام فرمانده»/ کاری که از دل برآمد قاره آفریقا

چند دلیل برای جهانی‌شدن «سلام فرمانده»/ کاری که از دل برآمد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرگزاری مهر، تعدادی از کارشناسان و پژوهشگران عرصه فرهنگ و هنر در چهارمین نشست بین‌المللی «موسیقی مقاومت و الزامات آن» که روز سه شنبه 17 مهر در مرکز مطالعات راهبردی ژرفا برگزار شد، به ارائه نقطه‌نظرات خود در این حوزه براساس اتفاقات و رویدادهای اخیر محور مقاومت پرداختند.
غدیر آکاراس رییس شبکه 14 ترکیه دبیرکل اتحادیه علمای شیعه ترکیه و ریس موسسه علمی فرهنگی کوثر، علیجان گورل آهنگساز وخواننده ترکیه، احمد شهریار شاعر پاکستانی، سیدغافر رضوی شاعر هندی، حسین حینزانو شاعر و خواننده کنیایی در قالب حضور آنلاین و لاله افتخاری دبیرکل اتحادیه جهانی زنان مسلمان، محمدجواد آقاجری رایزن فرهنگی سابق ایران در چین، احمدعلی محسن‌زاده رایزن فرهنگی ایران در آفریقا، فریدون باقری دبیر موسسه بین‌المللی تقارب فرهنگ‌ها، هادی کاوه از موسسه فرهنگی هنری رضوان، مهدی خاتمی رییس مرکز مطالعات ژرفا، محمدعلی قاسم‌زاده نداف پژوهشگرعلوم سیاسی، مهدی فاطمی مدیر مرکز مطالعات راهبردی ژرفا و محسن رفیعی دبیر اندیشکده هنر و رسانه مرکز مطالعات راهبردی ژرفا به صورت حضوری در این رویداد شرکت کردند.
فریدون باقری دبیر موسسه بین‌المللی تقارب فرهنگ‌ها در ابتدای این نشست گفت: یاد سید مقاومت، شهیدان حسن نصرالله و شهید هنیه را گرامی می‌دارم که فراق آنها دل هر انسان آزاده در جهان را اندوهگین کرده است. البته این اندوه به تعبیر رهبری از جنس حسینی است. به هر ترتیب موسسه بین‌المللی مطالعات راهبردی ژرفا در اواخر سال گذشته توفیق داشته در راستای حمایت معنوی از جریان مقاومت سه نشست علمی تخصصی با موضوع موسیقی مقاومت برگزار کند. در این سه نشست علاوه بر مدرسان ایرانی پژوهشگران و مدرسانی از عراق، فلسطین، لبنان، تونس و یمن حضور داشتند. اما در این مراسم که با اولین سالروز عملیات طوفان‌الاقصی مصادف است، برنامه با مهمانانی از هندوستان، کنیا و ترکیه برگزار می‌کنیم.
در ادامه محسن رفیعی دبیر اندیشکده هنر و رسانه مرکز مطالعات راهبردی ژرفا اشعار و متن‌های کوتاه و مختلفی را درباره فرمایشات رهبر انقلاب نسبت به مبارزه جوان‌های فلسطینی و اهمیت موسیقی در بحث مقاومت و طوفان الاقصی و غزه قرائت کرد.
وی همچنین گزارشی از بازخوردهای هنری نسبت به طوفان الاقصی را ارائه و پس از آن نیز به صورت هم‌زمان از 100 اثر موسیقی رویداد جهانی «آوای غزه» رونمایی شد.
