ایرانیان جهان

آخرين مطالب

صدای رسای دلواپسان در مخالفت با ظریف خواندنی ها

صدای رسای دلواپسان در مخالفت با ظریف
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
بر خلاف اتفاقاتی که در عرصه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی رخ داده و این روزها نیز شاهد تحولات مختلفی در این حوزه‌ها هستیم در سیاست داخلی و مسائل درونی چندان با مساله یا مشکلی مواجه نیستیم که محل چالش میان جامعه و دولت یا قوای مختلف باشد.
اتفاقا بر مبنای وفاق ملی مسعود پزشکیان شرایط به گونه‌ای در حال سپری شدن است که همه قوا در کنار یکدیگر به حل امورات مختلف و مسائل جامعه و کشور مشغولند. البته که جامعه نیز همچنان مطالبات خود از قبیل حل مساله فیلترینگ و حل مشکلات اقتصادی را همچنان مدنظر دارد و به دنبال رفع آنهاست. هر چند که دولتیون در این حوزه‌ها نیز خبرهای خوشی داشته‌اند که این مسائل نیز حل و فصل خواهد شد. لذا در چنین شرایطی که همه چیز آرام در حال پیشروی است گویا دلواپسان و تندروهای مجلس که از اساس میانه‌ای با آرامش ندارند و وفاق ملی پزشکیان را نیز بر نمی‌تابند به دنبال سوژه هایی هستند تا به قول معروف شهر را به هم بریزند و جنجالی تازه ایجاد کنند. حال گاهی این جنجال در رسانه‌هایشان تجلی کرده و متبلور می‌شود و گاهی دیگر از تریبون‌هایی مثل تریبون مجلس مطرح می‌شود. در شرایطی که 31 تیرماه مقام معظم رهبری در دیدار با رئیس و هیأت رئیسه مجلس بیان کردند که «توصیه موکد من تعامل سازنده مجلس با دولت جدید است. موفقیت رئیس جمهور و دولت جدید، موفقیت همه ماست.» ما شاهدیم که دلواپسان بهارستان‌نشین بارها از رهبری نیز جلو تر رفته و اظهاراتی حاشیه‌ای آن هم نه در جهت منافع ملی بلکه صرفا در جهت منویات حزبی و جناحی خود مطرح کرده و هجمه‌های خود را به سمت دولت روانه کرده‌اند. چه آن زمانی که رئیس جمهور انتصاباتی را در حوزه معاونین مختلف خود انجام داد و چهره‌های کارآمد و شایسته‌ای را در مناصب مختلف قرار داد و چه زمانی که حتی در سفر به عراق یا نیویورک در خصوص مسائل مختلف اظهاراتی را داشت. اما به هر جهت آنچه مسلم است تندروها و دلواپسان؛ دولت، منتصبین و اقدامات و عملکردهایش را برنتافته و خوش ندارند و از هیچ تلاشی برای تخریب یا زمین زدن دولت فرو گذار نمی‌کنند. نمونه این نوع رویکردها را نیز می‌توان در تصمیم دولت برای بازگرداندن اساتید و دانشجویان اخراجی به دانشگاه‌ها و همچنین مخالفت‌های جهت‌دار و غیر کارشناسی با مساله FATF قلمداد کرد که چگونه در جهت مخالفت و مقابله بر می‌آیند.
باز هم حمله به ظریف
محمد جواد ظریف در پی تعاملات علمی با اندیشکده‌ها در راستای پیشبرد امورات دولت وفاق ملی است و در همین جهت در راستای شناسایی ظرفیت‌های اندیشکده‌ها و تعامل با دولت روز سه شنبه اولین نشست نمایندگان اندیشکده‌های ایران را صورت داد و در این نشست، با تأکید بر لزوم گفت‌وگو و تعامل مستمر اندیشکده‌ها با دولت، انتقال دانش و محصولات سیاستی اندیشکده‌ها به بدنه‌ دولت را از مأموریت‌های معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری عنوان‌ کرد. وی دولت جدید را گوش شنوای تمام متخصصان و اندیشمندان کشور دانست و از ارائه‌های سیاستی اندیشکده‌ها برای حل مسائل کشور قدردانی کرد. ظریف که ریاست مرکز بررسی‌های استراتژیک را نیز عهده‌دار است تلاش می‌کند از حاشیه‌ها و مسائل این چنینی پرهیز کند و صرفا بر امور مهمی که در معاونت راهبردی و مرکز بررسی‌های استراتژیک در دستور کار است، بپردازد. از این جهت است که پست‌هایی اجرایی نپذیرفته و بیشتر مسائل اندیشه‌ای و زیر بنایی دولت را پی‌می‌گیرد؛ اما همین حضور موثر ظریف در دولت نیز مخالفانش را بی تاب کرده و از هردری وارد می‌شوند تا او را از دولت پزشکیان جدا کنند.

