ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سرکوب و آشوب در انتخابات 2024 آمریکا ایالات متحده آمریکا

سرکوب و آشوب در انتخابات 2024 آمریکا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - در شرایطی که تنها یک هفته تا انتخابات ریاست‌جمهوری 2024 آمریکا باقی مانده نتایج یک نظرسنجی جدید نشان می‌دهد تقریباً نیمی از رای‌دهندگان آمریکایی گفته‌اند «دموکراسی آمریکایی» مردم را نمایندگی نمی‌کند و نسبت به بروز خشونت‌های سیاسی احتمالی پس از انتخابات ابراز نگرانی کرده‌اند.
آسوشیتدپرس با بازتاب این نظرسنجی که با همکاری مرکز پژوهش امور عمومی «نورک» به اجرا در آورده، می‌نویسد که این نتایج حاکی از نگرانی شدید آمریکایی‌ها درباره «شکننده بودن قدیمی‌ترین دموکراسی جهان»، با گذشت حدود چهار سال از خودداری «دونالد ترامپ»، نامزد ریاست جمهوری حزب جمهوریخواه از پذیرش شکست خود در انتخابات ریاست جمهوری 2020 و تحریک حامیانش برای حمله به ساختمان کنگره آمریکا است.
با وجود این، شکننده بودن دموکراسی آمریکا فراتر و ریشه‌دارتر از چنین نگرانی‌هایی و کهنه‌تر از انتخابات فعلی این کشور است.
غیرمستقیم بودن اثر رأی مردم، الکتورهای (گزیننده) غیرمتعهد، مباحث مربوط به سرکوب آرا، پدیده «سمندرسازی» (Gerrymandering)، حذف نامزدهای مستقل، نقش پول‌های فاسد، مکانیسم راه یافتن نامزدها به مناظره‌ها و چندین و چند مشکل دیگر برخی از اصلی‌ترین مشکلاتی هستند که دموکراسی آمریکایی با آنها روبرو است. ما در زیر برخی از مهم‌ترین این موارد را توضیح داده‌ایم.
انتخابات آمریکا اساساً هنوز از ریشه‌های اولیه‌اش که بر اساس فرضیه بی‌اعتمادی به رأی مردم بنیان‌گذاری شده بود فاصله نگرفته و به همین جهت، این مردم نیستند که به صورت مستقیم رئیس‌جمهور را انتخاب می‌کنند بلکه رئیس‌جمهور توسط افرادی موسوم به «الکتورها» (گزینندگان) و طی فرایندی موسوم به «مجمع گزینندگان» (الکترال کالج) (Electoral college) صورت می‌گیرد. در واقع، مردم در انتخابات به این الکتورها رأی می‌دهند.
سرکوب رأی
پدیده سرکوب رأی یکی از چالش‌های دموکراسی آمریکایی است که در انتخابات سال جاری هم نگرانی‌هایی درباره آن ابراز شده. منظور از سرکوب رأی تلاش‌های مستقیم یا غیرمستقیمی است که از طرق مختلف اعم از راهکارهای قانونی یا قانونی از شرکت واجدان شرایط رأی در انتخابات یا ثبت نام آنها برای شرکت در آن جلوگیری می‌کند و یا به گونه‌ای متناقض، سعی می‌کند رأی‌دهندگانی جدید را وارد فرایند انتخابات کند.
هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات، با توجه به اینکه مطلع هستند که شکست حزب رقیب تنها وابسته به رأی مردم نیست تلاش‌هایی را برای محدود کردن یا گسترش دادن تعداد رأی‌دهندگان در دستور کار قرار می‌دهند.
پایگاه «کانورسیشن» نوشته الگوی سرکوب رأی در سال‌های گذشته برای دموکرات‌ها به این صورت بوده که آنها امکان دسترسی بیشتر به رأی‌دهی به ویژه در مناطقی که سیاه‌پوستان در آنجا حضور دارند را فراهم کنند. جمهوری‌خواهان، در مقابل، در تلاش بوده‌اند مشارکت انتخاباتی را کاهش دهند.
کانورسیشن نوشته همین مسئله باعث ایجاد یک «نظام دولایه» دموکراسی می‌شود که بسته به این که شما کجا زندگی می‌کنید مشخص می کند که چطور قادرید رأی بدهید.