لاله افتخاری دبیرکل اتحادیه جهانی زنان مسلمان هم در سخنانی درباره ترکیب مقاومت با هنر گفت: در جای جای دنیا دیدیم هنر و ادبیات چقدر زیبا می‌شود وقتی در خدمتی عظیم باشد. ضمن اینکه ما شاهد بوده‌ایم در هر جای دنیا که عزیزان هنر خود را در خدمت مقاومت درآورده‌اند چقدر زیبا بوده است. سرود «سلام فرمانده» در ایران تولید شد ولی خیلی راحت در دنیا جای خود را باز کرد؛ چون از دل برآمده بود. همین طور اثر «عصر عاشورای» استاد فرشچیان که دیدیم چگونه جایگاه خود را در دنیای هنر بدون نیاز به ترجمه، پیدا کرد.
این پژوهشگر افزود: یکی از مهم‌ترین کارها در این جنگ، استفاده از موسیقی است، امری که دل ها را به هم نزدیک می‌کند و مسلمان و غیرمسلمان ندارد. ما باید با استفاده از هنر، زنان و دختران دنیا را کنار هم بیاوریم. زنانی که در غزه هستند می‌بینند همسر و فرزندشان می‌روند که این از خود شهادت سخت تر است. پس باید به این مسئله از دریچه هنر موسیقی پرداخته شود. باید در هنر مقاومت از این وجه استفاده شود و واقعیات را درباره این مسئله هم با زبان هنر بیان کرد.
حسین حینزانو شاعر وخواننده کنیایی نیز در ابتدای صحبت های توضیحاتی را درباره موسیقی آفریقا بیان کرده و افزود: موسیقی آفریقا در سطح قاره بسیار گستردگی دارد که با فرهنگ ملیت‌های مختلف آمیخته شده است و ما ژانرهای مختلف موسیقی در این قاره داریم. در شرق آفریقا در کشورهای کنیا، اوگاندا و تانزانیا ژانری را داریم که به زبان اصلی آفریقا گره خورده است. نوعی از موسیقی به نام «تعارب» که تاثیر زیادی روی مردم و زندگی آنها دارد. به طور کلی می توان گفت در آفریقا زندگی مردم شدیداً با موسیقی گره خورده است.
وی درباره تاثیر مقاومت در موسیقی گفت: یک مثال می‌زنم، در ایران اثری توسط آقای ابوذرروحی به نام «سلام فرمانده» پخش شد که اینجا هم آن را شنیدیم. اما جالب این که ما می‌بینیم که چقدر یک آهنگ می‌تواند در آفریقا هم موثر باشد. ما این آهنگ را به زبان‌های مختلف در آفریقا برگرداندیم و دیدیم این آهنگ روح آدم‌هایی که درباره مقاومت فکر می‌کنند را در برگرفت چرا که مردم خیلی آهنگ و ایده‌اش را درباره مقاومت را دوست داشتند. مقاومت تاثیر زیادی روی مردم گذاشت که بخواهند یک تفکر مقاومتی تشکیل دهند و آن را در موسیقی هم باز نشر دهند. حتی از من می‌پرسیدند که امام مهدی(عج) کیست؟ و منظور از فرمانده کیست؟ پرسش هایی که به خودی خود نشان از تاثیر موسیقی مقاومت را نشان داد.
احمد شهریار شاعر پاکستانی هم گفت: پاکستان در مسئله غزه با ایران هم سو است و رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد. روزهای گذشته هم وقتی نتانیاهو قصد سخنرانی در سازمان‌ملل را داشت نخست وزیر ما به نشانه اعتراض سالن را ترک کرد.
وی درباره موسیقی پاکستان و نقش آن در حوزه مقاومت هم بیان کرد: در موسیقی پاکستان و هنر یک ژانر را داریم که ریشه مذهبی دارد و به پیامبر و ائمه می‌پردازد ولی از طریق آن آثاری در زمینه مقاومت ساخته شد.
کد خبر 6251780