تابعیت مضاعف
پیش از این بسیار در خصوص نقش موثر افراد در دولت چهاردهم مسعود پزشکیان سخن به میان آمده است و مهم‌ترین این چهره‌ها دکتر محمد جواد ظریف، وزیر خارجه سابق و دیپلمات با درایت و هوشمند کشورمان که امروز در مقام معاون راهبردی رئیس جمهور و رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری فعالیت می‌کند. اما یکی از حواشی و جنجال‌هایی که تندروها و دلواپسان از ماه‌ها پیش بسیار به آن دامن زده‌اند حضور دکتر ظریف در دولت است که مشخص نیست بر چه اساسی و به چه چیزی در خصوص حضور وی معترضند. اتهامی که وارد شده این است که محمد جواد ظریف به جهت حضور و تابعیت فرزندش در خارج از کشور مطابق ماده2 قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس و انتصاب اشخاص در پست‌های حساس نمی‌تواند در پست معاونت رئیس جمهور قرار بگیرد. در حالی که محمدجواد ظریف بارها بر این نکته تاکید داشته هیچ یک از اعضای خانواده‌اش تابعیتی مضاعف ندارند و اتهامات وارد شده کذب و دروغ است. از قضا ظریف در بازگشت به دولت در توئیتی که به مناسبت دیدار اعضای دولت چهاردهم با رهبری منشتر کرده بود نوشت:«پس از پیگیری‌ها و رایزنی‌های مدبرانه ریاست محترم جمهوری و با دستور کتبی ایشان، با توکل به‌خدا و امید به همراهی و راهنمایی مردم بزرگوار، انجام وظیفه در معاونت راهبردی رئیس جمهور را ادامه خواهم داد.» پس در این خصوص هماهنگی های لازم صورت گرفته و به جهت قانونی نیز مشکلی بابت حضور ظریف در جایگاه معاونت رئیس جمهور نیست. اما اکنون پرسش اینجاست دلواپسانی که امروز برای ظریف به جهت تابعیت مضاعف فرزندش تابلوی ورود ممنوع می‌گذارند چرا آن زمان که ظریف 8 سال وزیر امور خارجه کشور بود این حرف‌ها را نمی‌زدند و ماده قانونی وسط نمی‌کشیدند؟ اگر مساله‌ای بوده در گذشته هم بوده و اگر نبوده از اساس دروغ است. لذا این رویه‌ای که تندروهای بهارستان‌نشین در پیش گرفته‌اند نشان می‌دهد که آنها هدفی جز تسویه حساب شخصی و جریانی با ظریف ندارند. اگر نه خیلی پیش از اینها در دولت حسن روحانی این اقدام خود را صورت می‌دادند. حضور ظریف در دولت نیز قطعا با هیچ مانع قانونی روبه‌رو نیست که اگر بود خود او به دولت باز نمی‌گشت. به نظر می‌رسد مساله تندروها و دلواپسان نه منافع ملی است؛ نه دغدغه رعایت قانون و نه اقدامات دولت. بلکه آنها صرفا با اشخاص مشکل دارند و برنمی‌تابند که چهره‌ای محبوب مثل دکتر ظریف در دولت باشد و به فعالیت بپردازد. البته اخیرا رئیس جمهور لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس را به مجلس شورای اسلامی ارسال کرده که در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت تا بهانه را از دست دلواپسان نیز بگیرد. پرسش دیگر از دلواپسان بهارستان‌نشین این است که آیا در قانون برای نمایندگانی که گرین کارت آمریکا دارند ماده یا تبصره‌ای تعریف نشده است؟ یا برای افرادی که سابق بر این مسئولیتی داشتند و اکنون بدون رعایت مراتب دیپلماتیک و بدون هماهنگی با وزارت امور خارجه به کشورهای مختلف می‌روند قانونی وجود ندارد و فقط در این موضوع به قانون مراجعه می‌کنند؟ البته نکته امیدوار کننده اینکه تندروهای مجلس گرچه صدای بلندی دارند اما آنقدرها نیستند که بخواهند کاری از پیش ببرند. نه هرم جمعیتی مجلس از جهت گرایش سیاسی و نه فضای مجلس اجازه برخی اقدامات و اظهارات را به دلواپسان بهارستان نشین نخواهد داد و نمایندگان بر پایه وفاق ملی در عین حال مطالبه‌گری کمک حال دولت خواهند بود.
انتقاد تند رسایی به پزشکیان
یک نماینده تهران در صحن علنی مجلس گفت: آقای پزشکیان بر خلاف نص صریح قانون آقای ظریف را که فرزندش تابعیت آمریکا را دارد معاون خود کرده است. حمید رسایی ادامه داد: 40 نماینده از کمیسیون امنیت ملی مجلس درخواست رسیدگی کردند مهلت 10 روزه شنبه تمام می‌شود وی افزود: در اولین روز جلسه پس از تعطیلات باید گزارش کمیسیون در صحن قرائت شود و اگر تصویب شود پرونده به قوه قضائیه می رود به گفته رسایی، من از آقای پزشکیان می خواهم قبل از آن خودش قانون را اجرا کند و نگذارد مجلس چنین تذکری بدهد، ما نمی خواهیم رابطه مجلس و دولت این طوری شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1227585/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عربستان - ژاپن؛ ترکیب رسمی