در انتخابات ریاست‌جمهوری 2020، جدال دونالد ترامپ با دموکرات‌ها بر سر رأی‌گیری پستی ریشه در همین پدیده سرکوب رأی داشت و دو حزب سعی داشتند مشارکت در انتخابات را به گونه‌ای گزینش کنند که به نفع نامزد خودشان باشد. 
«داگلاس بلومفیلد»، کارشناس مسائل انتخاباتی آمریکا در آن زمان گفته بود: «اگر نمی‌توانی در رأی‌گیری دیگران را شکست بدهی به آنها اجازه نده رأی بدهند. ترامپ این را مشخص کرده که سرکوب رأی یکی از راهبردهای اساسی او برای انتخاب مجدد به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا است. او نگران است چنانچه رأی دادن را برای مردم از طریق پست آسان‌تر کند، هرگز در انتخابات پیروز نخواهد شد.»
انتخابات 2024
در انتخابات ریاست‌جمهوری 2024 ماجرا به گونه‌ای دیگر در حال رقم خوردن است. پایگاه بلومبرگ نوشته جمهوری‌خواهان و متحدان آنها در مجالس ایالتی این بار به یک «راهبرد حقوقی» روی آورده‌اند در حال زمینه‌چینی برای محدود کردن شمارش آرا هستند.
مطابق این گزارش، جمهوری‌خواهان طی دو سال گذشته بیش از 165 شکوائیه قضائی تنظیم کرده‌اند و در تلاش هستند بر روی این که چه کسانی می‌توانند رأی دهند، آرا چطور به صندوق ریخته می‌شوند، کدام آرا باید شمرده شوند و برنده چطور باید تعیین شود اثر بگذارند. 
کمیته ملی جمهوری‌خواهان نام این طرح را «راهبرد بی‌‌سابقه حقوقی» خوانده و گفته که هدف آنها به چالش کشیدن ایالت‌ها و آن دسته از دولت‌های محلی است که اقدامات کافی برای جلوگیری از «رأی‌های غیرقانونی» انجام نمی‌دهند.
در ایالت جورجیا، جایی که ترامپ با اختلاف اندکی نتیجه را به جو بایدن واگذار کرد جمهوری‌خواهان اقدامات نظام‌مندی برای تغییر نتیجه به نفع خودشان به کار گرفته‌اند. در این ایالت، مجلس ایالتی در سال‌های 2021 و 2024 لوایحی برای افزایش اختیارات هیئت انتخاباتی ایالت جورجیا به تصویب رسانده است.
پایگاه کانورسیشن نوشته مطابق قوانین جدید، مجلس ایالتی جورجیا اکنون موظف است اعضای هیئت انتخاباتی این ایالت را انتخاب کند و وزیر امور داخلی جورجیا از ریاست هیئت کنار گذاشته شده است.
طبق این گزارش، اعضای این هیئت را اکنون شماری از طرفداران سرسخت ترامپ تشکیل می‌دهد که در سپتامبر 2024 موفق شدند تغییراتی در قوانین انتخاباتی ایالت اعمال کنند. از جمله این تغییرات این است که آرا بایستی به صورت دستی شمرده شوند و در صورت تشکیک هیئت در سلامت انتخابات، اعلام نتایج به تأخیر بیفتد.
دموکرات‌ها و متحدان آنها هم در این میان بیکار ننشسته‌اند. آنها با قوانینی که می‌گویند مانع از رأی دادن «رأی‌دهندگان قانونی» می‌شوند مقابله کرده‌اند. آنها علاوه بر این اقدام به تشکیل «یگان‌های صیانت از آرا» در برخی ایالت‌های کلیدی کرده و ده ها حقوقدان را برای مقابله با چالش‌های قضائی جمهوری‌خواهان به کار گرفته‌اند.
پدیده سرکوب رأی از جمله پدیده‌های مهمی است که سلامت دموکراسی آمریکا را زیر سوال برده است. با آنکه قرار است ساز و کارهای دموکراسی ابزاری در اختیار مردم قرار دهند تا رأی‌دهندگان سیاستمداران را انتخابات کنند ظاهراً در دموکراسی آمریکا راه‌های زیادی هم برای وجود دارد تا سیاستمداران بتوانند رأی‌دهندگان را انتخاب کرده و صدای آنها را گم کنند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1248140/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا  ایران را تهدید کرد!