ایرانیان جهان

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1226385/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار دولت صنعاء به کشورهای حامی صهیونیست‌ها

«ترامپ» اتحادیه اروپا را تهدید کرد

مردم کدام کشورهای اروپایی‌ مهارت‌ بیشتری در ریاضیات و حل مساله دارند؟

مشاهده سگ‌گرگ غول‌پیکر در آمریکا + عکس

واکنش وزیر اطلاع‌رسانی یمن به حملات اخیر آمریکا

آمریکا مسئولیت حمله هوایی به یمن را پذیرفت

تجاوز جدید آمریکا و انگلیس به الحدیده یمن

روش‌های خانگی از بین بردن بوی بد دهان

آمریکا مسئولیتحمله هوایی به یمن را پذیرفت

حمله انگلیس و آمریکا به یمن

انفجار در پایتخت یمن

حمله هوایی سنگین به جنوب پایتخت یمن + عکس

چین به دنبال راز شکل‌گیری جهان هستی از روی ذرات شبح

حمله آمریکا و انگلیس به صنعا

تحولات سوریه محصول نقشه مشترک آمریکا و اسرائیل است + فیلم

رسانه عبری: اسرائیل با شرایط آمریکا در ویتنام مواجه خواهد شد

راه‌اندازی مرکز همکاری‌های اقتصادی روسیه و مازندران در راستای تحقق اهداف مشترک

عمر دوستی انسان و سگ بیش از 10 هزار سال است!

فوری / انفجار شدید در مناطقی از شهر صنعا

آیا تهران به سمت بازدارندگی هسته‌ای می‌رود؟

رکود شدید در بخش صنعت ایران؛ کاهش رشد اقتصادی از سال 1402

تمامی تشکل‌های اقتصادی، ذیل اتاق تبریز فعالیت کنند

مذاکرات مجارستان برای تداوم ترانزیت گاز روسیه به اروپا

سفیر چین در ایران با علی لاریجانی دیدار کرد

همکاری منطقه آزاد ماکو با کشورهای قزاقستان و افغانستان

مقاومت تمام‌نشدنی است | یمن کابوس جدید رژیم صهیونیستی

اسلام‌ستیز و هوادار اسرائیل؛ عامل سعودیِ حمله مرگبار در آلمان کیست؟

تظاهرات گسترده صهیونیست‌ها در تل‌آویو

پایتخت یمن بار دیگر هدف حمله هوایی قرار گرفت

شورای راهبری تحول اداری وزارت اقتصاد توسط وزیر اقتصاد منصوب شد

مشوق‌های مناسبی برای سرمایه‌گذاری در استان بوشهر تعریف شود

انتصاب سرپرست دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه

اوربان: تحریم‌ها علیه روسیه باید هرچه زودتر برداشته شوند

بیانیه نخست وزیر مجارستان درباره لزوم رفع تحریم ها علیه روسیه

سفیر چین با مشاور رهبر انقلاب دیدار کرد +عکس

پکن تا نیویورک در کمتر از 2 ساعت! | دستاورد جدید چین در صنعت هوانوردی

سفیر چین با علی لاریجانی دیدار کرد

اکران «میکی ماوس» مثل بمب در آمریکا صدا کرد/ سرکردگان هالیوود «دیزنی‌لند» را مسخره می‌کردند

چرا سفر پزشکیان به قاهره مهم بود؟

از ممنوعیت حضور زنان تا ذوق‌زدگی ورود آنها

آینده دین و مرجعیت دینی در ایران

گزینه‌های پایان جنگ اوکراین

برای اشک‌های پزشکیان! جامعه ما قساوت‌زده و خشونت‌زده است

آیت‌الله منتظری و دفاع از مظلوم

بازگشت بازار ارز به مرز حمایت؛ درهم تغییر کانال داد؛ قیمت ریال عمان سقوط کرد/ عراق و امارات مشتری اول محصول ایرانی

دستیار رئیس‌جمهور استعفا داد

تربیت دانش‌آموزان ابر پروژه اقتصادی جامعه است

کارتر: شاه را وادار کردیم با قدرت بیشتر مخالفان سیاسی را سرکوب کند

کمک مالی چندین میلیون یورویی اتحادیه اروپا به اسرائیل به بهانه سرمایه‌گذاری در تحقیقات

چین رکورد جهانی ساخت بزرگ‌ترین تونل زیرآبی را شکست