نتیجه و خلاصه بازی فوتبال عربستان

عربستان – ژاپن؛ ترکیب رسمی

گل اول ژاپن به عربستان توسط کامادا

اعتراض شدید باشگاه ها از حکم دیوان عدالت اروپا؛ قرارداد، کاغذ بی‌ارزش نیست

انتقاد نایب رئیس اتحادیه باشگاه ها از نقل و انتقالات بازیکن؛ باشگاه ها اعتراض کردند

ایرانی‌های درخشان در ویترین فوتبال اروپا

حمله اسراییل به بیمارستان هلال احمر ایران

دموکرات‌ها زیر تیغ تنش‌های خاورمیانه

هشدار حزب الله عراق به رژیم صهیونیستی و آمریکا

بریکس، اهرم فشار علیه آمریکا

پیشنهادی 60 میلیون یورویی از آمریکا برای خرید باشگاه مونتزا

ریشه پیشرفت

استراتژیست آمریکایی مطرح کرد: نمایی ساده از جنگ خاورمیانه

فروریختن و عبور از دیوار بزرگترین زندان جهان در نوار غزه

حمله اسرائیل در مرکز بیروت 11 شهید و 48 زخمی به جا گذاشت

حمله موشکی و پهپادی یمن به یک نفتکش آمریکایی در دریای سرخ

پژو پارس بدون خریدار ماند

مقاومت عراق حمله به جولان اشغالی را تأیید کرد

حمله پهپادی موفق مقاومت اسلامی عراق به جولان اشغالی

در صورت جنگ، جهان روزانه 12 میلیون بشکه نفت را از دست خواهد داد

رسانه عبری مدعی ترور صندوقچه اسرار حزب‌الله شد

وزیر دارایی اسرائیل: یک دولت یهودی می‌خواهم که شامل اردن، لبنان، و بخش‌هایی از مصر، سوریه، عراق و عربستان سعودی باشد/ بر اساس آموزه‌های حکمای ما، قرار است اورشلیم تا دمشق گسترش یابد

هرگونه تحرک از آسمان عراق علیه ایران دامن آمریکا را می‌گیرد

هشدار حزب‌الله عراق به آمریکا و رژیم صهیونیستی: هرگونه تحرک از آسمان عراق علیه ایران دامن آمریکا را می‌گیرد

هشدار حزب‌الله عراق به آمریکا و رژیم صهیونیستی

اتمام حجت با آمریکا درباره تهدید ایران

حزب‌الله عراق به آمریکا و اسرائیل هشدار داد/ هرگونه تحرک از آسمان عراق علیه ایران آمریکا را پشیمان می‌کند

بحران‌های اقتصادی علیه امنیت روانی/ شناسایی 2 ابرچالش بزرگ کیفیت زندگی ایرانیان

اولویت ما کشورهای همسایه است

روزانه 20 میلیون لیتر نفت‌گاز قاچاق می شود/اعداد قاچاق بنزین واقعی نیست

روزانه چند میلیون لیتر نفت گاز قاچاق می‌شود؟

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا: روزانه 20 میلیون لیتر نفت‌گاز قاچاق می شود

همتی خبر داد؛پیگیری رفع موانع تولید، در وزارت اقتصاد و ستاد اقتصادی دولت ‏

فراجا: روزانه 20 میلیون لیتر گازوئیل قاچاق می شود | آمار قاچاق بنزین دقیق نیست

عربستان، امارات و قطر اجازه پرواز به اسرائیل در حریم هوایی خود برای حمله به ایران را نمی‌دهند

اعلام ترکیب سامورایی‌ها برای فتح عربستان

بورل: حمله به صلح‌بانان در لبنان عبور از خط قرمز است/ محکومیت حمله از سوی مقامات اروپایی

انگلیس – یونان؛ ترکیب رسمی

انگلیس - یونان؛ ترکیب رسمی

ایتالیا – بلژیک؛ ترکیب رسمی

پخش زنده بازی فوتبال انگلیس

جهانبخش: ازبکستانی‌ها تا به حال در اروپا بازی نکرده‌اند/ اختلاف ما و آن‌ها خیلی زیاد است

ایتالیا - بلژیک؛ ترکیب رسمی

خلاصه بازی استرالیا 3 – چین 1

معاون سابق بانک مرکزی چین به «اعدام تعلیقی» محکوم شد

بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان را بشناسید! + تصویر

برای قهرمانی در آفریقا آمده‌ام/ همیشه دنبال ‏هدفهای بزرگ بودم

آماده تعامل مشروع با دنیا هستیم

نیویورک تایمز: مقامات آمریکایی می‌گویند اگر اسرائیل به دنبال هدف قرار دادن حساس‌ترین تاسیسات ایران برود، ممکن است این اقدام به تشدید بدون کنترل تنش منجر شود/ آن‌ها اصرار داشتند که گفتگو با نتانیاهو پیش از انجام هرگونه حمله توسط اسرائیل صورت گیرد