تاسیسات پالایشگاه آبادان در حمله اسراییل آسیب دید؟

از بازارهای جهانی عقب نمانیم

چین از اتحادیه اروپا شکایت کرد

اعتراض چین به تعرفه‌های جدید اتحادیه اروپا

افغانی تا این حد گران شد / قیمت افغانی امروز چهارشنبه 9 آبان ماه 1403

کیهان عصبانی شد: چرا از روسیه و چین بخاطر محکوم نکردن اسرائیل انتقاد می کنید؟!

پاکسازی نژادی؛ هدف اصلی آمریکا و رژیم صهیونیستی در جنگ غزه

هدف اسرائیل حذف آرمان و جامعه فلسطین با قتل‌عام و ویرانی است

تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «ایستگاه خیابان روزوِلت» رونمایی می شود

آمریکا: حمله به بیت‌لاهیا هولناک بود

آمریکا: آرایش نظامی خود در قبال روسیه را تغییر نمی‌دهیم

دوئل «بد و بدتر» در انتخابات آمریکا

کیهان: کشورهای همسایه را ادب کنید

قیمت دلار امروز چهارشنبه 9 آبان ماه 1403 | دلار عقب کشید؟

سرمقاله هم میهن/ سرهم‌بندی اتلاف وقت و منابع

سرمقاله آرمان امروز/ پشت پرده جنگ روانی برای حمله دوم

سرمقاله اعتماد/ پروتکل تبعیض

دیدار معاون ارشد زلنسکی با بلینکن و سالیوان

نیروهای اوکراینی به انجام آزمایش‌های پزشکی روی اسیر روس تهدید کردند

اصابت پهپاد به یک ساختمان در «نهاریا»

جنگنده‌های اسرائیلی چادرهای آوارگان فلسطینی را به آتش کشیدند

اذعان اوکراین به فرار بیش از 100 هزار سرباز از ارتش

ابطال یک مصوبه مالیاتی هیات وزیران

صفر تا صد مالیات در سال 1404

قیمت دینار عراق امروز چهارشنبه 9 آبان ماه 1403 | دینار اوج گرفت

حمله مقاومت عراق به هدفی حیاتی در شمال اراضی اشغالی

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از معاون فرهنگی و جنگ نرم ستاد کل نیروهای مسلح

حضور فرمانده مرکز مقاومت بسیج بنیاد شهید و امور ایثارگران در گلزار بهشت فاطمه (س) اردبیل

شهید فهمیده سمبل ایثار و از افتخارات استان البرز است

کشف سوخت قاچاق در کرمان

نسل جدید پهپادهای ایرانی را بشناسید

فرصت بی‌بدیل تقویت حمل و نقل و ترانزیت منطقه‌ای و بین‌المللی ایران و ترکیه به عنوان پل میان آسیا و اروپا

هوای تهران در مرز آلودگی است

اجرای مستمر طرح‌های سراسری مبارزه با جرائم اقتصادی

همسایه‌ای نزدیک با معاملاتی دور

ابزار قیمتی، راه‌حل اقتصادی نیست

چهارمین دوره رقابت‌های نخبگانی ادبیات عرب برگزار می‌شود

کوه فوجی ژاپن پس از 130 سال بدون برف ماند (عکس)

تهدید به ترور جانشین جدید حسن نصرالله توسط اسراییل

فعالیت 67 میلیون شرکت مرتبط با هوش مصنوعی چینی

چین سه فضانورد به فضا فرستاد (ویدئو)

میلیاردرهای چینی به کجا فرار می‌کنند؟

حضور سرپرست سفارت افغانستان در ایران در نشست تهران

آمریکایی‌ها دیروز زودهنگام رای خود را به صندوق انداختند

کیهان: آتش‌بس ممکن نیست

گفت و شنود/ کج نکن!

انزوای اسرائیل و آمریکا در پی نسل‌کشی غزه

بایدن: اوکراین باید در صورت ورود نیرو‌های کره شمالی در جنگ پاسخ دهد

بیش از 51 میلیون آمریکایی زودهنگام رای خود را به صندوق انداختند